foltos kopaszság

foltos kopaszság

Ez a kiadvány tartalmazza az általános információkat foltos kopaszság (al-ó-pisi-sah ar-ee-AH-tah). Leírja, hogy mit alopecia areata, annak okait, és a kezelési lehetőségeket. Tájékoztatása is a jelenlegi kutatások. A végén van egy lista a legfontosabb szavakat, hogy segítsen megérteni a feltételeket ebben a kiadványban. Ha további kérdése van, elolvasása után ez a kiadvány, érdemes beszélni róla orvosával.

Foltos kopaszság csak egyik oka az alopecia, vagy hajhullás. Ez a kiadvány foglalkozik csak foltos kopaszság.

Alopecia areata tekinthető egy autoimmun betegség, amelyben az immunrendszer, amelynek célja, hogy megvédje a testet az idegen behatolók, például vírusok, baktériumok, tévedésből megtámadja a szőrtüszők, a struktúrák, amelyek szőrszálak nőnek. Ez ahhoz vezethet, hogy a hajhullás a fejbőr és másutt.

A legtöbb esetben, a haj kihullik a kis, kerek foltok körülbelül akkora, egy negyed. Sok esetben, a betegség nem terjed túl egy pár csupasz foltok. Egyes emberek, hajhullás sokkal kiterjedtebb. Bár nem gyakori, a betegség fejlődhet okoz teljes hajhullás a fejbőr (a továbbiakban: alopecia areata totális) vagy teljes elvesztése haj a fejbőrön, az arcon és a test (foltos kopaszság universalis).

Alopecia areata, az immunrendszer sejtjeit, fehérvérsejtek megtámadják a gyorsan osztódó sejtek a hajhagymákat. Az érintett szőrtüszők vált kis és drasztikusan lelassul haj termelést. Szerencsére az őssejtek folyamatosan szállítani a tüsző új sejtek nem úgy tűnik, hogy a célzott. Tehát a tüsző mindig megvan a lehetősége regrow haját.

A tudósok nem tudják pontosan, hogy miért a szőrtüszők mennek ezek a változások, de azt gyanítják, hogy a gének kombinációja hajlamosíthat egyesek a betegségre. Azokban, akik genetikailag hajlamosak, valamilyen kiváltó talán egy vírus, vagy valami a személy környezetében-hoz a támadás ellen, a hajhagymák.

Foltos kopaszodás érinti közel 2 százaléka az amerikaiak mindkét nembeli és minden korú és etnikai hátterű. Gyakran már gyermekkorban kezdődik.

Ha van egy közeli családtag a betegség, a kialakulásának kockázatát is enyhén emelkedett. Ha a családtag elvesztését első patch a haj 30 éves kor előtt, a kockázatot, hogy a család többi tagja is nagyobb. Összességében minden ötödik ember a betegség egy családtag, aki azt is.

Az alopecia areata nem életveszélyes betegség. Ez nem okoz fizikai fájdalmat, és az emberek azzal a feltétellel, általában egészséges egyébként. De a legtöbb ember, egy betegség, amely hatással van kiszámíthatatlanul megjelenésük ahogy alopecia areata nem egy komoly dolog.

A hatások a foltos kopaszság elsősorban szociálisan és érzelmileg felkavaró. Alopecia universalis azonban elvesztése szempillák és szemöldök és a haj az orr és a fül lehet, hogy az a személy, sérülékenyebb a por, baktériumok, és idegen részecskék belépő a szem, az orr és a fülek.

Alopecia areata gyakran fordul elő, akiknek a család tagjai egyéb autoimmun betegségek, mint például az 1. típusú diabétesz, reumatoid arthritis, pajzsmirigy betegség, szisztémás lupus erythematosus, vészes vérszegénység, Addison-kór. Emberek, akik foltos kopaszság általában nincs más autoimmun betegségek, de van egy magasabb előfordulása pajzsmirigy betegség, atópiás ekcéma, nazális allergia és asztma.

