Egész nap allergia enyhítésére (cetirizin) szóbeli: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Generikus név (S): CETIRIZINE HCL

A cetirizin antihisztamin enyhítésére alkalmazzák allergiás tünetek, mint a könnyező szem, orrfolyás, szemviszketés / orr, tüsszögés, csalánkiütés és viszketés. Úgy működik, hogy gátolja egy bizonyos természetes anyag (hisztamin), amely a test teszi során allergiás reakció.

A cetirizin nem akadályozza a csalánkiütés vagy megelőzésére / kezelésére súlyos allergiás reakció (anafilaxia). Ezért, ha az orvos által felírt epinefrin allergiás reakciók kezelésére, mindig vigye magával az epinefrin injektor magával. Ne használja a cetirizin helyett az adrenalin.

Ha szed az over-the-counter termék önálló kezelésére, olvassa el minden irányban a termék csomagolásán, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. Ha bármilyen kérdése van, forduljon gyógyszerészéhez. Ha az orvos ezt a gyógyszert, vegye be, irányított, általában naponta egyszer.

Ha használja a rágótabletta, rágni minden tabletta is, és lenyelni. Ha használja a gyorsan oldódó tabletta, hogy a tabletta, hogy feloldja a nyelv, majd lenyelni, vízzel vagy víz nélkül. Ha használja a folyékony formában ezt a gyógyszert, az intézkedés a dózist óvatosan egy speciális mérőeszköz / kanál. Ne használjon háztartási kanalat, mert lehet, hogy nem kap a megfelelő adagot.

Az adagolás az Ön életkora, egészségi állapota, és a kezelésre adott válasz. Ne növelje az adagot, vagy ezt a gyógyszert gyakrabban, mint irányított.

Tájékoztassa orvosát, ha az allergiás tünetek nem javulnak, ha a kaptárak nem javulnak után 3 nappal a kezelés, vagy ha a kaptárak elmúlt több mint 6 héten keresztül. Orvoshoz azonnal, ha az Ön állapota rosszabbodik, vagy ha úgy gondolja, hogy van egy komoly orvosi problémát (például egy nagyon súlyos allergiás reakció / anafilaxia).

Álmosság, fáradtság, és szájszárazság fordulhat elő. Hasi fájdalom is előfordulhat, különösen gyermekek esetében. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Ha az orvos ezt a gyógyszert, ne feledje, hogy ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha bármilyen súlyos mellékhatást, többek között: vizelési nehézség, gyengeség.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban orvoshoz azonnal, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Meghozatala előtt cetirizin, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás i; vagy hidroxizin; vagy Levocetirizin; vagy ha bármilyen más allergiák. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: vizelési nehézség (például miatt a prosztata-megnagyobbodás), vesebetegség, májbetegség.

Ha használja ezt a gyógyszert csalánkiütés kezelésére, tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik egyéb tünetek, mert jelei lehetnek a súlyos állapot: csalánkiütés, amelyek szokatlan színű, csalánkiütés, hogy néz sérült vagy felhólyagosodott, csalánkiütés, hogy nem viszket.

Ez a gyógyszer álmosságot. Ne vezessen, gépeket, vagy nem olyan tevékenység, amely éberséget igényel, amíg nem biztos akkor az ilyen tevékenységek végzéséhez biztonságosan. Kerülje az alkoholos italok.

Folyékony termékek tartalmazhatnak cukrot. Óvatosan kell eljárni, ha cukorbeteg. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét a termék használata biztonságos.

Mielőtt a műtétre, értesítse orvosát vagy fogorvosát minden termék használata (beleértve a vényköteles gyógyszerek, vény nélkül kapható gyógyszereket, gyógynövény-készítmények).

A terhesség alatt, ezt a gyógyszert kell használni, ha erre egyértelműen szükség van. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával.

Ez a gyógyszer átjut az anyatejbe. Beszélje meg orvosával, mielőtt mell -feeding.

Gyógyszerkölcsönhatás megváltoztathatja hogyan gyógyszerek dolgozni, vagy növeli a kockázatot a súlyos mellékhatások. Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges gyógyszerkölcsönhatások. Listát az összes használt termékek (beleértve a vényköteles / vény nélkül drogok és növényi termékek), és ossza meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer, ha orvosa jóváhagyása.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha Ön egyéb termékek, amelyek álmosságot, beleértve az alkoholt, vagy más antihisztaminok (difenhidramin), gyógyszerek aludni, vagy szorongás (például alprazolam, diazepam, zolpidem), izomlazítók, és a kábító fájdalomcsillapítók (például kodein).

Ellenőrizze a címkéket minden gyógyszer (például köhögés -és-hideg), mert tartalmazhatnak olyan összetevőket, álmosságot. Kérdezze meg gyógyszerészét, használja ezeket a termékeket biztonságosan.

Ne használjon semmilyen más antihisztaminok, a bőrre (mint például a difenhidramin krém, kenőcs, spray), mert megnövekedett mellékhatások léphetnek fel.

A cetirizin nagyon hasonló a hidroxizin és levocetirizin. Ne használja ezeket a gyógyszereket használata közben cetirizin.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja bizonyos laboratóriumi vizsgálatok (beleértve allergiás bőrteszt), ezáltal pedig a hamis eredményeket. Győződjön meg arról, laboratóriumi személyzet és minden orvos tudja, hogy használja ezt a gyógyszert.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot. A túladagolás tünetei lehetnek: súlyos álmosság. A gyermekek, a mentális / hangulati változások (mint például a nyugtalanság, ingerlékenység) fordulhat elő, mielőtt álmosság.

Tartsuk rendszeres orvosi és laboratóriumi találkozókat.

Ha kihagy egy adagot, vegye be, amint eszébe jut. Ha közel van az idő a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Szobahőmérsékleten, fénytől és nedvességtől. Ne tárolja a fürdőszobában. Különböző márkájú ezt a gyógyszert eltérő tárolási igényeinek. Ellenőrizze a termék csomagolásán lévő utasításokat, hogyan kell tárolni a márka, vagy kérdezze meg gyógyszerészét. Tartsa a gyógyszerek távol gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.