kar. (Ppa) orális: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Ez a kombináció gyógyszer használják átmenetileg enyhíti által okozott tünetek a nátha, influenza, allergiák, vagy egyéb légzési betegségek (mint például sinusitis, bronchitis). Az antihisztaminok segítenek enyhíteni könnyező szem, szemviszketés / orr / torok, orrfolyás, tüsszögés és. Dekongesztánsok enyhítésére orrdugulás és a fül torlódás tüneteket.

Ha Ön önálló kezelésére ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az utasításokat csomag kell arról, hogy ez az Ön számára, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a terméket. Egyes termékek hasonló márkanevet, de különböző hatóanyagok különböző célokra. Figyelembe rossz termék árthat neked. Kérdezze meg gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy annak használatát.

Köhögés -és hűtött termékek esetében nem igazolták, hogy biztonságos vagy hatékony fiatalabb gyermekeknél, mint 6 éve. Ezért ne használja ezt a terméket kezelésére megfázás tüneteit gyermekek 6 évnél fiatalabb, kivéve, ha kifejezetten azt az orvos. Néhány termék (beleértve néhány hosszú hatású tabletta / kapszula) nem javallott gyermekek 12 évnél fiatalabb. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét további részleteket a termék használatával biztonságosan. Ne használja ezt a terméket, hogy a gyermek álmos.

Ezek a termékek nem gyógyítja vagy lerövidíti a hossza a megfázás és okozhat súlyos mellékhatások. Kockázatának csökkentése súlyos mellékhatásokat, gondosan kövesse adagolási utasításokat. Nem adnak más köhögés -és-hideg gyógyszert, amely tartalmazhat az azonos vagy hasonló összetevők (lásd még a gyógyszer kölcsönhatások rész). Kérdezze meg orvosát, vagy gyógyszerészét más módja, hogy enyhíti a köhögés és megfázás tüneteinek (például iszik elég folyadékot, egy párásító vagy sós orrcsepp / spray).

Vedd ezt a gyógyszert szájon az orvos utasítása szerint. Ha Ön önálló kezelésére, kövesse minden irányban a termék csomagolásán. Ha bizonytalan abban, bármely információt, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

Ez a gyógyszer lehet venni étellel ha gyomorpanaszok esetén. Igyon sok folyadékot, ha másképp nem az orvos utasítása szerint.

Ha használja a folyékony formában ezt a gyógyszert, gondosan mérjük az adag egy speciális mérőeszköz / kanál. Ne használjon háztartási kanalat, mert lehet, hogy nem kap a megfelelő adagot. Ha a folyadék forma a szuszpenzió, a palackot jól rázza minden adag előtt.

Ne törje vagy rágja kiterjesztett hatóanyagleadású tabletta vagy kapszula. Ellenkező esetben engedje el a gyógyszer egyszerre, növelve a mellékhatások. Továbbá, nem osztott kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát, kivéve, ha van egy törővonal és kezelőorvosa vagy gyógyszerésze ezt nem mondja, hogy erre. Nyelje le az egész, vagy osztott tabletta összetörése nélkül vagy rágás.

Ha használja rágótabletta, rágni minden tabletta alaposan lenyelés előtt.

Ha egy termék tett elszopogatni (tabletta / csík), szárítsa meg a kezét, mielõtt a gyógyszert. Helyezzük minden egyes dózis a nyelv, és lehetővé teszi, hogy teljesen feloldódjon, majd lenyelni nyállal vagy vízzel.

Adagolás alapján a termék szed, és az életkor, egészségi állapot, és a kezelésre adott válasz. Ne növelje az adagot, vagy ezt a gyógyszert gyakrabban, mint irányított anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. A szakszerűtlen használat (visszaélés) a gyógykezelésnek vezethet súlyos károkat (például hallucinációk, roham, halál).

Ha orvosa irányítja, hogy ezt a gyógyszert naponta vigye rendszeresen, hogy a legtöbb hasznot belőle. Hogy ne felejtse, hogy azt egyidejűleg (ok) ban.

Tájékoztassa orvosát, ha az állapot továbbra is fennáll, több mint 1 hétig, ha rosszabbodik, vagy ha ez bekövetkezik láz, kiütés, vagy tartós fejfájás. Ezek tünetei lehetnek súlyos egészségügyi probléma, és ellenőrizni kell az orvos.

Álmosság, szédülés, szájszárazság / orr / torok, fejfájás, émelygés, székrekedés, vagy alvászavar léphet fel. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Amennyiben orvosa utasította, hogy használja ezt a terméket, ne feledje, hogy ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja a terméket nem súlyos mellékhatások.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik nem valószínű, de súlyos mellékhatások jelentkeznek: a mentális / hangulati változások (mint például a zavartság, hallucinációk), fülcsengés, vizelési nehézség, látászavarok (például homályos / kettős látás).

Azonnal forduljon orvoshoz, ha ezek közül bármelyik ritka, de nagyon súlyos mellékhatások jelentkeznek: gyors / szabálytalan szívverés, roham.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban azonnal forduljon orvoshoz, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a terméket, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás a készítmény bármely összetevője; vagy ha bármilyen más allergiák. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: a légzési problémák (mint például az asztma, tüdőtágulás), cukorbetegség, glaukóma, szívproblémák, magas vérnyomás, vese problémák, májbetegségek, görcsök, gyomor / bélrendszeri problémák (mint például fekélyek, elzáródás), pajzsmirigy (hyperthyreosis), vizelési nehézség (például miatt megnagyobbodott prosztata).

