arranon

Ez a termék kizárólag intravénásan alkalmazható. Súlyos neurológiai mellékhatások, többek között megváltozott tudatállapotot, súlyos álmosság, görcsök, és a perifériás neuropathia, ami a zsibbadás és paresthesiától a motoros gyengeség, bénulás, számoltak be a nelarabin alkalmazásával. Érkeztek jelentések összefüggésbe hozható mellékhatásokról demyelinisatio, és emelkedő perifériás neuropátia hasonló megjelenésű Guillain-Barre-szindróma. Szoros megfigyelés neurológiai mellékhatások erősen ajánlott, és nelarabine abba kell hagyni a neurológiai mellékhatások NCI Common Toxicity Criteria 2-es vagy annál nagyobb.

Használja a Arranon

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Nelarabin befolyásolja a rákos sejtek növekedését, amelyek végül elpusztul. Mivel a növekedés a szervezet normális sejtek is befolyásolja a nelarabin, más hatások is előfordulnak. Néhány ilyen súlyos lehet és kell számolni a kezelőorvosnak. Egyéb hatások nem lehet komoly, de aggodalomra adhatnak okot.

Mielőtt elkezdi a kezelést a nelarabinra Ön és orvosa kell beszélni a jó ezt a gyógyszert fogja tenni, valamint a lehetséges kockázatok használja. Ezt a gyógyszert általában betegeknek adható, akik már használják, legalább két másik rákellenes gyógyszerek először.

Nelarabint kell beadni csak vagy felügyelete alatt az orvos.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt Arranon

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították gyermekgyógyászat-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát nelarabin gyerekek.

Bár a megfelelő vizsgálatok a kapcsolatot a kor hatása nelarabine nem végeztek az idős populációban nem geriátria-specifikus problémák is dokumentálták a mai napig. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vesebetegségben szenved, amely miatt szükségessé óvatosan kapó betegeknél nelarabinra. Szintén súlyos idegrendszeri problémák lehetnek nagyobb valószínűséggel fordulnak elő az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Amíg ezt a gyógyszert szedi, orvosa azt akarom, hogy inni extra folyadék, így lesz több vizelet ürítése. Ez segít megelőzni a veseproblémák, és tartsa a veséje jól működik.

Nelarabint néha hányingert és hányást okoz. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy továbbra is megkapja a gyógyszert, akkor is, ha érzi magát rosszul. Kérdezze meg orvosát a módját, hogy csökkentse ezeket a hatásokat, ha zavarlak.

Akkor kapja meg a gyógyszert, amíg a kórházban vagy a rák kezelési központ. Az orvos vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer tűn keresztül helyezett egyik vénájába.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Győződjön meg róla orvosával, ha terhes vagy szoptat, mielőtt ezt a gyógyszert. A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Nelarabint okozhat komoly idegrendszeri problémákat. Ez nagyobb valószínűséggel lehetnek olyan betegek, akiknél már a rák kezelésére vagy sugárkezelés a fej vagy vissza a múltban. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármelyik ezek a tünetek jelentkeznek ezzel a gyógyszerrel: zsibbadás és bizsergés a kéz, az ujjak, a lábak, vagy a lábujjakon szélsőséges álmosság, görcsök, ügyetlenek, vagy bizonytalan járás közben, vagy gyengeség a karok, kezek, lábak vagy láb.

Amíg kezelik nelarabinra és a kezelés megszakítása után vele, nincs immunizálás (védőoltás) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Nelarabint csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés az immunizálás hivatott megakadályozni. Ezen kívül más élő személy a háztartásban nem szedhető orális polio vakcina, mivel van esély tudták átadni a polio vírus az Ön számára. Továbbá ne személyek, akik megtették orális polio vakcina az elmúlt néhány hónapban. Nem kap közel hozzájuk, és ne maradjon ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha nem tudja ezeket az óvintézkedéseket, akkor érdemes rajta egy védő maszk, amely magában foglalja az orr és a száj.

Nelarabint átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, szédülést, szédülés, álmosság, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Ha ezek közül bármelyik mellékhatás előfordul, ne vezessen, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül, vagy nem éber szedésének nelarabinra.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Helyes használata Arranon

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Óvintézkedések használat közben Arranon

Akut limfoblasztos leukémia metotrexát, Vidámság, imatinib, doxorubicin, purin, Adriamycinnel, Sprycel, dasatinib Trexall, Purinethol klofarabin

Lymphoma prednizon, metotrexát, dexametazon, Decadron revlimid, kortizon, doxorubicin, Deltasone, adriamicin, Velcade, Imbruvica

 vagy csatlakozz a Arranon támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.

Arranon Side Effects

Arranon (nelarabinra)