amfetamin felhasználása, adagolás, mellékhatások és figyelmeztetések

Mi amfetamin?

Amfetamin kezelésére alkalmazzák figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenesség (ADHD).

A Evekeo márkájú amfetamin kezelésére használják ADHD és narkolepszia. Evekeo néha kezelésére használják az elhízás az emberek, akik nem lefogyott diétás és egyéb kezelések.

Ne használja az amfetamin, ha már használta a MAO-gátló az elmúlt 14 napban, mint a izokarboxazid, linezolidnál, metilénkék injekció, fenelzin razagilinnel szelegilin, vagy tranilcipromin.

Fontos információ

Amfetamin lehet szokásformáló. Soha ne ossza amfetamin egy másik személy, különösen valaki egy korábban kábítószerrel való visszaélés vagy függőség. Tartsa a gyógyszert olyan helyen, ahol mások nem kap rá. Értékesítése vagy ad el a gyógyszert a törvény ellen.

Használata amfetamin helytelenül vagy halált okozhat súlyos mellékhatásokat a szívre.

Ne használja az amfetamin, ha már használta a MAO-gátló az elmúlt 14 napban. A veszélyes gyógyszer-kölcsönhatás léphet fel. A MAO-inhibitorok közé tartoznak izokarboxazid, linezolid, metilén-kék injekció, fenelzin, razagilin, szelegilin, tranilcipromin, és mások.

Nem szabad használni az amfetamin ha allergiás bármilyen serkentő gyógyszert, vagy ha

A gyógyszer szedése előtt

mérsékelt vagy súlyos magas vérnyomás

szívbetegség vagy szívkoszorúér-betegség (keményített artériák)

pajzsmirigy

súlyos szorongás, feszültség, vagy izgatottság (stimuláns gyógyszer is, hogy ezek a tünetek súlyosbodását); vagy

korábban a kábítószer vagy az alkoholfüggőség.

Néhány stimuláns okozott hirtelen halál bizonyos embereket. Tájékoztassa orvosát, ha

szívproblémák vagy a veleszületett szívfejlődési

magas vérnyomás; vagy

a családban előfordult szívbetegség, vagy hirtelen halál.

Annak érdekében, hogy az amfetamin biztonságos az Ön számára, tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy bárki a családban volt már

depresszió, mentális betegség, bipoláris zavar, pszichózis, vagy öngyilkossági gondolatok vagy cselekvések

motor tic (izomrángások) vagy a Tourette-szindróma

vesebetegség

a pajzsmirigy rendellenesség

görcsroham vagy epilepszia

rendellenes agyhullám vizsgálatot (EEG); vagy

vérkeringési problémák a kéz vagy a láb.

Nem ismert, hogy az amfetamin károsíthatja a magzatot. Azonban a gyógyszer szedését a terhesség alatt okozhat koraszülést, alacsony születési súly, vagy az elvonási tünetek az újszülött baba. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez.

Amfetamin átkerülhet az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

Hogyan kell venniük az amfetamin?

Amfetamint nem használatra engedélyezett bárki fiatalabb, mint 6 éves.

Használata amfetamin helytelenül vagy halált okozhat súlyos mellékhatásokat a szívre.

Olvassa el az összes beteg adatait, gyógyszeres útmutatók, és tájékoztatót ellátta. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Orvosa esetenként változhat a dózis, győződjön meg róla, hogy a legjobb eredményt. Ne használja amfetamint nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Amfetamin lehet szokásformáló. Soha ne ossza amfetamin egy másik személy, különösen valaki egy korábban kábítószerrel való visszaélés vagy függőség. Tartsa a gyógyszert olyan helyen, ahol mások nem kap rá. Értékesítése vagy ad el a gyógyszert a törvény ellen.

Lehet amfetamin étellel vagy anélkül. A legjobb, ha ezt a gyógyszert, az első dolog reggel.

Ha orvosa megváltoztatja a márka, az erő, vagy típusú stimuláns gyógyszer, az adagolási igények változhatnak. Csak a márka az amfetamin az orvos által felírt.

Rázza az orális szuszpenzió (folyadék) jól csak mielőtt mérni az adagot. Mérjük folyékony gyógyszert adagoló fecskendővel, vagy egy speciális dózis-kanál vagy gyógyszer csésze. Ha nincs egy adag eszközzel, kérdezze meg gyógyszerészét egyet.

Ahhoz, hogy az orálisan széteső tabletta (Adzenys XR-ODT)

Tartsa a tablettát a buborékcsomagolás, amíg készen áll, hogy vegye. Nyissa ki a csomagot, és húzza le a fóliát. Ne nyomja át a tablettát a fóliából, vagy károsíthatja a tablettát.

Használjon száraz kézzel vegye ki a tablettát és helyezze a szájába.

Ne nyelje le a tablettát egészben. Hagyjuk feloldódni a szájban rágás nélkül. Ha szükséges, akkor igyon folyadékot, hogy segítsen lenyelni a feloldott tablettát.

