antihisztamin, nyálkahártya-összehúzó, és antikolinerg kombináció (orálisan) leírása és márkanevek

2000 novemberében, a Food and Drug Administration (FDA) közegészségügyi figyelmeztetést phenylpropanolamine (PPA) kockázata miatt az agyvérzés. Az FDA által támogatott kutatási eredményeit a program kéri, hogy a gyártók önként megszünteti marketing termékeket tartalmazó PPA és a fogyasztók működnek azok az egészségügyi szolgáltatók kiválasztásához alternatív termékeket.

Antihisztamin, dekongesztáns, és antikolinerg kombinációk kezelésére használják az orrdugulás (orrdugulás) és orrfolyás által okozott allergia és / vagy a nátha.

Antihisztaminok munka megakadályozza a hatását a hisztamin nevű anyag, amely a szervezet által termelt. A hisztamin okozhat viszketés, tüsszögés, orrfolyás és könnyező szem. Az antihisztamin ezekben kombinációk klórfeniramin.

A dekongesztánsok az ilyen kombinációk, fenilefrin, és pszeudoefedrin termelnek erek szűkülete. Ez vezet elszámolási orrdugulás, de ez is növeli a vérnyomást a betegeknél, akiknek a magas vérnyomás.

Az antikolinerg szerek, mint például az atropin, a hioszciamin, methscopolamine és szkopolamin segíthet készít szárító hatása az orrban és a mellkasban.

Néhány ezek a gyógyszerek recept nélkül kapható.

Szirup, tabletta, Extended Release; kapszula, Extended Release, Tablet, Solution; Felfüggesztés; Tablet, rágótabletta

Ne adjon semmilyen over-the-counter (OTC) köhögés és megfázás gyógyszert a baba, vagy gyermek 4 éves. Ezen gyógyszerek nagyon fiatal okozhat súlyos vagy akár életveszélyes mellékhatásokat.

Allergia

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Pediatric

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a gyógyszer ebben a csoportban, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például élelmiszerekhez színezékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

geriátriai

A nagyon fiatal gyermekek általában érzékenyebbek, mint a felnőttek, hogy a gyógyszer hatása. Vérnyomás-emelkedés, rémálmok vagy szokatlan izgatottság, idegesség, nyugtalanság, ingerlékenység vagy nagyobb valószínűséggel fordulnak elő gyermekeknél. Továbbá, ha antikolinerg adni a gyermekeknek a meleg időjárás, a gyors növekedés és a test hőmérséklete is előfordulhat, ami ahhoz vezethet, hogy a hőguta. Csecsemők és gyermekek, különösen a görcsös bénulás vagy agyi károsodás, ez a gyógyszer is lehet nagy valószínűséggel súlyos mellékhatásokat okozhat.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Ne adjon semmilyen over-the-counter (OTC) köhögés és megfázás gyógyszert a baba, vagy gyermek 4 éves. Ezen gyógyszerek nagyon fiatal okozhat súlyos vagy akár életveszélyes mellékhatásokat.

egyéb kölcsönhatások

Zavartság vagy memória elvesztését, nehéz és fájdalmas vizelés, szédülés, álmosság, szájszárazság, vagy görcsök (görcsrohamok) nagyobb valószínűséggel fordulnak elő az idősek, akik általában sokkal érzékenyebb, mint a fiatalabb felnőttek a gyógyszer hatása. Továbbá, rémálmok vagy szokatlan izgatottság, idegesség, nyugtalanság, ingerlékenység vagy lehet nagyobb valószínűséggel fordulnak elő az idős betegeknél. Ezen túlmenően, a szem fájdalom előfordulhat, amely lehet a jele a glaukóma.

Egyéb egészségügyi problémák

Az egyes összetevők ezek kombinációi, az alábbi feltételekkel

Adagoló

Kis mennyiségű antihisztaminok, dekongesztánsok, és az antikolinerg szerek átjut az anyatejbe. Alkalmazása nem javasolt, mivel ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, mint például szokatlan izgatottság vagy ingerlékenység, az ápolási baba. Továbbá, mivel ez a gyógyszer hajlamos arra, hogy csökkentse a váladék a test, akkor lehetséges, hogy az áramlás a anyatej csökkenteni lehet a nők egy része.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha bármelyiket szedi ezeket a gyógyszereket, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Gyógyszerek szedése ebben az osztályban minden a következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled egy gyógyszert ebben az osztályban, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszerek használatáról ebben az osztályban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert csak az utasítások szerint. Ne vegyen be több belőle, és ne vegyen be többet ajánlott a címkén, kivéve, ha az orvos utasítása szerint. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Ha ezt a gyógyszert, irritálja a gyomor, akkor vegye be étellel vagy egy pohár vizet vagy tejet, hogy csökkentse az irritációt.

Azoknál a betegeknél, figyelembe véve a kiterjesztett hatóanyagleadású kapszula vagy bővített felszabadulású tabletta formájában ez a gyógyszer

Az adag gyógyszer ebben az osztályban különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adagok ezen gyógyszerek. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

kihagyott adag

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Tárolás

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Gyerekektől távol tartandó.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg orvosát, ha tünetei nem javulnak vagy rosszabbodnak, vagy ha van egy magas láz

Mielőtt bármilyen bőrpróba allergia, tájékoztassa az orvost a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A vizsgálat eredményeiről a érinthet az antihisztamin az ezt a gyógyszert.

Ezek a gyógyszerek teszik izzad, ami azt a testhőmérséklet emelkedik. Használja extra arra, hogy ne a túlmelegedéstől sportolás közben, vagy meleg időben, amíg ezt a gyógyszert szedi, mert túlmelegedés vezethet hőguta. Szintén meleg fürdő vagy szauna tehet meg szédül vagy elájul, miközben ezt a gyógyszert szedi.

Az antikolinerg foglalt ez a gyógyszer is okozhat néhány ember, hogy a homályos látás. Győződjön meg róla, nem tisztult a látása, mielőtt gépjárművet vezetne vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem tudja, hogy jól. Ezek a gyógyszerek is okozhatnak a szemét, hogy jobban érzékeny a fényre, mint általában. Napszemüveget visel segíthet csökkentheti a kellemetlen az erős fénytől.

Ezek a gyógyszerek okozhatnak néhány ember, hogy szédülést vagy álmosságot. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül, vagy nem éber.

A nyálkahártya-összehúzó ebben a gyógyszer okozhat néhány ember, hogy ideges vagy nyugtalan vagy, hogy baj alszik. Ha problémája van az alvás, hogy az utolsó adag a gyógyszert minden nap néhány órával lefekvés előtt. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Mielőtt bármilyen sebészeti beavatkozás (fogászati ​​műtét) vagy sürgősségi ellátás, mondja az orvos vagy a fogorvos feladata, hogy ezt a gyógyszert szedi.

Ez a gyógyszer okozhat szárazság a száj, az orr és a torok. Mert átmeneti mentességet, használjon cukormentes édességet vagy gumi, olvad bit jég a szájában, vagy használja a nyál helyettesíti. Azonban, ha a száj továbbra is úgy érzi, száraz több mint 2 hétig, kérdezze meg fogorvosát. Folytatva a szájszárazság fokozhatja a fogászati ​​betegségek, köztük a fogszuvasodás, az ínysorvadás, és gombás fertőzések.

Ha úgy gondolja, vagy valaki más vett be Túladagolás kap orvosi segítséget egyszerre. Figyelembe túladagolta ezt a gyógyszert, vagy a gyógyszer szedését az alkohol vagy más, központi idegrendszeri depresszáns vezethet eszméletvesztéshez és esetleg halál.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.