Az Alka-Seltzer plusz nap orális: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Generikus név (S): dextrometorfán HBR / fenilefrinnel HCL / acetaminofen

Egy összetevő ebben a terméket acetaminofen. A túl sok paracetamol okozhat súlyos (akár halálos) májbetegség. Felnőttek nem több, mint 4000 mg (4 gramm) acetaminofen egy nap. Emberek májproblémák és a gyermekek kevesebb paracetamol. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, hogy mennyi paracetamol biztonságos hoz.

Ne használjon semmilyen más gyógyszert tartalmazó paracetamol megkérdezése nélkül orvosával vagy gyógyszerészével az első. Paracetamol sok recept nélkül kapható és vényköteles gyógyszerek (például a fájdalom / láz gyógyszerek vagy köhögés -és-hideg). Ellenőrizze a címkéket minden gyógyszer, hogy ha tartalmaznak acetaminofen, és kérdezze meg gyógyszerészét, ha nem biztos benne.

Orvoshoz azonnal, ha túl sok paracetamol (túladagolás), akkor is, ha jól érzi magát. A túladagolás tünetek közé tartozik a hányinger, hányás, étvágytalanság, izzadás, gyomor / hasi fájdalom, nagyfokú fáradtság, sárguló szemmel / bőrrel és sötét vizelet.

Napi alkoholfogyasztás, különösen, ha együtt paracetamol, az károsíthatja a májat. Kerülje az alkohol.

Ez a kombináció a gyógyszert használják átmenetileg köhögés kezelésére, orrdugulás, izomfájdalmak és egyéb tünetek (például láz, fejfájás, torokfájás) okozta megfázás, influenza, vagy más légúti betegségben (például arcüreggyulladás, hörghurut). Dextromethorphan egy köhögéscsillapító, amely befolyásolja egy bizonyos részét az agy (köhögés központ), csökkenti a vágyat, hogy a köhögés. Dekongesztánsok enyhítésére orrdugulás tüneteit. Ez a termék tartalmaz paracetamolt, egy nem aszpirin fájdalomcsillapító és lázcsillapító.

Ez a gyógyszer általában nem használják a folyamatos köhögés a dohányzás, asztma, vagy egyéb hosszú távú légzési problémák (például emphysema), vagy köhögésre sok nyálka, kivéve, ha az orvos utasítása szerint.

Köhögés és hideg termékeket nem kimutatták, hogy biztonságos vagy hatékony a gyermekek 6 évesnél fiatalabb. Ezért ne használja ezt a terméket kezelésére megfázás tüneteit gyermekek 6 évnél fiatalabb, kivéve, ha kifejezetten azt az orvos. Egyes termékek (mint például a hosszú hatású tabletta / kapszula) nem javallott gyermekek 12 évnél fiatalabb. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét további részleteket a termék használatával biztonságosan.

Ezek a termékek nem gyógyítja vagy lerövidíti a hossza a megfázás és okozhat súlyos mellékhatások. Kockázatának csökkentése súlyos mellékhatásokat, gondosan kövesse adagolási utasításokat. Ne használja ezt a terméket, hogy a gyermek álmos. Nem adnak más köhögés és hideg gyógyszert, amely tartalmazhat az azonos vagy hasonló összetevők (lásd még a gyógyszer kölcsönhatások rész). Kérdezze meg orvosát, vagy gyógyszerészét más módja, hogy enyhíti a köhögés és megfázás tüneteinek (például iszik elég folyadékot, egy párásító vagy sós orrcsepp / spray).

Lásd még: figyelmeztetés részt.

Ha szed az over-the-counter készüléket, olvassa el minden irányban a termék csomagolásán, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. Ha bármilyen kérdése van, forduljon gyógyszerészéhez.

Vedd ezt a gyógyszert szájon át étellel vagy anélkül, vagy az orvos utasítása szerint. Ez a gyógyszer bevehető étkezés közben vagy tejjel ha gyomorpanaszok esetén.

Ha ön használ egy folyékony formában, gondosan mérje a felírt dózis a gyógyszer-mérő vagy kanállal. Ne használjon háztartási kanalat, mert lehet, hogy nem kap a megfelelő adagot. Ha a folyadék forma a szuszpenzió, a palackot jól rázza minden adag előtt.

Rágható formákat ezt a gyógyszert kell rágni alaposan lenyelés előtt.

Az adagolás az Ön kor. Ne növelje az adagot, vagy ezt a gyógyszert gyakrabban, mint irányított anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Helytelen használata a gyógyszeres kezelés (visszaélés) okozhat súlyos sérülést (például agyi károsodás, roham, halál).

Tájékoztassa orvosát, ha az állapot továbbra is fennáll, több mint 1 hétig, ha rosszabbodik, vagy ha ez bekövetkezik kiütéssel, tartós fejfájás vagy láz tartó több mint 3 nap. Ezek tünetei lehetnek súlyos egészségügyi probléma, és ellenőrizni kell az orvos.

Lásd még: figyelmeztetés részt.

Szédülés, álmosság, fejfájás, hányinger, idegesség, alvászavar, vagy előfordulhat. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez azonnal.

Amennyiben orvosa utasította, hogy használja ezt a gyógyszert, ne feledje, hogy ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Tájékoztassa kezelőorvosát, ha ezek közül bármelyik nem valószínű, de súlyos mellékhatások jelentkeznek: a mentális / hangulati változások (például zavartság, hallucinációk), remegés (remegés), gyengeség, problémák vizelés.

