amfetamin

Abúzuspotenciál magas az amfetamin-használat. Használata amfetaminok hosszabb ideig vezethet a kábítószer-függőség, és el kell kerülni. Fordítson különös figyelmet arra a lehetőségre, a betegek megszerzésének amfetaminok forgalmazás másoknak, vagy nem terápiás felhasználásra. Előírják, és adagoljuk az amfetaminok takarékosan. A hirtelen halál és súlyos kardiovaszkuláris mellékhatások fordulhatnak elő visszaélés amfetamin.

Használja a amfetamin

Terápiás Osztály: központi idegrendszeri stimuláns

Kémiai Osztály: Amfetamin (osztály)

Amfetamin is használják súlycsökkentés elhízott betegeknél.

Amfetamin működik kezelésében ADHD egyre nagyobb figyelmet és csökkenő nyugtalanság a gyermekek és felnőttek, akik hiperaktív, nem tud koncentrálni a nagyon hosszú, vagy könnyen zavart és impulzív. amfetamin részeként alkalmazzák a teljes kezelési program, amely szintén magában foglalja a szociális, oktatási és pszichológiai kezelés.

amfetamin csak egy orvosi receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Amfetamin, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha is volt bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció az amfetamin vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Mielőtt használná az amfetamin

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását amfetamin gyermekeknél elhízáshoz, akik 12 évnél fiatalabb életkor, a gyermekek narkolepszia, akik fiatalabb, mint 6 éves, és a gyermek ADHD, akik fiatalabb 3 évnél fiatalabb. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Nem áll rendelkezésre információ a kapcsolat a kor hatását amfetamin geriátriai betegekben.

Tanulmányok a nők szoptatás bizonyították káros csecsemő hatásokat. Egy másik, hogy ezt a gyógyszert kell felírni, vagy abba kell hagynia a szoptatást használata közben az amfetamin.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed amfetamin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata amfetamin bármely az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata amfetamin bármely az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata amfetamin bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják az amfetamin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Amfetamin pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ha túl sok vesszük, akkor válhat szokásformáló. Ha úgy érzi, hogy a gyógyszer nem működik megfelelően, miután a szedését néhány hétig, kérdezze meg kezelőorvosát első, és nem növelik az adagot.

amfetamin jöjjön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

A legjobb, amfetamin, amikor felébredek reggel. Lehet amfetamin étellel vagy anélkül.

A dózis az amfetamin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú amfetamint. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag amfetamin, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Helyes Az amfetamin

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások ellenőrizze, hogy a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Nem szabad használni az amfetamin, ha már használta a gyógyszer depresszió úgynevezett MAO-gátló (MAOI), mint Eldepryl®, Marplan®, Nardil® vagy Parnate® az elmúlt 14 napban.

amfetamin okozhat súlyos szív- vagy érrendszeri problémák. Ez lehet nagyobb valószínűséggel fordulnak elő olyan betegeknél, akiknek a családjában előfordult szívbetegség. Kérdezze meg orvosát azonnal ha mellkasi fájdalom, légzési nehézség, ájulás vagy szedése amfetamin.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy családja bármilyen szokatlan magatartásbeli változások, mint például a növekedést agresszió, ellenséges, izgatottság, ingerlékenység vagy. Mondja el orvosának, ha hallucinációk vagy szokatlan gondolatok, különösen, ha azok az új vagy rosszabbodik gyorsan.

amfetamin okozhat lassú növekedés. Ha a gyermek használ amfetamint, az orvosnak kell nyomon követni a gyermek magassága és súlya.

amfetamin okozhat néhány ember úgy érzi, hogy hamis jólét vagy szédülést, feledékenység, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Ez is okozhat homályos látás vagy egyéb látási problémák. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagálnak az amfetamin, mielőtt a volánhoz, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött.

amfetamin okozhat Raynaud jelenség, amely a probléma a vérkeringést a kéz- vagy lábujjak. Mondja el orvosának, ha bizsergést vagy fájdalmat érez, egy hideg érzés, sápadtság, vagy a bőrszín változását a kéz- vagy lábujjak, különösen akkor, ha ki vannak téve a hideg. Hívja fel orvosát azonnal, ha megmagyarázhatatlan sebek vagy fekélyek a kéz- vagy lábujjak.

Óvintézkedések használat közben az amfetamin

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy szed amfetamin. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja az amfetamin.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszer, gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők, és az orvostudomány számára étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

amfetamin Side Effects

amfetamin

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA 2. melléklet Magas abúzus potenciál

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

ADHD Adderall, Vyvanse, metilfenidát Ritalin, Strattera Concerta, Adderall XR, Focalin

Elhízás Alli phentermine, Contrave, metamfetamin, Belviq, Saxenda, Adipex-P, Qsymia

A narkolepszia Adderall, metilfenidát Ritalin, Concerta, modafinil Adderall XR, Provigil, Nuvigil