érzéstelenítő, általános (belégzéssel adagolható parenterálisan, rektális) leírása és márkanevek

Általános érzéstelenítők általában előállítására használják eszméletvesztést előtt és a műtét során. Ahhoz azonban, hogy a szülészet (vajúdás és a szülés), vagy bizonyos kisebb eljárások, érzéstelenítő adható kis mennyiségben szorongás enyhítésére és fájdalom okozása nélkül eszméletvesztés. Néhány érzéstelenítők lehet használni bizonyos eljárások egy orvos vagy a fogorvosnál.

A propofol használják néha a betegek az intenzív osztályon a kórházi okozhat eszméletvesztést. Ez lehetővé teszi a betegek, hogy ellenálljon a stressz, hogy az intenzív osztályon, és segít a beteg együttműködik a gép mikor kell használni, hogy segítse a légzés. Ugyanakkor a propofol nem alkalmazható gyermekeknél az intenzív osztályon.

Kanadai Márkanév

Thiopental is néha használják a görcsök (görcsrohamok) által okozott bizonyos gyógyszerek, illetve roham rendellenességek. Thiopental lehet használni, hogy csökkentsék nyomást a agy bizonyos körülmények között. Thiopental is használják, hogy segítsen kezelni valamilyen mentális zavarok. Thiopental is fel lehet használni más feltételek kezelőorvosa határozza meg.

Általános érzéstelenítők általában adják belégzéssel vagy vénás injekció formájában. Azonban bizonyos altatószerek adható végbélen, hogy segítse elő az alvás a műtét előtt vagy bizonyos egyéb eljárásokat. Bár a legtöbb általános érzéstelenítők lehet használni a saját maguk által termelő eszméletvesztés, néhány gyakran használják együtt. Ez lehetővé teszi a hatékonyabb érzéstelenítés bizonyos betegeknél.

Általános érzéstelenítők kapnak csak, vagy közvetlen felügyelete alatt egy orvos vagy a fogorvos képzett használni őket. Ha lesz befogadó általános érzéstelenítés során a műtét, az orvos vagy aneszteziológus megadja a gyógyszert, és kövesse a fejlődést.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, ketamint és tiopentál használják egyes betegeknél a következő betegségek

Folyékony; Megoldás

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a gyógyszer ebben a csoportban, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például élelmiszerekhez színezékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Allergia

Érzéstelenítők belégzéssel és a ketamin vizsgálták gyermekekben és nem kimutatták, hogy a különböző mellékhatások, illetve problémák gyermekeknél, mint azok a felnőttek.

Pediatric

Bár nincs specifikus információ összehasonlításával használata etomidate gyermekekben használható más korcsoportokban, a gyógyszer várhatóan nem okoz más mellékhatásokat vagy problémák gyermekeknél, mint ez a felnőtteknél.

geriátriai

Terhesség

Szoptatás

Bár nincs specifikus információ összehasonlításával használata tiopentál intravénásan gyerekeknél használható más korcsoportokban, a tiopentál intravénás gyermekeknél várhatóan nem okoz más mellékhatásokat vagy problémák gyermekeknél, mint ez a felnőtteknél.

gyógyszer kölcsönhatások

Propofol tesztelték gyermekek termelni eszméletvesztés előtt és a műtét során. Ez nem kimutatták, hogy a különböző mellékhatások, illetve problémák gyermekeknél, mint ez a felnőtteknél. A propofol nem alkalmazható a kritikus állapotú gyermekek, hogy segítse a gyermekek ellenállni a stressz, hogy az intenzív osztályon. Néhány kritikus állapotú gyermekek fejlesztettek problémák a test kémiai, miután megkapta a propofol és néhány gyerek halt meg ennek következtében. Nem ismert, ha a propofol vagy a súlyos betegségek a gyerekek okozta ezt a problémát.

egyéb kölcsönhatások

Idős emberek különösen érzékenyek a hatását a barbiturát érzéstelenítők (metohexitái és tiopentál), etomidate, propofol, és érzéstelenítők belégzéssel. Ez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét

Egyéb egészségügyi problémák

A ketamin nem kimutatták, hogy a különböző mellékhatások, vagy probléma az idős emberek, mint ez a felnőtteknél.

Általános érzéstelenítők okozhat nemkívánatos hatásokat, mint az álmosság, az újszülött, ha nagy összegekről van az anyának adott vajúdás és szülés alatt.

Barbiturát érzéstelenítők (metohexitái és tiopentál), halotán, és a propofol átjut az anyatejbe. Ugyanakkor az általános érzéstelenítők, de nem jelentettek problémát okozhat az anyatejjel táplált csecsemő.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha kap gyógyszerek bármelyikét ebben az osztályban, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Gyógyszerek szedése ebben az osztályban minden a következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled egy gyógyszert ebben az osztályban, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Gyógyszerek szedése ebben az osztályban minden a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszerek használatáról ebben az osztályban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Az adag gyógyszer ebben az osztályban különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adagok ezen gyógyszerek. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Adagoló

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

A dózis egy általános érzéstelenítő különböző lesz a különböző betegek. Orvosa dönti el a megfelelő mennyiségű az Ön számára. A dózis függ

Azoknál a betegeknél, hazamegyek 24 órán belül, miután megkapta az általános érzéstelenítés

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.