aztreonam belélegzés

Terápiás Osztály: Antibiotikum

Használja a aztreonam

Kémiai Osztály: monobaktám

Az aztreonám baktériumok elpusztításával fejti ki vagy megakadályozzák azok növekedését. Azonban aztreonam nem fog működni a megfázás, influenza, vagy más vírusfertőzések.

aztreonam csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert aztreonam, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a aztreonámmal vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását aztreonam belégzés alatti gyermekek 7 éves korig. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok kapcsolatot kor hatásaival aztreonám inhalálásra nem végeztek az idős populációban.

Használata előtt aztreonam

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják az aztreonám. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Használja aztreonam csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Tartsa a aztreonam a teljes kezelési idő, akkor is, ha Ön vagy gyermeke jobban érzi magát, miután az első néhány adag. A fertőzés nem tisztázzuk, ha abbahagyja a gyógyszer túl hamar.

aztreonam kell használni a Altera® Nebulizer rendszer. A belélegzett folyékony és porlasztó jön a beteg utasításokat. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Orvosa az Ön vagy gyermeke további gyógyszereket kell használni, mielőtt a aztreonam inhalációs folyadék, így a hörgőtágító vagy nyákoldó. Bronchodilatátorok segítsen megnyitni a tüdőbe, így könnyebben lélegezzen. Nyákoldó segít tisztázni a nyálkát a tüdőben. Gondosan kövesse orvosa utasításait, hogyan kell használni a gyógyszereket. Az aztreonám inhalációs jobban fog működni, ha használja az összes gyógyszert a megfelelő sorrendben.

Ahhoz, hogy a inhalációs oldat

Az adagot a aztreonam különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú aztreonam. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag aztreonam, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ha Ön vagy gyermeke kihagyott egy adagot, akkor is vegye mindhárom napi adag aztreonam amíg az adagok legalább 4 óra teljen el.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

A legjobb, hogy tárolja a bontatlan üveg és sós ampullák az eredeti csomagolásban a hűtőben. Ön is tárolja a nyitott injekciós üvegek szobahőmérsékleten, hőtől és közvetlen fény, legfeljebb 28 napig. Ne tárolja a folyékony keveréket, miután a por feloldódik.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy győződjön meg arról, aztreonam megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Helyes használata aztreonam

aztreonam okozhat hörgőgörcs, ami életveszélyes lehet. Kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke, amelynek a köhögés, légzési nehézség, légszomj, zihálás vagy a gyógyszer alkalmazása után.

Hagyja abba a aztreonam és kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke bőrkiütés, csalánkiütés, az arc, szorító érzés a torokban, vagy bármilyen allergiás reakció aztreonámmal.

Ha Ön vagy a gyermek tünetei nem javulnak, vagy ha azok rosszabbodnak, forduljon orvoshoz.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Óvintézkedések használat közben aztreonam

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Pneumonia cisztás fibrózis ciprofloxacin, aztreonam, ceftazidim, piperacillin cilasztatinnal / imipenem

Bakteriális fertőzés ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

aztreonam Side Effects

aztreonam

Hasüregi fertőzés ciprofloxacin, metronidazol, klindamicin, Flagyl ceftriaxon

A bőr és a szerkezete Fertőzés ciprofloxacin, az azitromicin, Augmentin, Zithromax, cefdinirré

 vagy csatlakozz az aztreonam támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.