Az Alka-Seltzer és allergia orális: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Generikus név (S): Difenhidramin HCL

Difenhidramin antihisztamin enyhítésére alkalmazzák allergia tüneteinek, szénanátha, és a nátha. Ezek a tünetek közé tartozik a bőrkiütés, viszketés, könnyező szem, szemviszketés / orr / torok, köhögés, orrfolyás, tüsszögés és. Azt is használják megelőzésére és kezelésére hányinger, hányás és szédülés okozta betegség. Difenhidramin is fel lehet használni, hogy segít pihenni, és elalszik.

Ez a gyógyszer úgy működik, hogy gátolja egy bizonyos természetes anyag (hisztamin), amely a test teszi során allergiás reakció. A szárító hatással olyan tünetekkel, mint könnyező szem és orrfolyás okozza blokkolja más természetes anyag a szervezet által (acetilkolin).

Köhögés -és hűtött termékek esetében nem igazolták, hogy biztonságos vagy hatékony fiatalabb gyermekeknél, mint 6 éve. Ezért ne használja ezt a terméket kezelésére megfázás tüneteit gyermekek 6 évnél fiatalabb, kivéve, ha kifejezetten azt az orvos. Egyes termékek (mint például a hosszú hatású tabletta / kapszula) nem javallott gyermekek 12 évnél fiatalabb. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét további részleteket a termék használatával biztonságosan.

Ezek a termékek nem gyógyítja vagy lerövidíti a hossza a megfázás és okozhat súlyos mellékhatások. Kockázatának csökkentése súlyos mellékhatásokat, gondosan kövesse adagolási utasításokat. Ne használja ezt a terméket, hogy a gyermek álmos. Nem adnak más köhögés -és-hideg gyógyszert, amely tartalmazhat az azonos vagy hasonló összetevők (lásd még a gyógyszer kölcsönhatások rész). Kérdezze meg orvosát, vagy gyógyszerészét más módja, hogy enyhíti a köhögés és megfázás tüneteinek (például iszik elég folyadékot, egy párásító vagy sós orrcsepp / spray).

EGYÉB FELHASZNÁLÁS: Ez a rész felhasználása a kábítószer, hogy nem szerepel a jóváhagyott szakmai címkézés a drog, hanem, hogy elő lehet egészségügyi szakember. Használja ezt a gyógyszer egy feltétellel, hogy ebben a szakaszban felsorolt ​​csak akkor, ha már annyira előírt egészségügyi szakember.

Difenhidramin is használható önmagában, vagy egyéb gyógyszerekkel kezelésére remegés (tremor) és izommerevség okozta Parkinson-kór. Azt is lehet használni kezelésére mellékhatások bizonyos pszichiátriai gyógyszerek, mint akaratlan mozgások és izommerevség (például EPS). Úgy működik, hogy gátolja az acetilkolin (lásd még használ rész).

Kövesse minden irányból a termék csomagolásán. Ha az orvos ezt a gyógyszert, vegye be, mint irányított. Ha bizonytalan abban, bármely információt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Vegyük a tabletta, kapszula, vagy folyadék formájában szájon át, étellel vagy anélkül. Mérjük folyékony formában ezt a gyógyszert egy speciális mérőeszköz / kanál. Ne használjon háztartási kanalat, mert lehet, hogy nem kap a megfelelő adagot. Ha van egy egyszeri dózisú formája a gyógyszeres kezelés (például egy egyszer használatos síp), akkor nem kell mérni az adagot.

A gyorsan oldódó tabletta vagy szalag lehetővé kell tenni, hogy feloldódjon a nyelv, majd lenyelni, vízzel vagy víz nélkül. A rágótabletta kell rágni alaposan lenyelés előtt.

Az adagolás az Ön életkora, egészségi állapota, és a kezelésre adott válasz. Sok márka és formák difenhidraminnal elérhető. Olvassa el az adagolási utasításokat minden egyes termék mennyisége miatt a difenhidraminnal eltérő lehet a termékek között. Ne növelje az adagot, vagy ezt a gyógyszert gyakrabban, mint irányított.

Hogy megakadályozzák a tengeri betegség, az adagot 30 perccel megkezdése előtt tevékenység, mint az utazás. Annak érdekében, hogy alszol, az adagot 30 perccel lefekvés előtt. Ha továbbra is nehezen alszik több mint 2 hétig, forduljon orvosához.

Tájékoztassa orvosát, ha az Ön állapota nem javul, vagy ha romlik.

Álmosság, szédülés, székrekedés, gyomorpanaszok, homályos látás, vagy szájszárazság / orr / torok előfordulhat. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Ahhoz, hogy enyhíti a száraz száj, szopni (cukormentes) kemény cukorka vagy jégdarabok, rágni (cukormentes) gumi, igyon vizet, vagy használja a nyál helyettesíti.

