axitinib (szájon át) óvintézkedések

Ha lesz szedni ezt a gyógyszert hosszú ideig, nagyon fontos, hogy orvosa ellenőrizze, hogy rendszeres látogatások nem kívánt hatások okozta ezt a gyógyszert. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Ez a gyógyszer is okozhat születési rendellenességeket, ha az apa használja azt, amikor a szexuális partnere teherbe esik. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Férfi kell óvszert használni közösülés során. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, vagy a partnere terhes lesz, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

A vérnyomást rendszeresen ellenőrizni kell a kezelés ideje alatt ezt a gyógyszert. A tünetek a magas vérnyomás homályos látás, szédülés, idegesség, fejfájás, kalapáló a füle, vagy a lassú vagy gyors szívverés.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos szív-és érrendszeri problémák. Hívja fel orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalmat vagy kellemetlenséget, zsibbadás vagy gyengeség egyik oldalán a test, fájdalom vagy kellemetlen érzés a karod, állkapocs, hát vagy nyak, légszomj, baj beszél, vagy látászavarok.

Ha gyorsan gyarapodik, amelynek légszomj, mellkasi fájdalom vagy diszkomfort érzés, nagyfokú fáradtság vagy gyengeség, szabálytalan légzés, szabálytalan szívverés, vagy túlzott duzzanat a kéz, csukló, boka, vagy a lábak, kérdezze meg orvosát azonnal. Ezek tünetei lehetnek szívproblémák vagy a szervezet vezetése túl sok vizet.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha súlyos hasi égő, görcs vagy fájdalom, véres vagy fekete, kátrányos széklet, légzési nehézség, gyomorégés, emésztési zavar, hányinger vagy hányás az anyag, amely úgy néz ki, mint a zacc. Ezek tünetei lehetnek súlyos bél probléma.

Ez a gyógyszer növeli az esélyt a vérzés és bizonyos késleltetéssel a sebgyógyulást. Annak érdekében, hogy ezt a problémát, távol marad a durva sport vagy egyéb helyzetekben, ahol lehet sérült, vágott, vagy sérült. Ecset és fogselyem a fogak gyengéden. Legyen óvatos, ha az éles tárgyak, beleértve a borotvák és köröm ollóval.

Győződjön meg róla, minden orvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer legalább 24 órával a műtét előtt.

Ez a gyógyszer növeli az esélyét annak, agy ún reverzibilis posterior leucoencephalopathiát (RPLS). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fejfájás, görcsök, szélsőséges álmosság, zavartság, vagy látászavar használata közben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos bőr probléma az úgynevezett kéz-láb szindróma. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bőrkiütést vagy bőrpír, fájdalom, duzzanat, vagy hólyagok a tenyerét vagy a talpa a lábad.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.