aristospan

Terápiás Osztály: Az endokrin-Metabolikus Agent

Használja a Aristospan

Farmakológiai Osztály: mellékvese glükokortikoid

Ezt a gyógyszert kell beadni csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát triamcinolon injekció a gyermekek között. Azonban, mivel a gyógyszer a toxicitás, azt óvatosan kell alkalmazni, különösen a koraszülöttek.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát triamcinolon injekció az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Használata előtt Aristospan

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek triamcinolon. Lehet, hogy nem kifejezetten a Aristospan. Kérjük, olvassa el gondosan.

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert. Ön is kell tanítani, hogyan kell adni a gyógyszert otthon. Ez a gyógyszer, mint egy lövés az egyik az izmokat, a közös, vagy egy helyet a bőr úgynevezett elváltozás.

Orvosa ellenőrizni fogja a haladást szorosan amíg Ön vagy gyermeke kapja ezt a gyógyszert. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is kapja meg.

Ez a gyógyszer benzil-alkoholt tartalmaz, amely okozhat súlyos szövődmények (például zihálás szindróma, alacsony vérnyomás és a metabolikus acidózis), az újszülött vagy koraszülött csecsemők. Beszélje ezt meg orvosával, amennyiben Ön érintett.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármilyen duzzanat a kéz, arc, vagy a száj, miután megkapta ezt a gyógyszert.

Tudassa orvosával, ha Önnek vagy gyermekének bármilyen okozó események szokatlan stressz vagy a szorongás az életedben. Orvosa adhat orális kortikoszteroidok.

Ez a gyógyszer okozhat folyadék-visszatartás (ödéma) egyes betegeknél. Gondosan kövesse orvosa utasításait speciális diéta (különösen a sóbevitel).

Ha túl sok a gyógyászat vagy használja hosszú ideig növelheti a kockázatát, hogy a mellékvese problémákat. A kockázat nagyobb, a gyermekek és a betegek számára, akik nagy mennyiségben hosszú ideig. Beszéljen orvosával, ha több, mint egy ezek közül a tünetek használata közben ezt a gyógyszert: homályos látás, szédülés vagy ájulás; gyors, lüktető, vagy egyenetlen szívverés, fokozott szomjúság vagy a vizelés, ingerlékenység, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Lehet, hogy könnyebb az Ön számára, hogy egy fertőzés, Ön vagy gyermeke részesül triamcinolon. Kerüljük zsúfolt helyeken, illetve, hogy közel az embereket, akik a beteg. Ha vannak kitéve bárányhimlő vagy kanyaró, értesítse orvosát.

Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke a közelmúltban időt töltött a trópusi éghajlat vagy tisztázatlan eredetű hasmenés előtt ezt a gyógyszert.

Beszéljen orvosával, mielőtt elindul az oltás vagy más oltóanyagokat Ön vagy gyermeke kapja ezt a gyógyszert, mert vannak olyan vakcinák, hogy ne kapja.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik kezelés alatt vagy után. Orvosa az Ön vagy gyermeke, hogy a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Helyes használata triamcinolon

Mielőtt bármilyen bőrpróba, mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Orvosa az Ön vagy gyermeke, hogy fokozatosan csökkentsék az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen

Ez a gyógyszer okozhat lassú növekedés. Ha a gyermek ezt a gyógyszert, az orvos meg kell nyomon követni a gyermek magassága és súlya, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyermek megfelelően növekszik.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Óvintézkedések használat közben Aristospan

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Hajhullás triamcinolon, minoxidil helyileg, Kenalog-40, Rogaine, Kenalog-10, Rogaine Női

Aristospan Side Effects

Aristospan (triamcinolon)

Keloids triamcinolon, Kenalog-40, Kenalog-10

Bursitis prednizon, a naproxen, a triamcinolon, a dexametazon, a Aleve, indometacin

Lichen planus prednizolon, triamcinolon, betametazon helyileg, Kenalog, clobetasol lokális