Amennyiben orvosa utasította, hogy használja ezt a gyógyszert, ne feledje, hogy ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha bármilyen súlyos mellékhatást, többek között: a mentális / hangulati változások (mint például nyugtalanság, zavartság), vizelési nehézség, gyors / szabálytalan szívverés.

Orvoshoz azonnal, ha bármilyen nagyon súlyos mellékhatások, többek között: a rohamokat.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban orvoshoz azonnal, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Meghozatala előtt difenhidramin, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás i; vagy dimenhidrinát; vagy ha bármilyen más allergiák. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: légzési problémák (például asztma, tüdőtágulás), magas szemnyomás (zöldhályog), szívproblémák, magas vérnyomás, májbetegség, görcsök, gyomor / bél problémák (például fekélyek, elzáródás), pajzsmirigy (hyperthyreosis), vizelési nehézség (például miatt megnagyobbodott prosztata).

Ez a gyógyszer tehet meg szédül vagy álmos, vagy homályos látást okozhat. Ne vezessen, gépeket, vagy nem olyan tevékenység, amely éberséget igényel, vagy világos látást, amíg nem biztos akkor az ilyen tevékenységek végzéséhez biztonságosan. Kerülje az alkoholos italok.

Mielőtt a műtétre, értesítse orvosát vagy fogorvosát minden termék használata (beleértve a vényköteles gyógyszerek, vény nélkül kapható gyógyszereket, gyógynövény-készítmények).

Folyékony termékek, rágható tabletták, vagy oldódó tabletták / csíkok tartalmazhatnak cukrot és / vagy aszpartámot. Folyékony termékek is tartalmazhatnak alkoholt. Óvatosan kell eljárni, ha cukorbeteg, májbetegség, phenylketonuria (PKU), vagy egyéb olyan körülmény, amely előírja, hogy korlátozza / elkerülje ezeket az anyagokat a diéta. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét a termék használata biztonságos.

Gyermekek érzékenyebbek lehetnek a mellékhatások a kábítószer. Ez a gyógyszer is gyakran okoz izgalmat kisgyermekek helyett álmosság.

Az idősebb felnőttek különösen érzékenyek lehetnek a mellékhatásai ezt a gyógyszert, különösen az álmosság, szédülés, zavartság, székrekedés, vagy baj vizelés. Álmosság, szédülés, zavartság és növelheti a leesés veszélye.

A terhesség alatt, ezt a gyógyszert kell használni, ha erre egyértelműen szükség van. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával.

Ez a gyógyszer kiválasztódik az anyatejbe, és nemkívánatos hatásai lehetnek egy csecsemő. Beszélje meg orvosával, mielőtt szoptat.

Gyógyszerkölcsönhatás megváltoztathatja hogyan gyógyszerek dolgozni, vagy növeli a kockázatot a súlyos mellékhatások. Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges gyógyszerkölcsönhatások. Listát az összes használt termékek (beleértve a vényköteles / vény nélkül drogok és növényi termékek), és ossza meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer, ha orvosa jóváhagyása.

Néhány termék, amely kölcsönhatásba léphet, ez a gyógyszer a következők: antihisztaminok, a bőrre (mint például a difenhidramin krém, kenőcs, spray).

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha Ön egyéb termékek, amelyek álmosságot, beleértve az alkoholt, vagy más antihisztaminok (például klórfeniramin), gyógyszerek aludni, vagy szorongás (például alprazolam, diazepam, zolpidem), izomlazítók, és a kábító fájdalomcsillapítók (például kodein).

Ellenőrizze a címkéket minden gyógyszer (például allergia vagy köhögés-és hideg ételekhez), mert tartalmazhatnak olyan összetevőket, álmosságot. Kérdezze meg gyógyszerészét, használja ezeket a termékeket biztonságosan.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja bizonyos laboratóriumi vizsgálatok (beleértve allergiás bőrpróba), ezáltal pedig a hamis eredményeket. Győződjön meg arról, laboratóriumi személyzet és minden orvos tudja, hogy használja ezt a gyógyszert.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot. A túladagolás tünetei lehetnek: súlyos álmosság, görcsök, kiszélesedett a tanulók. A gyermekek, a mentális / hangulati változások (mint például nyugtalanság, idegesség, hallucinációk) fordulhat elő, mielőtt álmosság.

Tartsuk rendszeres orvosi és laboratóriumi találkozókat.

Ha kihagy egy adagot, vegye be, amint eszébe jut. Ha közel van az idő a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Tárolja szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a fénytől. Ne tárolja a fürdőszobában. Nem fagyasztható folyékony formában ezt a gyógyszert. Tartsa a gyógyszerek távol gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.