Ez a gyógyszer tehet meg szédül vagy álmos. Ne vezessen, gépeket, vagy nem olyan tevékenység, amely éberséget igényel, amíg nem biztos akkor az ilyen tevékenységek végzéséhez biztonságosan. Limit alkoholtartalmú italok.

Folyékony termékek, rágótabletta, vagy oldódó tabletták / csíkok tartalmazhatnak cukrot vagy aszpartámot. Folyékony termékek is tartalmazhatnak alkoholt. Óvatosan kell eljárni, ha cukorbeteg, alkoholfüggőség, májbetegség, phenylketonuria (PKU), vagy egyéb olyan körülmény, amely előírja, hogy korlátozza / elkerülje ezeket az anyagokat a diéta. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét a termék használata biztonságos.

Mielőtt a műtétre, értesítse orvosát vagy fogorvosát minden termék használata (beleértve a vényköteles gyógyszerek, vény nélkül kapható gyógyszereket, gyógynövény-készítmények).

A gyermekek érzékenyebbek lehetnek a mellékhatások ez a termék, különösen a gerjesztés és izgatottság.

Az idősebb felnőttek különösen érzékenyek lehetnek a mellékhatásai a termék, különösen a szédülés, álmosság, zavartság, székrekedés, gyors / szabálytalan szívverés, alvászavar, vagy vizelési problémák. Szédülés, álmosság, alvászavar, és zavar növelheti a leesés veszélye.

A terhesség alatt, ezt a gyógyszert kell használni, ha erre egyértelműen szükség van. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával.

Ez a gyógyszer átjut az anyatejbe, és a hatása a szoptatott csecsemő nem ismert. Beszélje meg orvosával, mielőtt szoptat.

A hatás egyes gyógyszerek, ha Ön más gyógyszereket vagy gyógyhatású készítményeket egyidejűleg. Ez növelheti a kockázatot súlyos mellékhatást, vagy okozhatják a gyógyszerek nem működnek megfelelően. Ezek a gyógyszer kölcsönhatások lehetséges, de nem mindig előfordulnak. Orvosa vagy gyógyszerésze gyakran megelőzése vagy kezelése kölcsönhatások változtatásával hogyan használja a gyógyszert, vagy szoros ellenőrzés mellett.

Annak érdekében, hogy az orvos és a gyógyszerész adja meg a legjobb ellátást, feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát és gyógyszerészét minden Ön által használt termékek (beleértve a vényköteles gyógyszerek, vény nélkül kapható gyógyszereket, gyógynövény-készítmények) való kezelés megkezdése előtt ezt a terméket. A termék használata közben, nem indul, megáll, vagy változtassa meg az adagolást bármely más gyógyszer használata anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra.

Néhány termék, amely kölcsönhatásba léphet, ez a gyógyszer a következők: antihisztaminok, a bőrre (mint például a difenhidramin krém, kenőcs, spray), vérnyomás gyógyszerek (különösen a reszerpin, guanetidin, metildopa, béta-blokkolók, például az atenolol, vagy kalcium-csatorna blokkolók, például a nifedipin ).

MAO-inhibitorok és ezt a gyógyszert okozhat súlyos (akár halálos) gyógyszer-kölcsönhatás. Kerülje a MAO-gátlók (izokarboxazid, linezolidnál, metilénkék, moklobemid, fenelzin prokarbazint razagilin, szelegilin, tranilcipromin) kezelés alatt ezt a gyógyszert. A legtöbb MAO-gátlók szintén nem vehető két hétig a kezelés előtt ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát, hogy mikor kezdje el vagy hagyja abba ezt a gyógyszert.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha Ön egyéb termékek, amelyek álmosságot, beleértve az alkoholt, antihisztaminok (mint például a cetirizin, difenhidramin), gyógyszerek aludni, vagy szorongás (például alprazolam, diazepam, zolpidem), izomlazítók, és a kábító fájdalomcsillapítók (például mint a kodein).

Ellenőrizze a címkéket minden gyógyszer (például köhögés-és hideg termékekre, diéta támogatások), mert olyan anyagokat tartalmazhatnak, amelyek befolyásolhatják a vérnyomást vagy álmosságot. Kérdezze meg gyógyszerészét, használja ezeket a termékeket biztonságosan.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja a bizonyos orvosi / laboratóriumi vizsgálatok (beleértve agyvizsgálat a Parkinson-kór), ezáltal pedig a hamis eredményeket. Győződjön meg arról, laboratóriumi személyzet és minden orvos tudja, hogy használja ezt a gyógyszert.

Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges gyógyszerkölcsönhatások. Listát az összes használt termékek. Lista megosztása orvosa és gyógyszerésze, hogy csökkentse a kockázatot komoly gyógyszert problémákat.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot. A túladagolás tünetei lehetnek: szabálytalan szívverés, hallucinációk, ájulás, görcsrohamok.

Ha az orvos ezt a gyógyszert, ne ossza meg másokkal.

Tartsuk rendszeres orvosi és laboratóriumi találkozókat.

Ne szedje ezt a terméket néhány nappal azelőtt, allergia vizsgálat, mert a vizsgálati eredmények is érinthet.

Ha szed ezt a terméket, menetrend és bevenni egy adagot, vegye be, amint eszébe jut. Ha közel van az idő a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Szobahőmérsékleten, fénytől és nedvességtől. Ne tárolja a fürdőszobában. Nem fagyasztható folyékony formában ezt a gyógyszert. Különböző márkájú ezt a gyógyszert különböző tárolási igényeinek. Ellenőrizze a termék csomagolásán lévő utasításokat, hogyan kell tárolni a márka, vagy kérdezze meg gyógyszerészét. Tartsuk távol minden gyógyszer gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég további részleteket arról, hogyan kell biztonságosan dobja a terméket.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.