anoro ellipta inhalátort: ​​felhasználási dózis és figyelmeztetések

Mi Anoro Ellipta?

Anoro Ellipta megelőzésére használják légúti obstrukció vagy bronchospasmus emberek COPD (krónikus obstruktív tüdőbetegség).

Anoro Ellipta is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Anoro Ellipta használata csak a krónikus obstruktív légúti betegség, és nem kell az asztma kezelésére használják.

Fontos információ

Vilanterol növelheti a halálozás kockázatát asztmás, de a kockázat emberek COPD nem ismert. Beszélje meg orvosával, hogy az egyéni kockázatok és előnyök a gyógyszer alkalmazását. Kövesse az összes beteg utasítások a biztonságos használatra.

Anoro Ellipta nem fog működni elég gyors kezelésére hörgőgörcs támadást. Csak egy gyorsan ható inhalációs gyógyszert támadás.

Akkor ne használja ezt a gyógyszert, ha allergiás a umeclidinium, vilanterol, vagy tejfehérje. Anoro Ellipta használata csak az emberek COPD és nem alkalmazható az asztma kezelésére.

Annak érdekében, hogy Anoro Ellipta biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

A gyógyszer szedése előtt

szívbetegség, magas vérnyomás

epilepszia vagy egyéb roham-rendellenesség

májbetegség

szűk zugú glaukóma

cukorbetegség (vagy a ketoacidózis)

pajzsmirigy rendellenesség; vagy

hólyag obstrukció vagy más vizelési problémák.

Vilanterol növelheti a halálozás kockázatát asztmás, de a kockázat emberek COPD nem ismert. Beszélje meg orvosával, hogy az egyéni kockázatok és előnyök a gyógyszer alkalmazását. Kövesse az összes beteg utasítások a biztonságos használatra.

A kormány Terhességi kategória C. Nem ismert, hogy Anoro Ellipta károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez használata közben ezt a gyógyszert.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

Nem ismert, hogy a umeclidinium és vilanterol átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

Ne adjon Anoro Ellipta bárki 18 év alatti orvos utasítása nélkül.

Használja Anoro Ellipta pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne használja ezt a gyógyszert nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Lehet, hogy hagyja abba a másik COPD gyógyszeres kezelés már használják a múltban rendszeresen. Gondosan kövesse az orvos adagolási útmutatót.

A szokásos adagot ebből a gyógyszerből 1 belégzés naponta. A gyógyszer ugyanabban az időben minden nap, és nem több, mint egyszer egy 24 órás időszakban.

Anoro Ellipta nem fog működni elég gyors kezelésére hörgőgörcs támadást. Csak egy gyors hatású inhalációs gyógyszert támadás. Közölje orvosával, ha bármilyen gyógyszer szedését úgy tűnik, hogy abbahagyják a munkát, valamint a kontrolling a COPD-s.

Anoro Ellipta egy por, jön egy speciális inhalációs készülék előre telepített tartalmazó buborékcsomagolásban mért dózisú gyógyszert. Az eszköz nyit, és betölti a hólyagja Anoro Ellipta minden alkalommal, amikor használja az inhalátort. Kövesse a beteg utasítást az inhaláló készüléket.

Forduljon orvoshoz, ha a légzési problémák nem javulnak, vagy ha a tünetek rosszabbodnak gyorsan.

Szobahőmérsékleten távol nedvességtől, hő és fény. Tartsa az inhalátort készüléket a lezárt fólia tálcát, amíg készen áll a használja.

Hogyan kell használni Anoro Ellipta?

Dobd inhalációs készülék el 6 hét után hozták ki a fóliát, vagy ha az adagot jelző mutatja a nulla, amelyik előbb bekövetkezik.

Szokásos felnőtt dózis krónikus obstruktív tüdőbetegség – Karbantartás

1 belégzés naponta egyszer orális inhalációs úton csak; Maximális adag: Ne használjon egynél több alkalommal 24 óra; Megjegyzés: Használjon minden nap azonos időben

Használja a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne használjon extra gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot. Ne használjon több, mint 1 belégzés egy nap.

A túladagolás tünetek közé tartozik a gyors szívverés, és az érzés remegő vagy légszomj.

Ne használjon egy második inhalációs hörgőtágító hasonló vilanterol, mint például a salmeterol (Advair, Serevent), formoterol vagy arformoterol (Foradil, Perforomist, Symbicort, Brovana), ha az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció Anoro Ellipta: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

zihálás, fulladás, vagy egyéb légzési problémák után használja ezt a gyógyszert

láz, hidegrázás, köhögés, sárga vagy zöld nyálkát

szúró mellkasi fájdalom, légszomj

Anoro Ellipta adagolási információt

remegés, idegesség

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

homályos látás, alagút látás, szemfájdalom, illetve látva fényudvar fényforrások körül

fájdalmas vagy nehéz vizelés, alig vagy egyáltalán nem vizelési

Mi történik, ha túladagolás?

alacsony kálium – zavartság, egyenetlen szívverés, erős szomjúság, fokozott vizeletürítés, láb kellemetlen, izomgyengeséget vagy petyhüdt érzés; vagy

magas vércukorszint – fokozott szomjúság, fokozott vizeletürítés, éhség, szájszárazság, gyümölcsös szagú lehelet, álmosság, száraz bőr, homályos látás, fogyás.

Gyakori Anoro Ellipta mellékhatás lehet

Mit kell elkerülni használata közben Anoro Ellipta?

orrdugulás, sinus fájdalom, torokfájás

enyhe mellkasi fájdalom

hasmenés, székrekedés

izomgörcsök; vagy

fájdalom a nyak, kar vagy láb.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha bármilyen gyógyszert használ, illetve azokat elkezdi vagy abbahagyja a kezelés alatt Anoro Ellipta, különösen

húgyhólyag vagy a húgycső gyógyszerek, mint a darifenacin, a fezoterodin, oxibutinin tolterodin, solifenacin

hörgőtágítók, mint aclidinium, ipratropium vagy tiotropium; vagy

hideg vagy allergia gyógyszer, amely egy antihisztamin.

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek Anoro Ellipta, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

1.01.2014-01-16, 08:22:17.

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

COPD, karbantartás Spiriva, Symbicort, albuterol, Advair Diskus Ventolin, ProAir HFA, ipratropium, Xopenex, Proventil, Breo Ellipta, Atrovent, Combivent

COPD prednizolon, Symbicort, Xopenex, Breo Ellipta, Daliresp, budezonid / formoterol, levalbuterol, Incruse Ellipta, Tudorza Pressair, Stiolto Respimat, Xopenex HFA roflumilaszt

Anoro Ellipta mellékhatások

Milyen más gyógyszerek befolyásolják Anoro Ellipta?

Anoro Ellipta (umeclidinium / vilanterol)