apró bojtorján: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Agrimone, Agrimonia, Orvosi párlófű, Aigremoine, Aigremoine Eupatoire, templomtornyok, Churchsteeples, Cockeburr, szerbtövis, Közös Apró bojtorján, Da Hua Long Ya Cao, Eupatoire-des-Anciens, illatos Apró bojtorján, Francormier, Herba Agrimoniae, Herb ..; Lásd az összes nevet Agrimone, Agrimonia, Orvosi párlófű, Aigremoine, Aigremoine Eupatoire, templomtornyok, Churchsteeples, Cockeburr, szerbtövis, Közös Apró bojtorján, Da Hua Long Ya Cao, Eupatoire-des-Anciens, illatos Apró bojtorján, Francormier, Herba Agrimoniae, Herbe-de -Saint-Guillaume, Herbe de Sainte Madeleine Philanthropos, Soubeirette, Sticklewort, ThĂdes Bois, ThĂdu Nord, Toute-Bonne; elrejtése nevek

Apró bojtorján egy gyógynövény. Emberek szárítsa meg az alkatrészeket a gyógynövény növekszik a föld felett, hogy a gyógyszert; Apró bojtorján használják torokfájás, gyomorpanaszok, enyhe hasmenés, irritábilis bél szindróma (IBS), a cukorbetegség, az epehólyag rendellenességek, folyadék-visszatartás, a rák, a tuberkulózis, a vérzés, kukorica, és a szemölcsök, és mint a gargarizál, szíverősítő, nyugtató, és antihisztamin; Apró bojtorján alkalmazzák közvetlenül a bőrre, mint egy enyhe szárítószer (összehúzó) és enyhe bőrpír és duzzanat (gyulladás). Néhány anyag származó apró bojtorján használják a harcot a vírusok.

Apró bojtorján tartalmaz vegyi anyagok úgynevezett tanninok, amelyek úgy gondolják, hogy segítsen körülmények között, például a hasmenés.

Elegendő bizonyíték fo; A bőr állapotát nevű bőr porphyria. Emberek bőr porphyria felhalmozódnak nevezett kémiai porfirin a bőrük. Porfirin teszi a bőrt, különösen érzékeny a napfényre. A korai kutatások arra utalnak, hogy a vevő a zúzott apró bojtorján megoldás szájon 3-4 alkalommal naponta csökkenti a kialakulását sebek a bőrön napfénynek kitett embereknél bőr porphyria; Hasmenés; Irritábilis bél szindróma (IBS); Torokfájás; Gyomorrontás; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát apró bojtorján e célra.

Apró bojtorján valószínűleg SAFE a legtöbb felnőtt, amikor használják a rövid távú. De nagy mennyiségű apró bojtorján vannak esetleg veszélyes, mert apró bojtorján tartalmaz vegyi anyagokat nevezik tanninok; Apró bojtorján egyes emberek bőre extra érzékeny a napfényre, és nagyobb valószínűséggel éget; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás -feeding: Apró bojtorján az esetleg veszélyes a terhesség alatt, mert ez befolyásolhatja a menstruációs ciklus; Nincs elég megbízható információ biztonságát figyelembe apró bojtorján, ha szoptat -feeding. Legyen a biztonság kedvéért, és ne használja; Diabetes: Apró bojtorján esetleg csökkentheti a vércukorszintet. A cukorbetegek ellenőriznie kell vércukorszintjét szorosan. Ha Ön cukorbeteg, akkor a legjobb, hogy kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató, mielőtt apró bojtorján; Műtét: Apró bojtorján befolyásolhatja a vércukorszintet, így fennáll annak a veszélye, hogy esetleg zavarja a vércukorszint műtét alatt és után. Hagyja abba az apró bojtorján legalább 2 héttel a tervezett műtét.

Apró bojtorján csökkentheti a vércukorszintet. Cukorbetegség gyógyszerek is használják, hogy a vércukorszint csökkentésére. Figyelembe apró bojtorján együtt cukorbetegség gyógyszerek okozhat a vércukorszintje, hogy menjen túl alacsony. Ellenőriznie kell a vércukorszintjét szorosan. Az adagot a cukorbetegség gyógyszeres esetleg meg kell változtatni; Bizonyos gyógyszerek használt cukorbetegség közé glimepirid (Amaryl) gliburid (DiaBeta, Glynase PresTab, Micronase), inzulin, pioglitazon (Actos), roziglitazon (Avandia), klórpropamid (Diabinese), glipizid (glükotrol) tolbutamid (Orinase) és mások .

