amlodipin és valzartán (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás szintén előfordulhat, különösen akkor, ha felkel a fekvő vagy ülő helyzetből, vagy ha már vesz egy vízhajtó (víz tabletta). Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött. Ha szédül, feküdjön le, így nem halvány. Akkor üljön egy pár pillanattal korábban állt, hogy megakadályozza a szédülés kiújulását.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha megbetegedtek a gyógyszer szedése alatt, különösen a súlyos vagy folyamatos hányinger, hányás, vagy hasmenés. Ezek a feltételek elveszítheti túl sok vizet vagy sót, amely alacsony vérnyomást okozhat. Azt is csökken a víz izzadás, így sok vizet igyon edzés közben, vagy meleg időben.

Ez a gyógyszer ronthatja a tüneteket, angina (mellkasi fájdalom) vagy a szívroham bizonyos súlyos szív- vagy érrendszeri betegség. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalom vagy diszkomfort, gyors vagy szabálytalan szívverés, hányinger vagy hányás, fájdalom vagy kellemetlen érzés a karokban, állkapocs, hát, vagy a nyak, légszomj, vagy izzadás.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer néhány napig, amíg a műtétet vagy az orvosi vizsgálatok.

A hyperkalaemia (magas káliumszint a vérben) fordulhatnak elő bizonyos emberek ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a következő tünetek: hasi vagy gyomorfájdalom, zavartság, légzési nehézség, szabálytalan szívverés, hányinger vagy hányás, idegesség, zsibbadás vagy bizsergés a kéz, láb, vagy az ajkak, légszomj, vagy gyengeség vagy nehézség a lábak. Kérdezze meg orvosát, mielőtt használja a gyógyszert, kiegészítők, vagy sópótlók tartalmazó kálium.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez különösen vonatkozik over-the-counter (vény nélkül kapható) gyógyszerek étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák, mivel ezek növelik a vérnyomást.