az alkohol és a drogok: korai halálozás híresség

Gyógyszerkölcsönhatások halálos lehet

A tragikus elvesztése egy neves híresség vagy sportoló kábítószer vagy alkohol okozta halál olyan esemény, amely gyakran hagy sok a megválaszolatlan kérdés. Híres és kedvelt sztárok, mint Michael Jackson, Whitney Houston, és Heath Ledger is áldozatai voltak ilyen szerencsétlen körülmények. Bár sok haláleset miatt lehet visszaélés tiltott anyagok, ezek a gyógyszerek nem mindig tiltott – és a túladagolás nem mindig szándékos.

Halál miatt gyógyszereket is lehet a következménye, keverés felírt gyógyszerek más gyógyszerekkel (legális és illegális), alkohol, over-the-counter gyógyszereket, vagy akár gyógynövény. Gyógyszerkölcsönhatás is szerepet játszhat a kábítószerrel összefüggő halálesetek. Például, a fogyasztás a többszörös központi idegrendszeri depresszánsok, így például az opioid fájdalomcsillapítókat, nyugtatók, altatók, vagy alkoholt vezethet nem szándékos túladagolása miatt súlyosan depressziós légzés.

Keverés tiltott, vényköteles vagy over-the-counter gyógyszereket veszélyes lehet, és a betegek kezelése során mindig zárja ki gyógyszerkölcsönhatások az egészségügyi szolgáltató. A vényköteles gyógyszerek illegális drogokkal vagy alkohollal képes egy kiszámíthatatlan és halálos válasz, és sok haláleset miatt ezeket a körülményeket megelőzhető lett volna.

További források

Az alábbi táblázat ismerteti a halála méltó hírességek és sportolók, akik kábítószer vagy alkohol játszik a halálukat.