AZILECT

Terápiás Osztály: antiparkinson

Használja a Azilect

Farmakológiai Osztály: monoamino-oxidáz gátló, B típusú

Ez a gyógyszer csak akkor állnak rendelkezésre, az orvos receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását rasagiline a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát rasagiline az idősek.

Tanulmányok azt mutatják, hogy ez a gyógyszer megváltoztathatja a tejtermelés és az összetétele. Ha alternatívájaként ezt a gyógyszert nincs előírva, akkor ellenőriznie kell a csecsemőt a mellékhatások és a megfelelő tejfogyasztás.

Használata előtt Azilect

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint, hogy segítse az Ön állapotát, amennyire csak lehetséges. Ne vegyen be több vagy kevesebb, és ne vigye tovább, vagy ritkábban, mint az orvos rendelt.

Vedd ezt a gyógyszert étellel vagy anélkül.

Ha a gyógyszer szedését, és fogyasztani tiraminban gazdag ételek, italok, vagy étrend-kiegészítők vagy aminok (az over-the-counter gyógyszereket), akkor lehet tapasztalni hipertóniás krízis vagy “sajt reakció”. A magas vérnyomásos krízis (vérnyomás-emelkedés) nagyon komoly és azonnali orvosi ellátást igényel. Nagyon fontos, hogy korlátozzák a diétás tiramin elkerülésével a következő tiraminban gazdag ételek és italok

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Helyes használata Azilect

Ne használja ezt a gyógyszert, ha használ orbáncfüvet, cyclobenzaprine, dextrometorfán, meperidin, metadon, propoxifen, tramadol, vagy használt MAO-gátló az elmúlt 14 napban.

Ha azt tapasztalja, jelek és tünetek, magas vérnyomás, azonnal kérjen orvosi segítséget. Jelek és tünetek közé tartozik a súlyos fejfájás, homályos látás vagy látászavar, gondolkodási nehézségeket, kábultság és kóma, görcsök, mellkasi fájdalom, megmagyarázhatatlan hányinger vagy hányás.

Feltétlenül közölje orvosával, ismer minden egyéb gyógyszerről, amit használ. Razagilint okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma használata esetén bizonyos gyógyszerekkel. Ez különösen vonatkozik kezelésére használt gyógyszerek a depresszió, mint a citalopram, duloxetin, escitalopram, fluoxetin, fluvoxamin, olanzapin, paroxetin, szertralin, venlafaxin, Celexa®, Cymbalta®, Effexor®, Lexapro®, Luvox®, Paxil®, Prozac, Sarafem®, Symbyax® vagy Zoloft®. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha nyugtalanság, zavartság, hasmenés, idegesség, miközben beszél, hogy nem normális, láz, hiperaktív reflexek, rossz koordináció, nyugtalanság, hidegrázás, izzadás, reszketés vagy remegés, amit nem lehet irányítani, vagy rángatózás. Ezek lehetnek tünetei szerotonin szindróma.

Ez a gyógyszer is szédülést vagy álmosságot. Ez is okozhatja, hogy elalszik figyelmeztetés nélkül vezetés közben, beszélni vagy enni. Ne vezessen, vagy semmit, ami veszélyes lehet, amíg nem tudja, hogyan hat Önre a gyógyszer.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszeri depresszáns (olyan gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, egyéb allergiák, vagy megfázás, nyugtatók, nyugtatók, vagy alszik, gyógyszer, recept fájdalom gyógyszer vagy kábítószer, gyógyszer görcs vagy barbiturátok, izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvoshoz vagy fogorvoshoz, mielőtt bármilyen a fenti amíg ezt a gyógyszert szedi.

Ha ezt a gyógyszert szedi levodopa, előfordulhat a dyskinesia (pl izomrángás, kanyargó, ellenőrizetlen ismétlődő mozgások nyelv, az ajkak, az arc, karok vagy lábak). Kérdezze meg orvosát, ha a fenti tünetek bármelyikét.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel, különösen, ha felkel a fekvő vagy ülő helyzetből. Felállt, lassan segíthet. Ha kell ezt a problémát, kérdezze meg orvosát.

Ha bármilyen szokatlan vagy furcsa gondolatok és viselkedés, miközben ezt a gyógyszert, feltétlenül beszélje meg orvosával. Egyéb változások a összekeverhető, súlyosbodó depresszió, vizuális hallucinációk (olyan dolgok látása, melyek nincsenek ott), öngyilkossági gondolatok, és szokatlan izgatottság, idegesség, vagy ingerlékenység.

Óvintézkedések használat közben Azilect

Néhány ember, akik használják ezt a gyógyszert, volt szokatlan változásokat a viselkedésükben. Beszéljen orvosával rögtön, ha nehézségek adódnak a szerencsejáték, vagy fokozott szexuális érdeklődés használata közben ezt a gyógyszert.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha görcsei (rohamok), légzési nehézség, a gyors szívverés, magas láz, magas vagy alacsony vérnyomás, fokozott verejtékezés, húgyhólyag feletti kontroll elvesztése, súlyos izommerevség, szokatlanul sápadt bőr, vagy fáradtság. Ezek tünetei lehetnek egy súlyos állapot, amelyet neuroleptikus malignus szindróma (NMS).

Ne hagyja abba a rasagiline ellenőrzése nélkül orvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget szed leállítása előtt teljesen.

Fontos, hogy az orvos ellenőrzi a bőrt rendszeresen jelei nevű bőrrák melanóma. Ha bármilyen szokatlan vörös, barna vagy fekete foltok a bőrön, beszéljen orvosával azonnal.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez különösen vonatkozik vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter) gyógyszerek étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák, mivel növelheti a vérnyomást.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Azilect Side Effects

Azilect (rasagilin)

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Parkinson-kór Exelon, ropinirol, benztropin, Sinemet, pramipexol, karbidopa / levodopa, amantadin Requip, Mirapex, Cogentin rivasztigmin, brómkriptinnel tri-hexifenidii, Artane, szelegilin, Rytary Neupro entakapon, Stalevo, belladonna, biperiden, Symmetrel, razagilinnel Parlodel