aripiprazol intramuszkuláris

Idős betegek demenciával összefüggő pszichózis kezelt antipszichotikus gyógyszerek egy megnövekedett halálozási kockázatot; aripiprazol elnyújtott felszabadulású szuszpenziós injekció IM nem engedélyezett a betegek kezelésére demenciával összefüggő pszichózis.

Az aripiprazol nem javallt demenciával összefüggő pszichózis miatt megnövekedett halálozási kockázatot látott az idősek. Fokozott az öngyilkossági gondolatok és viselkedés antidepresszáns gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek aluli 24 év. Szorosan figyelemmel kíséri a betegek minden korosztály számára felmerülő öngyilkossági gondolatok és viselkedés.

Használja a aripiprazol

Terápiás Osztály: antipszichotikus

aripiprazol csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Aripiprazol a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a aripiprazolra vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását aripiprazol injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát aripiprazol injekció idős betegeknél. aripiprazol nem használható kezelésére viselkedési problémák idős betegek, akik a demencia vagy Alzheimer-kór.

Használata előtt aripiprazol

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha megkapta az aripiprazol, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata aripiprazol bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata aripiprazol bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata aripiprazol bármelyik következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja aripiprazol, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő aripiprazol. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad aripiprazolra kórházban vagy klinikán. Megadatik, mint egy lövés az izomba.

Ez injekciót adni együtt orális gyógyszer az első adag. A második adagot egy hónappal később nélkül orális gyógyszert. Az injekciót követő kapnak havonta egyszer, hanem orális gyógyszert. Ügyeljen arra, hogy az összes eseményt az injekciót.

aripiprazol jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

aripiprazol kell adni egy fix menetrend. Ha kihagy egy adagot, forduljon orvoshoz, otthoni egészségügyi gondozó, vagy a kezelés klinika utasításokat.

Ez injekciót havonta kap egy helyett orális gyógyszert. Ügyeljen arra, hogy az összes eseményt az injekciót.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások lehetővé teszik a változásokat a dózis, és segít csökkenteni a nem kívánt hatásokat. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

aripiprazol befolyásolhatja a vércukorszintet. Ha cukorbeteg, és vegyük észre a változást az eredmények a vér vagy vizelet cukor tesztek, kérdezze meg orvosát.

aripiprazol hozzá az alkohol hatásait és egyéb gyógyszerek álmosságot vagy csökkenti az éberséget. Néhány példa az ilyen gyógyszerek antihisztaminok vagy gyógyszerek szénanátha, allergia, vagy nátha, nyugtatók, nyugtatók, illetve altatók, vényköteles fájdalomcsillapító gyógyszerek vagy kábítószerek, gyógyszerek görcs vagy barbiturátok, izomlazítók, vagy anesztetikumok (olyan gyógyszerek, melyek érzéketlenné), ideértve egyes fogászati ​​érzéstelenítő. Ha bármelyiket szedi ezeket a gyógyszereket, győződjön meg róla, hogy tájékoztassa orvosát, mielőtt megkapja az aripiprazol injekciót.

Az aripiprazol álmosságot, baj gondolkodás, vagy baj mozgásokat vezérlő. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a aripiprazol Mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy más műveletet végez, amely megköveteli, hogy legyen óvatos, jól koordinált, vagy képes gondolkodni is.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek használata közben aripiprazol: görcsök (rohamok), légzési nehézség, a gyors szívverés, magas láz, magas vagy alacsony vérnyomás, fokozott verejtékezés, húgyhólyag feletti kontroll elvesztése, súlyos izommerevség, szokatlanul sápadt bőr, vagy fáradtság. Ezek tünetei lehetnek egy súlyos állapot, amelyet neuroleptikus malignus szindróma (NMS).

aripiprazol okozhat retardált mozgászavarok (mozgási rendellenesség). Hagyja abba a aripiprazol és kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek használata közben aripiprazol: ajak smacking vagy gyűrődést, fújtatva az arcon, gyors, vagy féregszerű mozgások a nyelv, ellenőrizetlen rágás mozgalmak, vagy irányíthatatlan mozgása a karok és a lábak.

Helyes használata aripiprazol

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel, különösen, ha felkel hirtelen fekvő vagy ülő helyzetben. Felállt, lassan segíthet. Ha ez a probléma továbbra is fennáll, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

aripiprazol megnehezítheti a tested, hogy lehűljön. Lehet csökkenteni mennyit izzad. A tested is lesz túl meleg, ha nem izzad elég. Ha a tested lesz túl meleg, akkor előfordulhat, szédül, gyenge, fáradt vagy zavart. Kerülje az olyan helyeket, amelyek nagyon meleg. Hívja fel orvosát, ha iszik hideg vízzel, majd távolodik a hő nem hűl le.

aripiprazol átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Ha lehet, ne az emberek fertőzések. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy valamilyen fertőzést vagy ha kap egy láz vagy hidegrázás, köhögés vagy rekedtség, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, fájdalmas vagy nehéz vizelés.

aripiprazol növelheti a súlyát. Előfordulhat, hogy kezelőorvosa ellenőrizni a tömeg rendszeresen használata közben aripiprazol.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek) és növényi vagy vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Óvintézkedések használat közben aripiprazol

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

aripiprazol Side Effects

aripiprazol

Bipoláris zavar Seroquel, lítium, clonazepam, Klonopin Abilify Lamictal

Major depresszív zavar trazodont, szertralin, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac

Szkizoaffektív Seroquel, Prozac, lítium, fluoxetin, Abilify Lamictal

Kevert állapotban Abilify, olanzapinnal Zyprexa, aripiprazol, loxapin, Zyprexa Zydis