azathioprin (intravénásan) leírása és márkanevek

Az azathioprin injekció megelőzésére alkalmazzák átültetett vesét. Tartozik a gyógyszerek csoportjába immunszuppresszív szerként. Az azathioprin csökkenti a szervezet természetes immunitás részesülő betegeknél transzplantáció kilökődésének megelőzésére az új vesét. Azt is használják, hogy enyhíti az ízületi fájdalom és duzzanat betegeknél a rheumatoid arthritis.

Ezt a gyógyszert csak akkor adható meg, vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot kor hatásaival azathioprin injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Por oldatos

Nem áll rendelkezésre információ a kapcsolat a kor hatását azathioprin injekció geriátriai betegekben.

Allergia

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Pediatric

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

geriátriai

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

egyéb kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Egyéb egészségügyi problémák

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert a kórházban. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Orvosa ad egy pár adag ilyen gyógyszer szedését, amíg az Ön állapota javul, majd átkapcsol egy szóbeli gyógyszer, amely ugyanúgy működik. Ha bármilyen kérdése van ezzel, beszéljen orvosával.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizni gondosan közben ezt a gyógyszert, bármilyen probléma vagy nemkívánatos hatások okozhatják ezt a gyógyszert. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Ne használja ezt a gyógyszert, ha is szed merkaptopurinnal (Purinethol®). Ezen gyógyszerek együttesen okozhat súlyos nemkívánatos hatásokat.

Ha ön használ azathioprin az ízületi gyulladás, hogy közölje orvosával, ha kaptál klorambucil (Leukeran®), ciklofoszfamid (Cytoxan®, Neosar®) vagy melfalánnal (Alkeran®), hogy kezelje a arthritis a múltban. Segítségével azathioprin után ezek a gyógyszerek növelhetik a kockázatot a nem kívánt hatásokat. Beszéljen orvosával, ha bármilyen kérdése van erről.

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázata, hogy a rák egyes fajtái, különösen a bőrön, nyirokrendszer (limfóma), vagy vér (leukémia). Beszéljen orvosával, ha aggályai ezt a kockázatot.

A fényvédő krémek vagy fényvédő a napvédő faktor (SPF), legalább 15 rendszeresen, ha a szabadban. Viseljen védőruházatot és kalapot, és marad a közvetlen napsugárzástól óra között 10:00 és 15:00 Kerüljük a szoláriumokat és szolárium.

Amíg kezelik azathioprin, és a kezelés megszakítása után vele, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Az azathioprin csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és a vakcina nem működik olyan jól, vagy lehet, hogy a fertőzés a vakcina hivatott megakadályozni. Ezen felül, akkor nem kell körül más élő személy a háztartásban, akik megkapják az élő vírust tartalmazó vakcinák, mert van rá esély, hogy átadhatja a vírust az Ön számára. Néhány példa az élő vakcinák közé kanyaró, mumpsz, influenza (nazális influenza vakcina), poliovírus (orális forma), a rotavírus és rubeola. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha kérdése van erről, beszéljen orvosával.

Az azathioprin átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázatot a fejlődő fertőzések, beleértve a súlyos agyi fertőzést, progresszív multifokális leukoencephalopathia. Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg, vagy fertőzések használata közben ezt a gyógyszert. Gyakran mosson kezet. Mondja el orvosának, ha lupusz vagy ha bármilyen fertőzést, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert. Szintén tájékoztassa orvosát, ha valaha is volt egy fertőzés, ami nem múlik el, vagy a fertőzés jöttek vissza.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tüneteket használata közben ezt a gyógyszert: erős hányinger vagy hányás, hasmenés, láz, bőrkiütés, általános rossz közérzet, vagy betegség, izom- vagy ízületi fájdalom, ájulásérzés vagy szédülés, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség. Ezek tünetei lehetnek súlyos reakció a gyógyszert a bél (bél).

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.