Lehetőség van arra, alopecia areata, hogy örökölhető. Azonban a legtöbb gyermek foltos kopaszság nem a szülő a betegség, és a legtöbb szülő az alopecia areata nem adja át együtt a gyermekeiknek.

Foltos kopaszság nem olyan, mint a genetikai betegségek, amelyekben a gyermek 50-50 esély a betegség kialakulásának, ha az egyik szülő van neki. A tudósok úgy vélik, hogy lehet, hogy egy sor olyan gént, amely hajlamosít bizonyos embereket, hogy a betegség. Nagyon valószínűtlen, hogy a gyermek örökli az összes gén szükséges hajlamosít rá a betegség.

Még a jobb (vagy rossz) gének kombinációja, foltos kopaszság nem biztos. Egypetéjű ikrek, akik osztoznak az összes azonos gének, a megfelelési arány mindössze 55 százalék. Más szóval, ha az egyik iker van a betegség, csak egy 55 százalék esélye, hogy a másik iker lesz azt is. Ez azt mutatja, hogy más tényezők mellett a genetika szükséges, amely kiváltja a betegség.

Ha szeretne többet megtudni a gének és más tényezők is a foltos kopaszság kockázatát, a National Institute of Arthritis és izomrendszer és bőrbetegségek (NIAMS) támogatta a fejlesztési egy foltos kopaszság adatbázis. (További információt a rendszerleíró lásd: “Mi kutatások folynak az alopecia areata?”)

Van minden esélye, hogy a hajad regrow kezeléssel vagy anélkül, de ez is kiesik újra. Senki sem tudja megjósolni, mikor lehet növeszteni, vagy kiesik. A betegség lefolyása változó egyénenként. Néhány ember elveszíti néhány foltok a haj, akkor a haj regrows, és a feltétel nem ismétlődik. Más emberek tovább csökken, és ismét növekedni haj sok éven át. Néhány elveszti az összes szőr a fejbőr; Néhány elveszíti az összes szőr a fejbőr, az arc és a test. Még azok, akik elveszítik az összes haját, a lehetőséget, hogy teljes újulat marad.

Egyes, a kezdeti haj regrowth fehér, egy fokozatos visszatérését az eredeti hajszín. A legtöbb, a visszanőtt haj végső soron azonos színű és szerkezetű, mint az eredeti haj.

A kurzus a foltos kopaszság nagyon kiszámíthatatlan, és a bizonytalanság, hogy mi fog történni a következő talán a legnehezebb és frusztráló aspektusa a betegség. Lehet tovább csökken a haj, vagy a hajhullás leállhat. A haj elvesztette lehet, hogy nem nőnek vissza, és akkor lehet, hogy nem is olyan új csupasz foltok.

Bár nem létezik sem gyógyítja meg a foltos kopaszság nem jóváhagyott kábítószer annak kezelésére, egyesek úgy találják, hogy a gyógyszerek jóváhagyott egyéb célokra segítségével a haj nő vissza, legalábbis átmenetileg. Tartsuk szem előtt, hogy bár ezek a kezelések elősegíti a haj növekedését, egyikük sem akadályozza meg az új tapaszt vagy ténylegesen gyógyítja az alapbetegséget. Forduljon egészségügyi szakember a legjobb választás az Ön számára. A kombinációs kezelések működnek a legjobban. Kérdezd milyen hosszú a kezelés időtartama, meddig fog tartani, mielőtt az eredményeket, és a lehetséges mellékhatásokat.

Amellett, hogy kezelések, hogy segítsen a haj növekedése, vannak olyan intézkedések, amelyeket meg lehet tenni hatásainak csökkentésére, a túlzott napozás, vagy kényelmetlenség elvesztett haj.

Ez egy gyakori kérdés, különösen a gyermekek, tizenévesek és a fiatal felnőttek, akik most kezdenek alkotnak élethosszig tartó célok és akik élnek a hatása alopecia areata sok éven át. A megnyugtató hír, hogy alopecia areata nem egy fájdalmas betegség, és nem az emberek úgy érzik rosszul fizikailag. Ez nem fertőző, és az emberek, akik a betegség általában egészséges egyébként. Nem csökkenti a várható élettartamot, és nem zavarja, hogy iskolába, sportolás és edzés közben, folytat bármilyen karrier, munka, feleségül, és növelni a család.

