axitinib (orálisan) leírása és márkanevek

Axitinib kezeli késői szakaszában veserák betegeknél, akik már legalább egy rákkezelés, hogy nem dolgozik. Ez egy daganatellenes szer (rák gyógyszer).

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását axitinib a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Tabletta

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát axitinib az idősek.

Allergia

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Pediatric

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

geriátriai

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

egyéb kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

Egyéb egészségügyi problémák

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Adagoló

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint, akkor is, ha jól érzi magát. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ez a gyógyszer jön egy betegtájékoztató betéttel. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Lehet, hogy ezt a gyógyszert étellel vagy anélkül.

A tablettát egészben, egy pohár vízzel. Ne törje, ne törje össze, és ne rágja szét azt.

Ne egyen grépfrútot vagy ital grapefruit juice használata közben ezt a gyógyszert. Grapefruit és a grapefruitlé megváltoztathatja az összeget, amely felszívódik a szervezetben.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ha hányni, miután a gyógyszer szedését beszélje meg orvosával vagy gyógyszerészével utasításokat.

kihagyott adag

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Tárolás

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Ha lesz szedni ezt a gyógyszert hosszú ideig, nagyon fontos, hogy orvosa ellenőrizze, hogy rendszeres látogatások nem kívánt hatások okozta ezt a gyógyszert. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Ez a gyógyszer is okozhat születési rendellenességeket, ha az apa használja azt, amikor a szexuális partnere teherbe esik. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Férfi kell óvszert használni közösülés során. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, vagy a partnere terhes lesz, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

A vérnyomást rendszeresen ellenőrizni kell a kezelés ideje alatt ezt a gyógyszert. A tünetek a magas vérnyomás homályos látás, szédülés, idegesség, fejfájás, kalapáló a füle, vagy a lassú vagy gyors szívverés.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos szív-és érrendszeri problémák. Hívja fel orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalmat vagy kellemetlenséget, zsibbadás vagy gyengeség egyik oldalán a test, fájdalom vagy kellemetlen érzés a karod, állkapocs, hát vagy nyak, légszomj, baj beszél, vagy látászavarok.

Ha gyorsan gyarapodik, amelynek légszomj, mellkasi fájdalom vagy diszkomfort érzés, nagyfokú fáradtság vagy gyengeség, szabálytalan légzés, szabálytalan szívverés, vagy túlzott duzzanat a kéz, csukló, boka, vagy a lábak, kérdezze meg orvosát azonnal. Ezek tünetei lehetnek szívproblémák vagy a szervezet vezetése túl sok vizet.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha súlyos hasi égő, görcs vagy fájdalom, véres vagy fekete, kátrányos széklet, légzési nehézség, gyomorégés, emésztési zavar, hányinger vagy hányás az anyag, amely úgy néz ki, mint a zacc. Ezek tünetei lehetnek súlyos bél probléma.

Ez a gyógyszer növeli az esélyt a vérzés és bizonyos késleltetéssel a sebgyógyulást. Annak érdekében, hogy ezt a problémát, távol marad a durva sport vagy egyéb helyzetekben, ahol lehet sérült, vágott, vagy sérült. Ecset és fogselyem a fogak gyengéden. Legyen óvatos, ha az éles tárgyak, beleértve a borotvák és köröm ollóval.

Győződjön meg róla, minden orvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer legalább 24 órával a műtét előtt.

Ez a gyógyszer növeli az esélyét annak, agy ún reverzibilis posterior leucoencephalopathiát (RPLS). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fejfájás, görcsök, szélsőséges álmosság, zavartság, vagy látászavar használata közben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos bőr probléma az úgynevezett kéz-láb szindróma. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bőrkiütést vagy bőrpír, fájdalom, duzzanat, vagy hólyagok a tenyerét vagy a talpa a lábad.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.