Artiss (fibrin tömítőanyag) használ, adagolás, mellékhatások

Mi Artiss?

Artiss használják, hogy segítsen kontroll vérzés a műtét során, amikor más módon zárja a seb vagy metszés (például öltés, szalagok, vagy hő) nem használható. Fibrinragasztó is lehet használni, hogy megakadályozza a szivárgást egy sebből maradt gyomor szöveti után colostomia eltávolítjuk.

Artiss néha használják, hogy segítsen a bőr szöveteiben alatt egymáshoz ragadnak bőr graft eljárások vagy kozmetikai sebészet.

Nem kellene kezelni Artiss ha allergiás a tehenek vagy a belőlük készült termékek tehenek.

Fontos információ

Artiss készült humán plazmából (a vér egy része), és tartalmazhatnak fertőző ágensek (például vírusok), hogy okozhat betegséget. Bár Artiss szitáljuk, tesztelt, és kezelni, hogy csökkenti annak lehetőségét, hogy hordoz fertőző ágens, akkor nagy valószínűséggel továbbra is továbbítja a betegség. Beszélje meg orvosával a kockázatokat és előnyöket a Artiss.

Forduljon orvosához, ha lázas lesz, álmosság, hidegrázás, orrfolyás, bőrkiütés, ízületi fájdalom, étvágytalanság, fáradtság, hányinger, hányás, hasi fájdalom, sötét színű vizelet, vagy a bőr sárgás vagy a szemek kezelést követően Artiss. Ezek tünetei lehetnek fertőzések miatt előfordulhat, hogy használja ezt a terméket.

Nem kellene kezelni Artiss ha allergiás a tehenek vagy a belőlük készült termékek tehenek.

Nem ismert, hogy Artiss károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez használata közben ezt a gyógyszert.

A gyógyszer szedése előtt

Nem ismert, hogy a fibrin tömítőanyagot helyileg átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

Artiss lehet szórni, vagy csöpögött az érintett bőrfelületet, vagy műtéti területet. Ezt a gyógyszert alkalmazzák egészségügyi szakember a sebészeti vagy kórházi környezetben.

Artiss készül humán plazmából (a vér egy része), amely tartalmazhat vírusokat és egyéb fertőző ágensek. Adományozott plazmát tesztelt és kezelik, hogy csökkentse annak kockázatát, hogy tartalmazó fertőző ágensek, de még mindig van egy kis lehetősége lehetett továbbítja betegség. Beszélje meg orvosával, hogy a kockázatokat és előnyöket használja ezt a gyógyszert.

Egyesekben a tünetek a vírusfertőzés után kezelt Artiss. Hívja fel orvosát, ha influenza-szerű tünetek, például láz, hidegrázás, álmosság vagy orrfolyás. Lehet, hogy emellett ízületi fájdalom és bőrkiütés körülbelül 2 héttel a rajt után az influenza tüneteit.

Mert kap Artiss klinikai környezetben, akkor nem valószínű, hogy kihagyjon egy adagot.

Mivel ezt a gyógyszert alkalmaznak egy egészségügyi szakember orvosi környezetben, a túladagolás előfordulása nem valószínű.

Kövesse az orvos utasításait korlátozásokat az élelmiszer, ital, vagy a tevékenység.

Sürgősségi orvosi segítség, ha bármilyen jelek az allergiás reakció Artiss: csalánkiütés, viszketés, melegség, vörösség, zsibbadás, tingly érzés; hányinger, hányás, kábultság, gyors vagy lassú szívverés; sípoló légzés, mellkasi szorító érzés, légzési nehézség; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Fibrin sebragasztó néha alkalmazni egy spray eszközt használó gáznyomás. Nagynyomású okozhat a kibocsátás a levegő vagy gáz a bőr alatt a szövetek, ahol meg lehet majd utazás az egész testben. Ez lehet inkább, ha nagy nyomás beállítást helytelenül használják az egészségügyi szolgáltató során szóráshoz fibrinragasztó. Levegő vagy gáz csapdába a szervezetben okozhat súlyos vagy életveszélyes hatásokat. Beszélje meg orvosával, hogy ezt a kockázatot.

Mondd el a gondozók egyszerre, ha van

mellkasi fájdalom, köhögés, légzési nehézség, levegő után kapkodva

zavartság, nyugtalanság, pánik, extrém félelem

hirtelen zsibbadás vagy gyengeség (különösen az egyik oldalon, a test)

hirtelen jelentkező, súlyos fejfájás, elkent beszéd, látási vagy a mérleg

kék színű megjelenését a bőr vagy az ajkak

hányinger, szédülés vagy forgó jellegű szédülés

egy hibbant érzés, mint te múljék el; vagy

bőrpír, viszketés, irritáció, vagy lassú gyógyulás a sebet vagy a kezelt területen

Hogyan kell használni Artiss?

Gyakori Artiss mellékhatás lehet

viszkető; vagy

duzzanat vagy véraláfutás.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Nem valószínű, hogy más gyógyszerek szedése orálisan vagy injekció lesz hatással helyileg alkalmazott fibrin tömítőanyag. De sok gyógyszer kölcsönhatásba léphet egymással. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek.

3.03.2016-02-02, 03:47:07

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Lezárása colostomia Tisseel

Haemostasis trombin helyileg, a trombin-JMI, Evithrom, Recothrom, Tisseel, Raplixa

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Mi történik, ha túladagolás?

Mit kell elkerülni, miután kezelt Artiss?

Artiss mellékhatások

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Artiss?

Artiss (fibrin tömítőanyag lokális)