Az érzelmi szempontból élő hajhullás azonban nagy kihívás lehet. Sokan megbirkózni a tanulás, mint tudnak erről a betegségről, beszél másokkal, akik szembe ugyanezzel a problémával, és ha szükséges, keresek tanácsadás, hogy segítsen egy pozitív énképet.

Élet a hajhullás nehéz lehet, különösen egy olyan kultúrában látja, hogy a haj jeleként a fiatalok és a jó egészség. Még így is, a legtöbb ember a foltos kopaszság jól beállítani, elégedett ember él teljes életet.

A legfontosabb, hogy illesztést megbecsülésének magad, hogy ki vagy, nem, hogy mennyi haja van, vagy nincs. Sokan tanulás megbirkózni foltos kopaszság, Hasznos beszélni más emberekkel, akik foglalkoznak a hasonló problémákkal. Közel 2 százaléka az amerikaiak már a betegség valamikor az életük, így nem vagyunk egyedül. Ha szeretne lenni a kapcsolatot másokkal a betegség, a Nemzeti alopecia areata Alapítvány (NAAF) segíthet keresztül levelezőpartner programot, üzenőfal, éves konferencia és támogató csoportok, amelyek megfelelnek a különböző helyeken országszerte. Ahhoz, hogy megtalálja elérhetőségét NAAF és más szervezetek, amelyek segítségével az emberek a foltos kopaszság, lásd: “Hol lehet az emberek további információkat talál alopecia areata?”

Egy másik módja, hogy megbirkózzon a betegség a lehető legkisebb mértékű hatást gyakorol a megjelenést. Ha kiterjedt hajhullás, a parókát, vagy parókát nézd természetes és elegáns. A kis foltokban hajhullás, a haj színű por, krém vagy zsírkréta alkalmazzák a fejbőr tehet hajhullás kevésbé nyilvánvaló megszüntetésével a kontrasztot a hajat és a fejbőrt. Ügyesen alkalmazták szemceruza elfedheti hiányzó szemöldök.

Gyermekek foltos kopaszság is szívesebben viselnek kendőt vagy sapkát. Sok stílus áll, hogy megfeleljen a gyermek érdeke és a hangulat. Gyakran segít, ha a szülő tájékoztatja a tanárok, edzők, és mások, hogy a gyermek alopecia areata, hogy nem fertőző, és hogy a gyermek egészséges.

A nők esetében a vonzó sál elrejtheti foltos hajhullás, és a megfelelő smink álcázni hatásainak elveszett arcszőrzet. Ha szeretne többet megtudni camouflaging a kozmetikai szempontból a foltos kopaszság, kérdezze meg orvosát vagy tagjai a helyi támogató csoport ajánlani egy kozmetikus, aki specializálódott dolgozó emberek, akiknek megjelenése befolyásolja betegségben.

Bár a kúra nem fenyeget, a kutatók egyre biztosabban haladnak felé jobb megértése a betegség. Ez a megnövekedett megértés valószínűleg az utat a jobb kezelési alopecia areata és végül egy módja annak, hogy gyógyítani, vagy akár megakadályozza azt.

(Theernment) és más szervezetek kutatásának a betegség és annak kezelése. Íme néhány ígéretes kutatási területek

További információ a kutatási elérhető az alábbi forrásokból

1 AMS Kör; Bethesda, MD 20892-3675; Telefon: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Fax: 301-718-6366; E-mail: .theernment; niams.theernment

naaf

AAD

AHLC

Addison-kór. Egy állapot, amely akkor jelentkezik, amikor a mellékvesék (egy pár mirigyek tetején helyezkedik el a vesék) nem titkos elég kortikoszteroid hormonok. Kezelés nélkül a betegség végzetes lehet.