A megfelelő adag apró bojtorján számos tényezőtől függ, mint például a felhasználó korától, egészségi állapotától, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához egy sor megfelelő adagok apró bojtorján. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

Chakarski I. Klinikai tanulmány egy gyógynövény kombináció, amely az Orvosi párlófű, Hipericum perforatum, Plantago major, Mentha piperita, Matricaria chamomila kezelésére krónikus gastroduodenitis. Probl Vatr Med 198; 10: 78-84.

Gao K, Zhou L, Chen J. Experimental tanulmány Decoctum Agrimonia pilosa Ledeb-indukált apoptózist HL-60 sejtek in vitro. Zhong Yao Cai 200; 23 (9): 561-562.

Ivanova D, Gerova D, Chervenkov T. polifenolokat és antioxidáns kapacitását bolgár gyógynövények. J Ethnopharmacol 200; 96 (1-2): 145-150.

Lev, E. [Néhány bizonyíték felhasználásának szignatúratan földjén Izrael és környéke a középkorban]. Harefuah 200; 141 (7): 651-5, 664.

Li Y, Ooi LS, Wang, H et al. Vírusellenes gyógynövények hagyományosan használt déli Kínában. Phytother Res 200; 18 (9): 718-722.

Miyamoto K, Kishi N, Koshiura R. tumorellenes hatását agrimoniin, a tannin Agrimonia pilosa Ledeb., Az átültethető rágcsáló daganatok. Jpn J. Pharmacol 198; 43 (2): 187-195.

Park EJ, Oh H, Kang TH, et al. Egy izokumarin a májvédő tevékenység Hep G2 és primer hepatociták Agrimonia pilosa. Arch Pharm Res 200; 27 (9): 944-946.

Patrascu V, Chebac PI. [Kedvező terápiás eredményt bőr porphyria kapott Orvosi párlófű]. Revista de Medicina Interna Neurologie Psihiatrie Neurochirurgie Bőr- Venerologie Serie Bőr- Venerologia 198; 29 (2): 153-157.

Petkov, V. Növények és vérnyomáscsökkentő, antiatheromatous és coronarodilatating akció. Am J Med Chin 197; 7 (3): 197-236.

PETROVSKII GA, ZAPADNIUK VI Pasechnik IK, et al. [Epehajtó szerek hatása Bupleurum exaltatum, Agrimonia asiatica Leontopodium ochroleucum és Veronica virginica.]. Farmakol Toksikol 195; 20 (1): 75-77.

Willhite, L. A. és O’Connell, M. B. urogenitális sorvadás: megelőzés és kezelés. Farmakoterápia 200; 21 (4): 464-480.

Copland A, Nahar L, Tomlinson CT, et al. Antibakteriális és szabad gyökfogó magvait Orvosi párlófű. Fitoterápia 200; 74: 133-5.

Granica S, Krupa K, Klebowska A, Kiss A. kidolgozása és hitelesítése HPLC-DAD-CAD-MS (3) módszer minőségi és mennyiségi szabványosítás polifenolok Agrimoniae eupatoriae herba. J Pharmaceut Biomed Anal 201; 86: 112-22.

Gray AM, Flatt PR. Hozzászólások a hagyományos anti-diabetikus növény, Apró bojtorján eupatoria (apró bojtorján): hatások hiperglikémia, celluláris glükóz metabolizmust és az inzulin. Br J Nutr 199; 80: 109-14.

Swanston-Flatt SK, Day C Bailey CJ, Flatt PR. Hagyományos növényi gyógymódok a cukorbetegség. Tanulmányok normál és streptozotocin diabéteszes egerekben. Diabetologia 199; 33: 462-4.

Venskutonis PR, Skemaite M, Ragazinskiene O. gyökfogó kapacitása Orvosi párlófű és Agrimonia procera. Fitoterápia 200; 78: 166-8.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió