Atriplára

Életveszélyes és halálos esetek tejsavas acidózis és súlyos hepatomegalia steatosissal történt egyidejű alkalmazása antiretrovirális nukleozid-analógok, köztük a tenofovir-dizoproxil-fumarát. Az efavirenz / emtricitabin / tenofovir-dizoproxil-fumarát nem engedélyezett a krónikus hepatitis B vírus (HBV) okozta fertőzés. Továbbá a biztonságosságát és hatásosságát efavirenz / emtricitabin / tenofovir-dizoproxil-fumarát nem állapították meg a betegek egyaránt fertőzött HBV és HIV-1. Súlyos, akut exacerbáció hepatitis B betegeknél előfordult, akik megszakították emtricitabin vagy a tenofovir-dizoproxil-fumarát. Ha a beteg társfertőzött HBV és HIV-1, monitor májfunkció szorosan több hónapos követő abbahagyását efavirenz / emtricitabin / tenofovir-dizoproxil-fumarát és úgy kezdődik hepatitis B profilaktikus kezelést, ha szükséges.

Használja a Atripla

Terápiás osztály: Az antiretrovirális Agent

Farmakológiai osztály: Nem-nukleozid reverz transzkriptáz inhibitor

Ez a gyógyszer nem gyógyítja vagy megelőzésére HIV vagy az AIDS. Ez segít megőrizni a HIV szaporodását, és úgy tűnik, hogy lassítja a pusztítás az immunrendszer. Ez segíthet késleltetheti a fejlesztés a problémák általában erednek AIDS vagy HIV-betegség. Ez nem tartja meg a terjedését a HIV másoknak. Az emberek, akik ezt a gyógyszert továbbra is van néhány a problémák általában kapcsolódik az AIDS vagy a HIV-betegség.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát az efavirenz, emtricitabin és tenofovir kombináció gyermekeknél 12 éves vagy annál idősebb, akiknek a testsúlya 40 kg (88 lbs), vagy több. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták alatti gyermekek 12 éves korig.

Használata előtt Atripla

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát az efavirenz, emtricitabin és tenofovir kombináció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese-, máj-, vagy szívproblémák, ami megkövetelheti óvatosan kapó betegeknél efavirenz, emtricitabin és tenofovir pályára.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ez a gyógyszer jön egy betegtájékoztató betéttel. Olvassa el és kövesse az utasításokat a betét óvatosan. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Ne változtassa meg az adagot, vagy hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Ha a kínálat a gyógyszer fogytán van, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez idő előtt. Ne engedd meg magadnak, hogy elfogy a ezt a gyógyszert.

Meg kell venni a gyógyszert éhgyomorra.

Vedd ezt a gyógyszert ugyanabban az időben minden nap, lehetőleg lefekvés előtt.

Tartsa ezt a gyógyszert szedi a teljes kezelés időpontjában akkor is, ha jobban érzi magát. Fontos az is, hogy mindaddig szedje az összes gyógyszert, amit orvosa adott Önnek a HIV-fertőzést.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Gyerekektől távol tartandó.

Megfelelő az Atripla

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

A tartályt tartsa jól lezárva. Tartsa a gyógyszert az eredeti palackban, amit kaptak a gyógyszertárban.

Orvosa ellenőrizni fogja majd a haladást rendszeres látogatások, különösen az első néhány hét, hogy ezt a gyógyszert szedi. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept, vagy vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Ne használja ezt a gyógyszert együtt adefovir (Hepsera®) bepridil (Vascor®), cizaprid (Propulsid®), lamivudin (Combivir®, Epivir®, Epivir-HBV®, Epzicom®, Trizivir®), midazolam (Versed®) , pimozid (Orap®), triazolám (Halcion®), vorikonazol (Vfend®), orbáncfű, vagy ergotamin gyógyszerek (pl dihidroergotamin, ergonovin, ergotamin, metilergonovin, Cafergot®, Ergomar®, Wigraine®).

A gyógyszerek ebben a kombinációban tabletta is kapható Complera®, Emtriva®, Stribild®, Sustiva®, Truvada®, Viread®. Ne szedje a efavirenz, emtricitabin és tenofovir együtt ezen gyógyszerek bármelyikét.

