amfetamin (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások ellenőrizze, hogy a gyógyszer megfelelően működik. Vér és vérnyomás vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat. Orvosa esetenként hagyja abba a kezelést, hogy ellenőrizze ADHD tünetei

Akkor ne használja ezt a gyógyszert, ha már használta a gyógyszer depresszió úgynevezett MAO-gátló (MAOI), mint Eldepryl®, Marplan®, Nardil® vagy Parnate® az elmúlt 14 napban.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos szív- vagy érrendszeri problémák. Ez lehet nagyobb valószínűséggel fordulnak elő olyan betegeknél, akiknek a családjában előfordult szívbetegség. Kérdezze meg orvosát azonnal ha mellkasi fájdalom, légzési nehézség, ájulás vagy a gyógyszer szedése alatt.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy családja bármilyen szokatlan magatartásbeli változások, mint például a növekedést agresszió, ellenséges, izgatottság, ingerlékenység vagy. Mondja el orvosának, ha hallucinációk vagy szokatlan gondolatok, különösen, ha azok az új vagy rosszabbodik gyorsan.

Ez a gyógyszer okozhat lassú növekedés. Ha a gyermek ezt a gyógyszert, az orvos meg kell nyomon követni a gyermek magassága és súlya.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember úgy érzi, hogy hamis jólét vagy szédülést, feledékenység, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Ez is okozhat homályos látás vagy egyéb látási problémák. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött.

Ez a gyógyszer okozhat Raynaud jelenség, amely a probléma a vérkeringést a kéz- vagy lábujjak. Mondja el orvosának, ha bizsergést vagy fájdalmat érez, egy hideg érzés, sápadtság, vagy a bőrszín változását a kéz- vagy lábujjak, különösen akkor, ha ki vannak téve a hideg. Hívja fel orvosát azonnal, ha megmagyarázhatatlan sebek vagy fekélyek a kéz- vagy lábujjak.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Kerülje az alkohol a gyógyszer szedése.

Alkalmazása gyógyszerek, amelyek növelik a gyomor vagy a vizeletben lúgosság, például nátrium-hidrogén-karbonát, acetazolamid, és néhány tiazid diuretikumok el kell kerülni.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszer, gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők, és az orvostudomány számára étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák.