antihisztamin / nyálkahártya-összehúzó kombináció (orálisan) használata előtt

Allergia

Pediatric

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a gyógyszer ebben a csoportban, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például élelmiszerekhez színezékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Nagyon fiatal gyermekek általában érzékenyebbek a gyógyszer hatása. Vérnyomás-emelkedés, rémálmok vagy szokatlan izgatottság, idegesség, nyugtalanság, ingerlékenység vagy nagyobb valószínűséggel fordulnak elő gyermekeknél. Megadása előtt minden ilyen kombináció gyógyszereket a gyermek ellenőrizze a csomagolás címkéjén nagyon óvatosan. Egyes ilyen gyógyszerek túl erős gyermekek számára. Ha nem biztos abban, hogy egy adott termék lehet adni egy gyerek, vagy ha bármilyen kérdése van az összeg, hogy kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Ne adjon semmilyen over-the-counter (OTC) köhögés és megfázás gyógyszert a baba, vagy gyermek 2 éves korig. Ezen gyógyszerek nagyon fiatal okozhat súlyos vagy akár életveszélyes mellékhatásokat.

Zavart, nehéz és fájdalmas vizelés, szédülés, álmosság, szájszárazság, vagy görcsök (görcsrohamok) nagyobb valószínűséggel fordulnak elő az idősek, akik általában sokkal érzékenyebbek a gyógyszer hatása. Továbbá, rémálmok vagy szokatlan izgatottság, idegesség, nyugtalanság, ingerlékenység vagy lehet nagyobb valószínűséggel fordulnak elő az idős betegeknél.

Az alkalmi antihisztamin és nyálkahártya-összehúzó kombinációk nem valószínű, hogy problémát okoz a magzatban vagy az újszülött. Azonban, ha ezek a gyógyszerek a magasabb dózisok és / vagy hosszú ideig, az esélye, hogy problémák adódhatnak növelheti. Az egyes összetevők ezek kombinációi, az alábbi feltételekkel

geriátriai

Kis mennyiségű antihisztaminok és dekongesztánsok átjut az anyatejbe. Alkalmazása nem javasolt, mivel az esélye nagyobb, a gyógyszer okozhat mellékhatásokat, mint például szokatlan izgatottság vagy ingerlékenység, az ápolási baba. Továbbá, mivel az antihisztaminok általában csökken a váladék a test, akkor lehetséges, hogy az áramlás a anyatej lehet csökkenteni egyes betegeknél. Nem ismert, még, hogy a loratadin okozza ezeket azonos mellékhatásokat.

Terhesség

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha bármelyiket szedi ezeket a gyógyszereket, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Szoptatás

Gyógyszerek szedése ebben az osztályban minden a következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled egy gyógyszert ebben az osztályban, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

gyógyszer kölcsönhatások

egyéb kölcsönhatások

Egyéb egészségügyi problémák

Gyógyszerek szedése ebben az osztályban minden a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

Gyógyszert szed, ebben az osztályban bármelyik következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy milyen gyakran használja a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszerek használatáról ebben az osztályban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a