aortabillentyű szűkület kockázati tényezők

Aorta stenosis nem tekinthető megelőzhető, és jelenleg nem tudni, hogy egyesek miért fejleszteni ezt a feltételt. Néhány kockázati tényezők közé

A deformálódott aortabillentyű. Vannak, akik születnek már szűkült aortabillentyű vagy fejleszteni aortabillentyű szűkülete később az életben, mert született egy kéthegyű aortabillentyű – egy két szárnyat (szórólapok) helyett három. Az emberek is kialakulhat aortabillentyű szűkülete, ha született egy szórólap (unicuspid aortabillentyű) vagy négy szórólapok (quadricuspid aortabillentyű), de ezek sokkal ritkább feltételeket.

A kéthegyű aortabillentyű az egyik legfontosabb kockázati tényezője aortabillentyű-szűkület. A kéthegyű aortabillentyű lehet családokban, így tudta a család történetét is fontos. Ha van egy első fokú rokona – szülő, testvér vagy gyermek – egy kéthegyű aortabillentyű célszerű ellenőrizni, hogy ha ezt a rendellenességet.

Kockázati tényezők aortabillentyű sztenózis és ateroszklerotikus szívbetegség hasonló – mint például a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, a 2. típusú cukorbetegség és a dohányzás -, amelyek jelzik, hogy kapcsolat a kettő között.