amoxicillin és klavulánsav (szájon át) leírása és márkanevek

Az amoxicillin és klavulánsav kombináció kezelésére használják bakteriális fertőzések számos különböző testrészek.

Az amoxicillin és a klavulánsav kombináció olyan antibiotikum, amely csoportjába tartozik néven ismert gyógyszerek penicillinek és béta-laktamáz inhibitorok. Úgy működik, hogy megöli a baktériumokat és megakadályozzák azok növekedését. Azonban ez a gyógyszer nem fog működni a megfázás, influenza, vagy más vírusfertőzések.

Kanadai Márkanév

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Tablet, Tablet, Extended Release; Por felfüggesztése; tábla, rágótabletta

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát amoxicillin és a klavulánsav rágható tabletta és belsőleges szuszpenzió gyermekeknek.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát amoxicillin és a klavulánsav tabletta gyermekek legalább 40 kilogramm (kg), vagy több. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg testtömegű gyermekek kevesebb, mint 40 kg.

Allergia

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatása az amoxicillin és a klavulánsav kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát tizenévesek és gyerekek fiatalabb, mint 16 éves. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Pediatric

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát amoxicillin és a klavulánsav kombináció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese problémák, amelyek módosítására lehet szükség a dózis kapó betegeknél az amoxicillin és a klavulánsav kombináció.

geriátriai

Terhesség

Szoptatás

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

gyógyszer kölcsönhatások

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

egyéb kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Egyéb egészségügyi problémák

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Lehet, hogy ezt a gyógyszert, vagy anélkül étkezések. Azonban ez a legjobb, hogy ezt a gyógyszert az étkezés megkezdése vagy uzsonna, hogy elkerüljék egy gyomorrontás.

Nyelje le a kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát egészben. Ne törje össze, törje vagy rágja meg.

Ha használja a rágótabletta, rágja szét a tablettát lenyelés előtt teljesen.

Vannak bizonyos ízek, hogy össze lehet keverni az orális szuszpenzió, hogy ez jobb ízű. Ha Ön vagy gyermeke nem tetszik az íze ennek a gyógyszernek, kérdezze meg gyógyszerészét ezekről aromák.

Rázza a folyékony orális jól mérés előtt az adagot. Használjon adagoló kanál vagy gyógyszer csepegtetős mérni az adagot. Az átlagos háztartás teáskanál nem tölthetnek be a megfelelő mennyiségű folyadékot. Öblítsük az adagoló kanál vagy csepegtetős vízzel minden használat után.

Adagoló

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

kihagyott adag

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja a rágótabletta, rendszeres tabletta, és a kiterjesztett hatóanyagleadású tabletta szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Tárolja az orális folyadék a hűtőben. Dobja fel nem használt részét 10 napon belül. Tartsa a fagytól.

Orvosa ellenőrizni fogja a haladást az Ön vagy gyermeke használata közben ezt a gyógyszert. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ha Ön vagy a gyermek tünetei nem enyhülnek néhány napon belül, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia, amely életveszélyes lehet és azonnali orvosi beavatkozást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke viszketés, csalánkiütés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy a gyógyszer bevételét követően.

Az amoxicillin és klavulánsav kombináció hasmenést okozhat, és bizonyos esetekben ez súlyos is lehet. Ez akkor fordulhat elő, 2 hónapig vagy tovább, miután abbahagyja a gyógyszer. Ne vegyen be semmilyen hasmenés elleni gyógyszert, annak ellenőrzése nélkül orvosával. Ha bármilyen kérdése van, vagy ha enyhe hasmenés továbbra is, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Néhány fiatal betegeknél, a fogak elszíneződését előfordulhat használata közben ezt a gyógyszert. A fogak tűnhet, hogy a barna, sárga, vagy szürke foltok. Ennek elkerülése érdekében, ecset és a fogselyem a fogak rendszeres, vagy egy fogorvos tisztítja a fogakat.

Az amoxicillin és a klavulánsav kombináció csökkentheti a hatását néhány orális fogamzásgátlók (fogamzásgátló tabletták). Használjon egy másik fogamzásgátló elkerülni, hogy terhes. Egyéb formák közé óvszer, a rekeszizom, a fogamzásgátló hab, zselé.

Mielőtt Ön vagy gyermeke bármilyen orvosi vizsgálatok, tájékoztassa az orvost a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Tárolás

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.