felnőttkori Still-betegség: tünetei, diagnózisa és kezelése

Felnőttkori Still-betegség egy gyulladásos betegség, amely hatással lehet a sok ízületek, a belső szerveket, és más testrészek. Felnőtt Still alakul leggyakrabban az emberek előtt a 45 év, de az első a későbbi években is. Az ok a Still-ismeretlen, és nincsenek ismert kockázati tényezők. Úgy gondolják, hogy egy vírus vagy más típusú fertőző ágens indíthat Still-betegség, de nincs bizonyíték.

Amikor Shannon Coleman diagnosztizáltak spondylitis ankylopoetica (AS), ő meglepődött, hogy milyen nehéz a feltétel megütötte; “Azt volt kérdés a hátam, több mint 10 évvel azelőtt, hogy végre van egy diagnózis május 2014,” mondja. “Azt hittem, lehet készíteni, mert dolgozom az egészségügy területén – Én egy orvosi asszisztens egy gerinc klinikán – de megdöbbentett, milyen bénító volt, hogy hirtelen nem tud élni a normális életet egy dolgozó anya. €; Coleman, mint sok más ember AS volt …

Szinte minden ember felnőttkorban fellépő Still-betegség már láz, ízületi fájdalom, torokfájás, és a kiütés. De a típus, a minta és a tünetek súlyossága változhat személy személy, sőt hónapról hónapra ugyanazon személy. Például a tünetek jönnek és mennek. És eleinte lehet, hogy csak néhány tünet, majd később lehet, hogy több.

Ezek gyakori tünetei felnőtt Still-betegség

Egyéb tünetek felnőttkori Still tartalmazhat

Forduljon orvosához, ha azt tapasztalja, hogy a tünetek a felnőttkori Still-betegség. Ha már diagnosztizálták légzési zavarok, forduljon orvoshoz azonnal. Amellett, hogy a tüdő, máj vagy szív gyulladás, szövődményei Still lehetnek krónikus arthritis több ízületek.