Miközben ezt a gyógyszert, orvosa ellenőrizni kell a haladást rendszeres látogatások. A pulzusszám, a vérnyomás, a magasság és súly is ellenőrizni kell gyakran.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Amfetamin okozhat szokatlan eredmények bizonyos orvosi vizsgálatokat. Mondja minden orvosnak, aki kezeli, hogy Ön ezt a gyógyszert szedi.

Mi történik, ha túladagolás?

Tárolja szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő. A tartályt szorosan lezárva, amikor nem használják.

Kísérje figyelemmel a gyógyszer adagját használt minden új üveget. Amfetamin egy kábítószerrel való visszaélés, és tisztában kell lenniük azzal, ha valaki használja a gyógyszert, nem megfelelően vagy recept nélkül.

Mit kell elkerülni véve amfetamin?

Dobja fel nem használt vagy lejárt az amfetamin, zárt tartályban vagy a táskájában. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy hol keresse a közösségi gyógyszerészeti visszavételére ártalmatlanítás programot.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut, de nem a nap végén, vagy ha lehet alvászavar. A kihagyott adagot, ha már majdnem este. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Amfetamin mellékhatások

 A túladagolás amfetamin végzetes lehet.

A túladagolás tünetek közé tartozik a nyugtalanság, remegés, izomrángás, szapora légzés, ellenséges, erőszakos, pánik, izomfájdalom vagy gyengeség, és sötét színű vizelet. Ezek a tünetek, majd a depresszió és fáradtság. Egyéb túladagolás tünetei a hányinger, hányás, hasmenés, hasi fájdalom, ájulás, lefoglalás (görcsök), vagy kóma.

Ne igyon alkoholt, amíg ezt a gyógyszert szedi.

Ne igyon gyümölcslevet vagy figyelembe C-vitamin egyidejű szedése amfetamin. Ezek lehet, hogy a test felszívja kevesebb gyógyszert.

Ez a gyógyszer károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció amfetamin: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Megáll használ amfetamint és hívja orvosát azonnal, ha van

mellkasi fájdalom, légzési nehézség, érzés, mint te múljék el

gyors szívverés, szapora légzés

zavartság, szokatlan gondolatok, paranoia, hallucinációk (dolgok látása vagy hallása, amelyek nem valódi)

új viselkedési problémák, agresszió, düh, ingerlékenység

zsibbadás, fájdalom, hidegérzet, megmagyarázhatatlan sebek, vagy a bőr elszíneződése (halvány, piros vagy kék megjelenés) a kéz- vagy lábujjak

a látászavar; vagy

megmagyarázhatatlan izomfájdalmat, érzékenységet vagy gyengeséget (főleg, ha még láza, szokatlan fáradtság és sötét színű vizelet).

Amfetamin befolyásolhatja a növekedést a gyerekek. Tájékoztassa orvosát, ha a gyermek nem növekszik normál ütemben használata közben ezt a gyógyszert.

Gyakori amfetamin mellékhatás lehet

gyomor fájdalom, hányinger, hányás, étvágytalanság

hasmenés, székrekedés

fogyás

hangulatváltozások, nyugtalanság vagy idegesség, alvászavar (inszomnia)

szájszárazság, szokatlan vagy kellemetlen íz a szájban

orrfolyás, orrvérzés

Amfetamin adagolási információt

szapora szívverés

fejfájás, szédülés

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják az amfetamin?

amfetamin

viszkető; vagy

impotencia, szexuális problémák.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Szokásos adag az amfetamin a narkolepszia

Azonnali hatóanyag-leadású orális tabletta; -Initial Dózis: 10 mg orálisan naponta osztott adagokban; -karbantartási Dózis: Napi adag emelhető 10 mg-os, hetente, amíg az optimális hatás észlelésekor .; Hozzászólások; -Az Első adagot kell beadni, ébredés, további adagokat kell adni időközönként 4-6 óra .; -A Szokásos adagja 5-60 mg naponta osztott dózisokban függően beteg egyéni reakciójától .; -Reduce Adagot, ha zavaró mellékhatásokat (például álmatlanság, étvágytalanság) jelennek meg .; Felhasználás: narkolepszia kezelésére

Szokásos adag az amfetamin az elhízás

Azonnali hatóanyag-leadású orális tabletta; -Initial Dózis: 5 mg szájon át 30-60 perccel étkezés előtt; -Maximum Dózis: 30 mg orálisan naponta osztott adagokban; -Duration A terápia: nem haladhatja meg a pár héttel; Használata: A rövid távú adalékai a súlycsökkentés rend alapján kalória megvonás, a betegek számára, akiknél az elhízás tűzálló az alternatív terápiák (például ismétlődő diéták, csoportos programok, egyéb gyógyszerek).