Óvintézkedések használat közben Atriplára

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Nem szabad teherbe esni, amíg szedi ezt a gyógyszert, és 12 hétig megállítása után. Egyes fogamzásgátló tabletták nem működik olyan jól, használata közben ezt a gyógyszert. Használja a fogamzásgátló tabletták együtt más fogamzásgátló, például óvszer, a membrán, vagy a fogamzásgátló hab vagy zselé. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Két ritka, de súlyos reakció ez a gyógyszer is tejsavas acidózis (túl sok sav a vérben) és máj-toxicitás, beleértve a máj megnagyobbodása. Ezek gyakoribbak, ha Ön nő, nagyon túlsúlyos (elhízott), vagy már figyelembe HIV-ellenes gyógyszerek hosszú ideig. Hívja fel orvosát azonnal, ha hasi vagy gyomorpanaszok, görcsök, hányinger, hányás, hasmenés, vagy csökkent étvágy, izmok görcsös vagy fájdalom, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, légzési nehézség, vagy sárga bőr vagy szemek.

Ez a gyógyszer növeli a kockázatát, hogy a súlyos mentális vagy viselkedési problémákkal. Tájékoztassa orvosát, ha Önnél hangulatváltozások, furcsa gondolatok, vagy szokatlan viselkedés használata közben ezt a gyógyszert.

Vannak emberek, akik használják ezt a gyógyszert fejlesztettek komoly bőrproblémák. Hívja fel orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke észre súlyos bőrkiütés, hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr, vörös bőr elváltozások, sebek vagy fekélyek a bőrön, vagy láz vagy hidegrázás, amíg Ön vagy gyermeke ezt a gyógyszert .

Ez a gyógyszer is növeli a kockázatot a fejlődő törések (törött csontok). Kérdezze meg erről orvosát, ha bármilyen probléma esetén.

Ez a gyógyszer növeli a vese problémák. Ahhoz, hogy ezt a kockázatot csökkenteni, ne más gyógyszerekkel, amelyek károsak lehetnek a vesére, mint aminoglikozid antibiotikumok, bizonyos más vírusellenes gyógyszerekkel és NSAID gyógyszerek fájdalom.

Ez a gyógyszer nem csökkenti átvitelének kockázatát a HIV-fertőzést nemi kapcsolat útján vagy fertőzött vér. Győződjön meg róla, hogy megértsék és gyakorolják a biztonságos szex, akkor is, ha a partnernek is HIV-fertőzött. Kerüljük közös tű senkivel.

Atripla Side Effects

Atripla (efavirenz / emtricitabin / tenofovir)

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, szédülést, szédülés, álmosság, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Még ha lefekvéskor, előfordulhat, hogy bizonyos embereket, hogy Álmos vagy csökkenti az éberséget a felmerülő. Legyen óvatos, hogy korlátozzák az alkohol, amit iszik, mert az alkohol is, hogy ha álmos. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber.

Az immunrendszer erősebbé, amikor elkezdi szedni a HIV gyógyszerek. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha bármilyen változást észlel az egészségre. Néha az immunrendszer elkezd harcolni a fertőzések, amelyeket rejtett a szervezetben, mint a tüdőgyulladás, herpesz, vagy a tuberkulózis. Autoimmun betegségek (mint például a Graves-betegség, polimiozitisz, és Guillain-Barré-szindróma) is előfordulhat.

Ez a gyógyszer okozhat, hogy van felesleges testzsír. Tájékoztassa orvosát, ha változást észlel a test alakját, mint a nagyobb mennyiségű zsír a felső hát és a nyak körül, vagy a mellkas és a has területén. Esetleg ezek is a testzsír a lábak, karok és az arc.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Ez a gyógyszer befolyásolhatja az eredményeket bizonyos orvosi vizsgálatokat.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

HIV fertőzés Truvada Stribild Viread, Norvir Complera, Prezista, lamivudin, Isentress

Nonoccupational Expozíció Truvada Viread, lamivudin, zidovudin, abakavir, a tenofovir, Kaletra, Epivir

A munkahelyi expozíciós Truvada Viread, lamivudin, Isentress, zidovudin, abakavir, a tenofovir raltegravirnak