A foltos kopaszodás. Autoimmun gyakran visszafordítható betegség, amelyben a hajhullás jelentkezik élesen meghatározott területeken általában magában a fejbőr vagy szakáll, de minden területen a test, ahol a haj nő is érintett lehet.

Foltos kopaszság totális. A forma foltos kopaszodás jellemzi a teljes hajhullás a fejbőr.

Foltos kopaszság universalis. A forma foltos kopaszság, amelyben az összes szőr a fejbőr, az arc és a test elvész.

Autoimmun betegség. Olyan betegség, amely akkor keletkezik, amikor az immunrendszer tévedésből megtámadja a test saját szöveteit. Rheumatoid arthritis, szisztémás lupus erythematosus, és 1-es típusú cukorbetegség, autoimmun megbetegedések ( “auto” olyan önálló).

Cukorbetegség. A betegség, amelyben a szervezet nem termel, vagy megfelelően felhasználni az inzulint, a hormon, amely szükséges átalakítani a cukor, keményítők és más élelmiszer energiává.

Szőrtüsző. Egy kis, keskeny, csőszerű szerkezet a bőrt, amely a haj nő.

Immunrendszer. A komplex hálózata specializálódott sejtek és szervek, hogy működjenek együtt, hogy megvédje a szervezetet a támadások “idegen” betolakodók, mint a baktériumok és vírusok. Bizonyos autoimmun betegség, úgy tűnik, hogy az immunrendszer nem működik megfelelően, és megtámadják a szervezet saját szöveteit hiba.

Vészes vérszegénység. A potenciálisan veszélyes formájában anémia, általában okozta egy autoimmun folyamat, ami egy-vitamin-hiány a B-12.

Rheumatoid arthritis. Az autoimmun betegség, amely megcélozza elsősorban a hártyát az ízületek, ami a fájdalom, merevség, duzzanat és ízületi deformitás.

A szisztémás lupus erythematosus. A krónikus autoimmun betegség, amely a kötőszövet, amelyek megtámadhatják, és károsíthatja a bőrt, az ízületeket, az erek és a belső szerveket.

A NIAMS köszönetét fejezi ki támogatást a következő személyeknek előkészítése és felülvizsgálata korábbi verzióiban ez a kiadvány: George Cotsarelis, M. D., University of Pennsylvania Medical Center, Philadelphia, PA; Vicki Kalabokes, Nemzeti alopecia areata Alapítvány, San Rafael, CA; Alan Moshell, M. D. NIAMS / theernment; és David Norris, M. D., University of Colorado Health Sciences Center, Denver, CO. A külön elismerést megy Vera Ár, M. D., University of California, San Francisco, CA, segítséget a készítmény egy frissített változata ezt a kiadványt. Mary Anne Dunkin volt az eredeti szerző egy korábbi változata ezt a kiadványt.

Az Egészségügyi Minisztérium és az Emberi Services’ernment (theernment), hogy támogassa a kutatásokat az okok, kezelés és a megelőzés arthritis és mozgásszervi és bőrbetegségek, a képzés alap- és klinikai kutatók, hogy végezzen a kutatásoknak, valamint az információk terjesztésére kutatási előrelépés ezekben a betegségekben. A National Institute of Arthritis és izomrendszer és bőrbetegségek Information adategyeztető olyan közszolgáltatás által szponzorált NIAMS, amely az egészséggel kapcsolatos információk és információforrások. További információk megtalálhatók a honlapon NIAMS atniams.theernment.

Ez a kiadvány információkat tartalmaz gyógyszeres kezelésére használják az egészségi állapot itt tárgyalt. Amikor ez a kiadvány alakult, mi benne a leginkább up-to-date (pontos) információ. Alkalmanként, az új információk a gyógyszert felszabadul.

INFOSAT (463-6332);

Kábítószer @ ataccessdata./scripts/cder/drugsat. Kábítószer @ egy kereshető katalógusát -approved gyógyszereket.

/ NCHS

1 AMS Kör; Bethesda, MD 20892-3675; Telefon: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Fax: 301-718-6366; E-mail: .theernment; niams.theernment

15-5143