Az ALIMTA (pemetrexed) használ, adagolás, mellékhatások

Mi Alimta?

Alimta kezelésére használják, nem kissejtes tüdőrák után más rák gyógyszeres már kipróbált nélkül sikeres kezelést.

ALIMTA is felhasználták egy másik gyógyszert, ciszplatin nevű kezelésére mesothelioma, egyfajta tüdőrák kapcsolatos azbeszt expozíció.

Alimta is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Fontos információ

Ne használja Alimta® ha terhes. Ez árthat a magzatot.

Mielőtt megkapja Alimta®, értesítse orvosát vese- vagy májbetegség, csontvelő-károsodás, gyenge immunrendszer, vagy felesleges folyadékot a tér körül a tüdő, máj, vagy más belső szervek.

Tájékoztassa orvosát az összes gyógyszerről, amit használ, különösen az NSAID (nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer), mint például az ibuprofen (Advil, Motrin), naproxen (Aleve, Naprosyn, Naprelan, Treximet), celekoxib (Celebrex), a diklofenák (Arthrotec , Cambia, Cataflam, Voltaren, Flector Patch, Pennsaid, Solareze), indometacin (Indocin), a meloxicam (MOBIC®), és mások.

Annak megakadályozása érdekében bizonyos mellékhatások Alimta, akkor kell folsav és B12-vitamin injekciók kapnak (7. naptól kezdve, mielőtt az első ALIMTA adagot). Vegyük csak az összeg a folsav, hogy az orvos által felírt.

Mielőtt megkapta Alimta

Alimta® csökkentheti vérsejtek, leküzdeni a fertőzéseket, és segít a véralvadást. Vérvizsgálatot kell vizsgálni gyakran. A daganatellenes szerek késhet alapján ezeket a vizsgálati eredményeket. Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg, vagy fertőzések. Kerülje tevékenységek, amelyek növelhetik a vérzés kockázatát, sérülés. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha a következő tünetek a fertőzés.

Hívjon orvost egyszerre, ha van egy súlyos mellékhatás használata közben Alimta® például láz, influenzás tünetek, torokfájás, szájüregi fekélyek, sápadt bőr, könnyen véraláfutások vagy vérzés, folyamatos hányás vagy hasmenés, fokozott szomjúság, vizelési szokásosnál kevesebbet, lüktető szívverés, és a duzzanat vagy gyors súlygyarapodás.

Nem kaphat Alimta® ha allergiás a pemetrexed.

Annak érdekében, hogy Alimta® biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

vesebetegség (főleg, ha figyelembe ibuprofen (Advil, Motrin), vagy más nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek, vagy NSAID-k)

májbetegség

egy gyenge immunrendszer; vagy

felesleges folyadék a tér körül a tüdő, máj, vagy más belső szervek, köztük pleuralis folyadékgyülem (folyadékgyülem a tüdő körül) vagy ascites (folyadékgyülem a máj körül).

Ne használja Alimta® ha terhes. Ez árthat a magzatot. Használja hatékony fogamzásgátló terhesség elkerülésére alatt ALIMTA-kezelést. Kövesse az orvos utasításait, hogy mennyi ideig kell a terhesség megelőzésére a kezelés után véget ér.

Nem ismert, hogy a pemetrexed kiválasztódik az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Nem szabad szoptathat használata pemetrexed.

ALIMTA vénába adva át egy IV. Egy egészségügyi szolgáltató megadja az injekciót.

Alimta általában 3 hetente adják. Orvosa fogja meghatározni, hány kezelési ciklus, meg kell kapnia.

Annak megakadályozása érdekében bizonyos mellékhatások Alimta, akkor kell folsav és B12-vitamin injekciók kapnak (7. naptól kezdve, mielőtt az első ALIMTA adagot). Vegyük csak az összeg a folsav, hogy az orvos által felírt.

Az orvos előírása szteroid gyógyszereket, hogy csökkentsék bizonyos mellékhatások Alimta. Kövesse az orvos utasításait adagolási nagyon óvatosan.

