Bactrim felhasználása, adagolás és mellékhatásai

Mi Bactrim?

Bactrim kezelésére használják fülgyulladás, húgyúti fertőzések, bronchitis, utazási hasmenés, shigellosis, valamint a Pneumocystis jiroveci okozta pneumonia.

Bactrim is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Nem szabad használni Bactrim ha súlyos máj- vagy vesebetegségben szenved, vérszegénység folsav hiányban vagy kórtörténetében alacsony vérlemezkék által okozott figyelembe trimetoprim vagy szulfonamidok gyógyszer.

Fontos információ

Nem szabad használni Bactrim ha allergiás szulfametoxazolt vagy trimetoprim, vagy ha

súlyos máj- vagy vesebetegség

anémia (alacsony vörösvérsejtszám) által okozott folsavhiányhoz; vagy

kórtörténetében alacsony vérlemezkék által okozott figyelembe trimetoprim vagy szulfonamidok gyógyszer.

A gyógyszer szedése előtt

Annak érdekében, hogy Bactrim biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

vese- vagy májbetegségben szenved

egy folsavhiány

asztma vagy súlyos allergiás

a pajzsmirigy rendellenesség

HIV vagy AIDS

porfíria (a genetikai rendellenesség, amely enzim tüneteket okoz a bőrt érintő vagy idegrendszeri)

A glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz hiány (G6PD-hiány); vagy

ha alultáplált.

A kormány terhesség kategóriában D. Ne használja Bactrim ha terhes. Ez árthat a magzatot. Használja hatékony fogamzásgátló, és tájékoztassa orvosát, ha teherbe esik a kezelés során.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

Szulfametoxazol és trimetoprim átkerülhet az anyatejbe és károsíthatja a szopós csecsemő. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

Ne adjon Bactrim a gyermek fiatalabb, mint 2 hónapos.

Súlyos mellékhatások nagyobb valószínűséggel fordulnak elő az idősebb felnőttek, különösen azok, akik más gyógyszerek, mint például a digoxin, illetve egyes vízhajtók.

Vegye Bactrim pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Rázza a szóbeli Bactrim felfüggesztés (folyadék) jól csak mielőtt mérni az adagot. Mérjük meg a folyadék egy speciális dózis-kanál vagy gyógyszer csésze. Ha nincs egy adag eszközzel, kérdezze meg gyógyszerészét egyet.

Használja ezt a gyógyszert az előírt teljes ideig. A tünetek javíthatja, mielőtt a fertőzés teljesen eltűnt. Átugrása dózisok is növelhetik a kockázatot a további fertőzést, amely ellenáll az antibiotikumokra. Bactrim nem kezeli a vírusos fertőzés, mint például a nátha vagy az influenza.

Igyon sok folyadékot, hogy a vesekő megelőzésére szedésének trimetoprim és szulfametoxazol.

Ez a gyógyszer okozhat szokatlan eredmények bizonyos orvosi vizsgálatokat. Mondja minden orvosnak, aki kezeli, hogy az Ön által használt Bactrim.

Hogyan kell Bactrim?

Szobahőmérsékleten távol nedvességtől, hő és fény.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Antibiotikum gyógyszerek is okozhat hasmenést, ami jele lehet egy új fertőzés. Ha hasmenése van, hogy vizes vagy véres, hagyja abba ezt a gyógyszert, és értesítse orvosát. Ne használjon hasmenés elleni gyógyszert, hacsak orvosa nem mondja.

Kerülni kell a napozást és a szolárium használatát. Ez a gyógyszer teheti meg leégés könnyebben. Viseljen védőruházatot és használata fényvédő (SPF 30 vagy magasabb), ha a szabadban.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció Bactrim: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

hasmenés azaz vizes vagy véres

sápadt bőr, kábultság vagy légszomj, szapora szívverés, koncentrálási nehézségek

hirtelen gyengeség vagy rossz közérzet, láz, hidegrázás, torokfájás, új vagy súlyosbodó köhögés

megfázás vagy influenza tüneteit, duzzadt íny, fájdalmas szájüregi fekélyek, fájdalom nyeléskor, bőr sebek

alacsony nátrium szint a szervezetben – fejfájás, zavartság, elkent beszéd, súlyos gyengeség, hányás, koordináció elvesztése, érzés bizonytalan

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

májproblémák – felső hasi fájdalom, fáradtságérzés, sötét vizelet, agyag színű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek); vagy

Mi történik, ha túladagolás?

Súlyos bőrreakció – láz, torokfájás, duzzanat a arc vagy a nyelv, égő a szem, a bőr fájdalom, majd egy piros vagy lila bőrkiütés, kenhető (különösen az arcon vagy felsőtesten) és okai hólyagosodás és hámlás.

Gyakori Bactrim mellékhatás lehet

Mit kell elkerülni?

hányinger, hányás, étvágytalanság; vagy

enyhe viszketés vagy kiütés.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Bactrim mellékhatások

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha bármilyen gyógyszert használ, illetve azokat elkezdi vagy abbahagyja a kezelés alatt Bactrim, különösen

leucovorin; vagy

metotrexát.

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek szulfametoxazol és trimetoprim), beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

8.01.2013-12-15, 03:14:29

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Húgyúti fertőzés ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, Augmentin, Levaquin

Bakteriális bőrfertőzés sulfamethoxazole / trimetoprim, tetraciklin helyileg, Bactrim DS, bacitracin helyileg, Septra, Neosporin

Bakteriális fertőzés ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

Sinusitis prednizolon, ciprofloxacin, amoxicillin, azitromicin, Augmentin, klindamicin

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Bactrim?

Bactrim (szulfametoxazol / trimetoprim)