Szokásos Pediatric dózis amfetamin a narkolepszia

Azonnali hatóanyag-leadású orális tabletta; Kor 6-11 év; -Initial Dózis: 5 mg szájon át, naponta, osztott dózisokban; -karbantartási Dózis: Napi adag emelhető 5 mg-os, hetente, amíg az optimális hatás észlelésekor .; Életkor 12 éves és annál idősebb; -Initial Dózis: 10 mg orálisan naponta osztott adagokban; -karbantartási Dózis: Napi adag emelhető 10 mg-os, hetente, amíg az optimális hatás észlelésekor .; Hozzászólások; -Az Első adagot kell beadni, ébredés, további adagokat kell adni időközönként 4-6 óra .; -A Szokásos adagja 5-60 mg naponta osztott dózisokban függően beteg egyéni reakciójától .; -Reduce Adagot, ha zavaró mellékhatásokat (például álmatlanság, étvágytalanság) jelennek meg .; -Narcolepsy Ritkán fordul elő 12 év alatti gyermekek fiatalabb .; Felhasználás: narkolepszia kezelésére

Szokásos Pediatric dózis amfetamin az elhízás

Azonnali hatóanyag-leadású orális tabletta; Életkor 12 éves és annál idősebb; -Initial Dózis: 5 mg szájon át 30-60 perccel étkezés előtt; -Maximum Dózis: 30 mg orálisan naponta osztott adagokban; -Duration A terápia: nem haladhatja meg a pár héttel; Használata: A rövid távú adalékai a súlycsökkentés rend alapján kalória megvonás, a betegek számára, akiknél az elhízás tűzálló az alternatív terápiák (például ismétlődő diéták, csoportos programok, egyéb gyógyszerek).

Szokásos Pediatric dózis Attention Deficit Disorder

Azonnali hatóanyag-leadású orális tabletták; Életkor 3-5 év; -Initial Dózis: 2,5 mg orálisan naponta; -karbantartási Dózis: Napi adag emelhető 2,5 mg-os, hetente, amíg az optimális hatás észlelésekor .; Kor 6-17 év; -Initial Dózis: 5 mg szájon át 1 vagy 2-szer egy nap; -karbantartási Dózis: Napi adag emelhető 5 mg-os, hetente, amíg az optimális hatás észlelésekor .; -A Maximális dózis: csak ritkán lesz szükség haladhatja meg a 40 mg naponta .; EXTENDED-leadású orális szuszpenzió, Kor 6-17 év; -Initial Dózis: 2,5 vagy 5 mg naponta egyszer szájon át, reggel; -karbantartási Dózis: Dose emelhető lépésekben 2,5-10 mg naponta, minden 4-7 nap, amíg az optimális hatás észlelésekor .; -A Maximális dózis: 20 mg orálisan naponta; Hozzászólások; Azonnali válasz-RELEASE: Az első adagot kell beadni, ébredés, 1-2 további dózist kell időközönként 4-6 óra .; -EXTENDED-RELEASE: Amikor a berendezés egyéb amfetamin termékek, ezt a terméket úgy kell beállítani, a szokásos adagolási ütemtervet a másik után amfetamin termék megszűnt .; -EXTENDED-RELEASE: Behelyettesítve ezt a terméket más amfetamin termékeket nem lehet elvégezni, mert a különböző amfetamin bázis készítményeket és az eltérő farmakokinetikai profilt .; -EXTENDED-RELEASE: A palackot fel kell rázni minden adag előtt, és egy adagoló fecskendő vagy más alkalmas mérőeszköz kell használni .; Használata: Ennek része a teljes kezelési programot figyelemhiányos hiperaktív zavar (ADHD), a viselkedési szindróma, mérsékelt vagy súlyos nyughatatlanok rövid figyelmet span, hiperaktivitás, érzelmi labilitás és az impulzivitás.

Számos gyógyszer kölcsönhatásba léphet az amfetamin. Nem minden lehetséges kölcsönhatást listáját. Tájékoztassa orvosát az összes jelenlegi gyógyszerek és bármilyen elkezdi vagy abbahagyja, különösen

omeprazol

lítium, vagy egyéb gyógyszer a mentális betegségek kezelésében

reszerpin vagy egyéb vérnyomás gyógyszeres kezelés

antidepresszáns

savkötők vagy egyéb gyomorsav gyógyszert (beleértve Alka-Seltzer vagy szódabikarbóna)

egy vérhígító, mint a warfarin (Coumadin, Jantoven)

hideg vagy allergia gyógyszer, amely a nyálkahártya, mint a pszeudoefedrin vagy fenilefrin

vizelethajtó vagy “víz pirulát”

narkotikus fájdalomcsillapítót; vagy

lefoglalás gyógyszert.

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek az amfetamin, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

1.02.2016-04-14, 09:07:33.

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA 2. melléklet Magas abúzus potenciál

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

ADHD Adderall, Vyvanse, metilfenidát Ritalin, Strattera Concerta, Adderall XR, Focalin

Elhízás Alli phentermine, Contrave, metamfetamin, Belviq, Saxenda, Adipex-P, Qsymia

A narkolepszia Adderall, metilfenidát Ritalin, Concerta, modafinil Adderall XR, Provigil, Nuvigil