Alimta® csökkentheti vérsejtek, leküzdeni a fertőzéseket, és segít a véralvadást. Vérvizsgálatot kell vizsgálni gyakran. A daganatellenes szerek késhet alapján ezeket a vizsgálati eredményeket.

Hívjon orvost utasításokat, ha kihagy egy találkozót a Alimta injekció.

Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg, vagy fertőzések. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha a következő tünetek a fertőzés.

Hogyan Alimta adott?

Kerülje tevékenységek, amelyek növelhetik a vérzés veszélye, vagy sérülés. Használja extra ellátás vérzés megelőzésére borotválkozás közben, vagy a fogmosás.

Nem kap “élő” vakcinát használata közben Alimta®, és ne érintkezésbe kerülő, aki nemrég kapott egy élő vakcina. Van rá esély, hogy a vírus hárítható az Ön számára. Élő vakcinák közé kanyaró, mumpsz, rubeola (MMR), rotavírus, tífusz, sárgaláz, varicella (bárányhimlő), herpes zoster (övsömör), és az orr influenza (influenza) vakcina.

Ez a gyógyszer bejut a testnedvekkel (vizelet, széklet, hányadék). Legalább 48 óra után, amikor egy adag, ne lehetővé teszi a testnedvek érintkeznek a kezével vagy más felületeken. Az ápolók viseljenek gumikesztyűt takarítás közben egy beteg testnedvek, kezelése szennyezett szemetet vagy mosodában vagy változó pelenkák. Mosson kezet és kesztyű levétele után. Mosás szennyezett ruházatot és ágyneműt elkülönítve az egyéb mosoda.

Sürgősségi orvosi segítség, ha bármilyen jelek az allergiás reakció Alimta®: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

Súlyos folyamatos hányás vagy hasmenés

csontvelőszuppresszió – láz, duzzadt íny, fájdalmas szájüregi fekélyek, megfázás vagy influenza tüneteit, torokfájás, sápadt bőr, könnyen véraláfutás vagy vérzés, bőr sebek, piros vagy rózsaszín vizelet, szapora szívverés, kábultság vagy légszomj

veseproblémák – duzzanat, gyors súlygyarapodás, alig vagy egyáltalán nem vizelési

megjelennek a kiszáradás tünetei – érzés nagyon szomjas vagy forró, hogy nem tud vizelni, erős izzadás, meleg és száraz bőr, vagy

Súlyos bőrreakció – láz, torokfájás, duzzanat a arc vagy a nyelv, égő a szem, a bőr fájdalom, majd egy piros vagy lila bőrkiütés, kenhető (különösen az arcon vagy felsőtesten) és okai hólyagosodás és hámlás.

Gyakori Alimta® mellékhatás lehet

fáradtságérzés, étvágytalanság, fogyás

gyomorpanaszok, hányinger, hányás, hasmenés

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

enyhe bőrkiütés; vagy

Mi történik, ha túladagolás?

hajhullás.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Mit kell elkerülni?

Alimta® is károsíthatja a veséket. Ezt a hatást fokozza, ha Ön is használja bizonyos egyéb gyógyszereket, beleértve a következőket: vírusellenes szerek, kemoterápia, beadott antibiotikum gyógyszer bél rendellenességek, gyógyszer, hogy megakadályozzák az átültetett szerv kilökődésének, injekciós osteoporosis gyógyszeres kezelés, és néhány fájdalom vagy ízületi gyulladás gyógyszerek (például aszpirin, Tylenol, Advil és Aleve).

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek Pemetrexeddel, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Alimta mellékhatások

5.02.2015-08-04, 10:55:03.

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei 10 évig a kormány jóváhagyta 2004

Nem-kissejtes tüdőrák Avastin, metotrexát, Taxol, ciszplatin, Opdivo, paclitaxel, Tarceva Abraxane, nivolumab, bevacizumab, gemcitabin, Taxotere

Malignus pleuralis Mesothelioma pemetrexed

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Alimta?

Az ALIMTA (pemetrexed)