aszpirin

Aszpirin-szalicilát (sa-LIS-il-át). Úgy működik, redukáló anyagok a szervezetben okozó fájdalom, láz és gyulladás.

Aspirin kezelésére használják a fájdalom, és csökkenti a láz vagy gyulladás. Néha használják kezelésére vagy megelőzésére szívinfarktus, az agyvérzés és a mellkasi fájdalom (angina).

Az aszpirin kell használni szív- és érrendszeri megbetegedések csak az orvos felügyelete.

Nem szabad használni az aszpirin, ha vérzési rendellenesség, mint például a hemofília, a közelmúltban a gyomor és bélrendszeri vérzés, vagy ha allergiás NSAID (nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer), mint például az Advil, Motrin, Aleve, Orudis , Indocin, Lodine, Voltaren, Toradol, MOBIC®, Relafen, Feldene, és mások.

Ne adja ezt a gyógyszert, hogy egy gyermek vagy tinédzser egy láz, influenzaszerű tünetek, vagy bárányhimlő. Szalicilátok okozhat a Reye-szindróma egy súlyos, néha életveszélyes állapot, a gyermekek.

Ne adja ezt a gyógyszert, hogy egy gyermek vagy tinédzser egy láz, influenzaszerű tünetek, vagy bárányhimlő. Az aszpirin okozhat a Reye-szindróma egy súlyos, néha életveszélyes állapot, a gyermekek.

Nem szabad használni az aszpirin, ha allergiás rá, vagy ha

a közelmúltban a gyomor és bélrendszeri vérzés

vérzéses rendellenesség, például hemofília; vagy

Ha valaha is volt egy asztmás roham vagy súlyos allergiás reakció után aszpirin vagy NSAID (nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer), mint például az Advil, Motrin, Aleve, Orudis, Indocin, Lodine, Voltaren, Toradol, MOBIC®, Relafen, Feldene , és mások.

Annak érdekében, hogy ez a gyógyszer biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

asztma vagy szezonális allergiák

gyomorfekély

májbetegség

vesebetegség

a vérzés vagy véralvadási zavar

köszvény; vagy

szívbetegség, magas vérnyomás, vagy a pangásos szívelégtelenség.

Acetilszalicilsav a terhesség késői vérzést okozhat az anya vagy a baba a szülés során. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez.

Aspirin átkerülhet az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Nem szabad szoptathat a gyógyszer alkalmazása.

Aszpirint utasításait pontosan a címkén, vagy az orvos által előírt. Ne használjon nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Vegye étellel, ha az acetilszalicilsav felborítja a gyomor.

Ne törje össze, ne rágja szét, törés, vagy nyisson meg egy bélben oldódó bevonattal ellátott vagy késleltetett hatóanyag-leadású tablettát. Lenyeli egészben.

A rágható tabletta formájában kell megrágni lenyelés előtt.

Ha az orálisan széteső tabletta vagy diszpergálódó tabletta, kövesse az adagolási utasításokat a gyógyszer hatását.

Ha szüksége van a műtét, mondja az orvos előre az idő, hogy ezt a gyógyszert szedi. Lehet, hogy hagyja abba, hogy egy rövid ideig.

Ne szedje ezt a gyógyszert, ha a szagát erős ecet szag a palackban. A gyógyszer már nem hatékony.

Tárolja szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Mivel az aszpirin akkor használjuk, amikor szükség van, akkor nem lehet egy adagolási ütemtervet. Ha egy ütemtervet, használja a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne használjon extra gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Seek sürgősségi orvosi, vagy hívja a Poison Help vonalat 1-800-222-1222.

Túladagolás tünetei lehetnek ideiglenes hallásvesztés, lefoglalás (görcsök), vagy kóma.

Ne igyon alkoholt szedése alatt aszpirint. Az alkohol fokozhatja a gyomorvérzés.

Ha ezt a gyógyszert szedi, hogy megakadályozzák a szívroham vagy szélütés, ne is figyelembe ibuprofen (Advil, Motrin). Az ibuprofén, hogy ezt a gyógyszert, kevésbé hatékony. Ha kell használni mind a gyógyszerek, hogy az ibuprofen legalább 8 óra előtt vagy 30 perccel azután, hogy elkészítette a aszpirint (nem bélben oldódó forma).

Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, mielőtt bármilyen hideg, allergia, vagy fájdalomcsillapítót. Számos gyógyszer, vény nélkül kapható tartalmaz aszpirin vagy NSAID. Hogy bizonyos termékek együtt is okozhat, hogy túl sok az ilyen típusú gyógyszert. Ellenőrizze a címkét, hogy ha egy gyógyszer tartalmaz aszpirin, ibuprofen, ketoprofen, naproxen, vagy NSAID.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció az aszpirin: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hagyja abba a gyógyszer, és hívja orvosát azonnal, ha van

cseng a füle, zavartság, hallucinációk, gyors légzés, lefoglalás (görcsök)

súlyos hányinger, hányás, hasi fájdalom vagy

véres vagy kátrányos széklet, vérköpés vagy hányadék, hogy néz ki, mint a zacc

tovább tartó láz, mint 3 nap; vagy

duzzanat, vagy fájdalom tartó hosszabb, mint 10 nap.

Gyakori aszpirin mellékhatásai lehetnek

gyomorpanaszokat, gyomorégést

álmosság; vagy

enyhe fejfájás.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088.

Kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt az aszpirin, ha veszel egy antidepresszáns, például a citalopram, escitalopram, fluoxetin (Prozac), fluvoxamin, paroxetin, szertralin (Zoloft), trazodon, vagy viiazodon. Észlel ezen gyógyszerek és egy NSAID okozhat, hogy zúzódás vagy könnyen vérzik.

Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha az biztonságos az Ön számára, hogy használja az aszpirin, ha Ön is használják a következő gyógyszerek

egy vérhígító (warfarin, Coumadin, Jantoven) vagy más gyógyszeres vérrögképződés megelőzésére; vagy

más szalicilátok, például Nuprin hátfájás Caplet, Kaopectate, KneeRelief, Pamprin Cramp Formula, Pepto-Bismol, TRICOSAL, Trilisate, és mások.

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek az aszpirin, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Verzió: 15.01. Felülvizsgálat dátuma: 2015/10/16, 05:40:33.