amoxicillin és a klavulánsav

Használja a amoxicillin és a klavulánsav

Terápiás Osztály: Antibiotikum

Farmakológiai Osztály: Penicillin, Aminopenicillin

Az amoxicillin és a klavulánsav kombináció olyan antibiotikum, amely csoportjába tartozik néven ismert gyógyszerek penicillinek és béta-laktamáz inhibitorok. Úgy működik, hogy megöli a baktériumokat és megakadályozzák azok növekedését. Azonban amoxicillin és a klavulánsav nem fog működni a megfázás, influenza, vagy más vírusfertőzések.

amoxicillin és a klavulánsav csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Az amoxicillin és a klavulánsav, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha is volt bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció amoxicillin és a klavulánsav vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát amoxicillin és a klavulánsav rágható tabletta és belsőleges szuszpenzió gyermekeknek.

Használata előtt amoxicillin és a klavulánsav

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát amoxicillin és a klavulánsav tabletta gyermekek legalább 40 kilogramm (kg), vagy több. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg testtömegű gyermekek kevesebb, mint 40 kg.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatása az amoxicillin és a klavulánsav kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát tizenévesek és gyerekek fiatalabb, mint 16 éves. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát amoxicillin és a klavulánsav kombináció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese problémák, amelyek módosítására lehet szükség a dózis kapó betegeknél az amoxicillin és a klavulánsav kombináció.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed amoxicillin és a klavulánsav, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Segítségével amoxicillin és a klavulánsav bármely az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Segítségével amoxicillin és a klavulánsav bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát amoxicillin és a klavulánsav. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye amoxicillin és a klavulánsav pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Lehet venni az amoxicillin és a klavulánsav vagy anélkül étkezések. Azonban a legjobb, hogy az amoxicillin és a klavulánsav elején a táplálék elkerülése érdekében egy gyomorrontás.

Nyelje le a kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát egészben. Ne törje össze, törje vagy rágja meg.

Ha használja a rágótabletta, rágja szét a tablettát lenyelés előtt teljesen.

Vannak bizonyos ízek, hogy össze lehet keverni az orális szuszpenzió, hogy ez jobb ízű. Ha Ön vagy gyermeke nem szeretik az ízét amoxicillin és a klavulánsav, kérdezze meg gyógyszerészét ezekről aromák.

Rázza a folyékony orális jól mérés előtt az adagot. Használjon adagoló kanál vagy gyógyszer csepegtetős mérni az adagot. Az átlagos háztartás teáskanál nem tölthetnek be a megfelelő mennyiségű folyadékot. Öblítsük az adagoló kanál vagy csepegtetős vízzel minden használat után.

A dózis az amoxicillin és a klavulánsav különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú amoxicillin és a klavulánsav. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag amoxicillin és a klavulánsav, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Helyes használata amoxicillin és a klavulánsav

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja a rágótabletta, rendszeres tabletta, és a kiterjesztett hatóanyagleadású tabletta szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Tárolja az orális folyadék a hűtőben. Dobja fel nem használt részét 10 napon belül. Tartsa a fagytól.

Orvosa ellenőrizni fogja a haladást az Ön vagy gyermeke használata közben amoxicillin és a klavulánsav. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ha Ön vagy a gyermek tünetei nem enyhülnek néhány napon belül, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

amoxicillin és a klavulánsav okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia, amely életveszélyes lehet és azonnali orvosi beavatkozást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke viszketés, csalánkiütés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy miután amoxicillin és a klavulánsav.

Óvintézkedések használat közben amoxicillin és a klavulánsav

Az amoxicillin és klavulánsav kombináció hasmenést okozhat, és bizonyos esetekben ez súlyos is lehet. Ez akkor fordulhat elő, 2 hónapig vagy tovább, miután abbahagyja amoxicillin és a klavulánsav. Ne vegyen be semmilyen hasmenés elleni gyógyszert, annak ellenőrzése nélkül orvosával. Ha bármilyen kérdése van, vagy ha enyhe hasmenés továbbra is, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Néhány fiatal betegeknél, a fogak elszíneződését használata közben esetlegesen felmerülő amoxicillin és a klavulánsav. A fogak tűnhet, hogy a barna, sárga, vagy szürke foltok. Ennek elkerülése érdekében, ecset és a fogselyem a fogak rendszeres, vagy egy fogorvos tisztítja a fogakat.

Az amoxicillin és a klavulánsav kombináció csökkentheti a hatását néhány orális fogamzásgátlók (fogamzásgátló tabletták). Használjon egy másik fogamzásgátló elkerülni, hogy terhes. Egyéb formák közé óvszer, a rekeszizom, a fogamzásgátló hab, zselé.

Mielőtt Ön vagy gyermeke bármilyen orvosi vizsgálatok, tájékoztassa az orvost a felelős, hogy szed amoxicillin és a klavulánsav. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja amoxicillin és a klavulánsav.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

amoxicillin és a klavulánsav Side Effects

amoxicillin / klavulánsav

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Sinusitis prednizolon, ciprofloxacin, amoxicillin, azitromicin, Augmentin, klindamicin

Bakteriális fertőzés ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

Húgyúti fertőzés ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, Augmentin, Levaquin

Bronchitis ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, azitromicin, Augmentin