értékeli a vizelet albumin

Értékeljük vizelet albumin

Ellentétben a tesztcsík az albumin, UACR kijavítja változását vizelet koncentráció; Az első reggel érvénytelen azért előnyös, mert koncentráltabb vizeletet lehetővé teszi a megerősített észlelése komponensveszteség jelen kis mennyiségben; A véletlenszerű vizeletmintát, gyűjtött, amikor a beteg az irodában, az is elfogadható, ha a reggeli első void nem áll rendelkezésre; A 24 órás gyűjtött vizeletben nem szükséges rutin vizsgálat

Sok ember számára, albuminuria a legkorábbi jele CKD. A vizelet albumin-to-kreatinin arány (UACR) a helyszínen vizeletminta az ajánlott vizsgálat értékelésére és ellenőrzésére, a vizelet albumin.

UACR közötti arány két mért anyagok.

Vizelet albumint (mg / dl) = UACR mg / g ≈ albumin kiválasztás mg / nap; Vizelet kreatinin (g / dL)

Vizelet albumin egy folyamatos kockázati tényező. UACR nagyobb, mint 30 mg / g rendkívülinek tekintendő. Hagyományosan, 30-300 mg / g nevezték microalbuminuria és nagyobb, mint 300 mg / g nevezték makroalbuminuria. Azonban a 300 mg / g cut-off pusztán jelentése durva korrelációban van az alsó érzékenységi határa a hagyományos vizelet mérőpálcát albuminra. Így az albuminuria cut-off származnak laboratóriumi módszerek helyett klinikailag releváns végpontok.

A vizelet albumin kiválasztás egy korai előrejelző szív- és érrendszeri betegségek morbiditási és mortalitási és vesefunkció csökkenés; Csökkenő túlzott étrendi fehérje és nátrium, hogy egészséges szintet, és angiotenzin konvertáló enzim (ACE) inhibitorok és az angiotenzin receptor blokkolók (ARB), csökkentheti albumin kiválasztás

Stabil vagy alacsonyabb szintű albuminuria jelezheti terápia hatásos. Növelése vagy emelt szintű jelezheti progresszióját CKD.

A NKDEP Laboratóriumi Munkacsoport, együttműködve a Nemzetközi Szövetsége Clinical Chemistry and Laboratory Medicine, erőfeszítéseket tesz, hogy egységesítsék a laboratóriumi eredményeket a vizelet albumin és az eredmények jelentése a klinikusok számára.