Azonnal forduljon orvoshoz, ha ezek közül bármelyik ritka, de nagyon súlyos mellékhatások jelentkeznek: mellkasi fájdalom, gyors / szabálytalan szívverés.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer nem valószínű, de azonnal forduljon orvoshoz, ha az bekövetkezik. Tünetei a súlyos allergiás reakció lehet: kiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Lásd még: figyelmeztetés részt.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás a készítmény bármely összetevője; vagy ha bármilyen más allergiák. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: légzési problémák (pl asztma, tüdőtágulás), cukorbetegség, glaukóma, szívproblémák, magas vérnyomás, vese problémák, májbetegség, pajzsmirigy (hyperthyreosis), baj vizelés (például azért, mert megnagyobbodott prosztata), a / túlzott alkoholfogyasztás.

Ez a gyógyszer tehet meg szédül vagy álmos. Ne vezessen, gépeket, vagy nem olyan tevékenység, amely éberséget igényel, amíg nem biztos akkor az ilyen tevékenységek végzéséhez biztonságosan. Kerülje az alkoholos italok.

Folyékony vagy rágható formákat a termék tartalmazhat cukrot vagy aszpartámot. A folyékony formák tartalmazhatnak még alkoholt. Óvatosan kell eljárni, ha cukorbeteg, alkoholfüggőség, májbetegség, phenylketonuria (PKU), vagy egyéb olyan körülmény, amely előírja, hogy korlátozza / elkerülje ezeket az anyagokat a diéta. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét a termék használata biztonságos.

Mielőtt a műtétre, értesítse orvosát vagy fogorvosát, hogy szed ezt a gyógyszert.

Az idősebb felnőttek különösen érzékenyek lehetnek a mellékhatásai ezt a gyógyszert, különösen a gyors / szabálytalan szívverés, szédülés, problémák vizelés, alvászavar, vagy zavart.

A terhesség alatt, ezt a gyógyszert csak akkor szabad használni, ha erre egyértelműen szükség van. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával.

Ez a gyógyszer átjut az anyatejbe. Beszélje meg orvosával, mielőtt szoptat.

Lásd még: figyelmeztetés részt.

Ha szed ez a termék az orvos irányában, az orvos vagy gyógyszerész lehet, hogy már tisztában az esetleges gyógyszerkölcsönhatások és figyelemmel kíséri, hogy az nekik. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer ellenőrzése előtt meg orvosát vagy gyógyszerészét először.

Hogy bizonyos MAO-gátlók ezt a gyógyszert okozhat súlyos (akár halálos) gyógyszer-kölcsönhatás. Kerüljék a izokarboxazid, metilénkék, moklobemid, fenelzin prokarbazint razagilin, szelegilin, vagy tranilcipromin kezelés alatt ezt a gyógyszert. A legtöbb MAO-gátlók szintén nem vehető két hétig a kezelés előtt ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát, hogy mikor kezdje el vagy hagyja abba ezt a gyógyszert.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét minden vényköteles és recept nélkül kapható / növényi termékek használhat, különösen: anti-lefoglalás gyógyszerek (pl, fenitoin, karbamazepin, fenobarbitál), béta-blokkolók (pl metoprolol, atenolol), guanetidin ketokonazol, metildopa, fenotiazinok (pl klórpromazin), rezerpin, triciklikus antidepresszánsok (pl amitriptilin, dezipramin).

Az összetevők ezen termék kapható számos vényköteles és recept nélkül kapható termékek. Ellenőrizze a címkéket minden gyógyszer óvatosan, hogy biztosan nem vesz több mint egy termék azonos összetevő (k). Ha nem biztos a hozzávalókat bármelyik gyógyszert.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha azt is figyelembe gyógyszerek álmosságot, mint például: bizonyos antihisztaminok (pl difenhidramin), gyógyszer alvás vagy szorongás (pl alprazolam, diazepam, zolpidem), izomlazítók, kábító fájdalomcsillapítók (pl kodein) pszichiátriai gyógyszerek (pl klórpromazin, riszperidon, amitriptilin, trazodon). Ellenőrizze a címkéket minden gyógyszer (például más köhögés-és hideg ételekhez), mert tartalmazhatnak olyan összetevőket, álmosságot. Kérdezze meg gyógyszerészét, használja ezeket a termékeket biztonságosan.

Ellenőrizze a címkéket minden gyógyszer (például más köhögés-és hideg termékekre, diéta támogatások), mert olyan anyagokat tartalmazhatnak, amelyek fokozhatják a pulzusszámot és a vérnyomást. Kérdezze meg gyógyszerészét, használja ezeket a termékeket biztonságosan.

Ez a gyógyszer zavarhatja bizonyos vizelet laboratóriumi vizsgálatok (például 5-HIAA szintek), esetleg okozó hamis vizsgálati eredményeket. Győződjön meg arról, laboratóriumi személyzet és minden orvos tudja, hogy használja ezt a gyógyszert.

Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges kölcsönhatásokat. Ezért, mielőtt használja ezt a terméket, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét az összes termék használatakor. Listát az összes gyógyszer veled, és ossza meg a lista orvosa és gyógyszerésze.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot. A túladagolás tünetei lehetnek: hányinger, hányás, étvágytalanság, izzadás, gyomor / hasi fájdalom, nagyfokú fáradtság, sárguló szemmel / bőr, sötét vizelet, izgatottság, zavartság, hallucinációk, görcsrohamok.

Tartsuk rendszeres orvosi és laboratóriumi találkozókat.

Amennyiben orvosa utasította, hogy vegye ezt a gyógyszert, menetrend és kihagy egy adagot, vegye be, amint eszébe jut. Ha közel van az idő a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Tárolja utasítás szerint a csomagoláson. Fénytől és nedvességtől. Ne tárolja a fürdőszobában. Ha bármilyen kérdése van a tároló, kérdezze meg gyógyszerészét. Tartsa a gyógyszereket távol gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég további részleteket arról, hogyan kell biztonságosan dobja a terméket.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.