anterior süllyedés (hólyagsérv) kezelések és gyógyszerek

Ha a sebészeti beavatkozás szükséges

A kezelés attól függ, hogy mennyire súlyos a anterior prolapsus és hogy van-e a kapcsolódó feltételek, mint például a méh, hogy befér a hüvelyi csatorna (méh prolapsus).

Kezelése inkontinencia

Enyhe esetben – azokat, akik csekély vagy nyilvánvaló tünetek nélkül – általában nem igényelnek kezelést. Lehet választani egy várakozó látni megközelítés, alkalmi látogatások az orvos, hogy megnézze, hogy a süllyedés romlik, együtt öngondoskodás intézkedések, mint például a gyakorlatok, hogy erősítse a medencefenék izmait.

Ha öngondoskodás intézkedések nem hatékonyak, elülső süllyedés kezelés is járhat

Ha észrevehető, kellemetlen tüneteket, anterior süllyedés lehet szükség műtétre.

Ha gondolja, hogy terhes, orvosa javasolhatja, hogy késleltesse a műtét addig, amíg nem kész a gyermekvállalást. Egy pesszárium segíthet enyhíteni a tüneteket időközben. Az előnyök a műtét évekig, de van egy kis kiújulás kockázata – ami azt jelenti, egy műtétet egy bizonyos ponton.

Ha az elülső süllyedés kíséri stressz inkontinencia – akaratlan vizeletürítés közben megerőltető tevékenységet – az orvos ajánlhat egy számos eljárást, hogy támogassa a húgycső (húgycső szuszpenzió) és megkönnyíti a inkontinencia tüneteit.