kar törés útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

Amikor a csont eltörik, vagy repedések, a kár nevezzük törés. “Törött” és “megtört” ugyanazt jelenti .; A kar, egy törés leggyakrabban fordul elő a hosszú és karcsú tengely az egyik a három kar csontok. A három kar csont a felkarcsont, az orsócsont és a singcsont .; Törések a humerus (felkar csont); A felkarcsont a csont, amely kiterjeszti a vállát, hogy a könyök .; Egyébként egészséges ember, a legtöbb törés a felkarcsont által okozott közvetlen csapás a felkar. Ez gyakran az okozza, hogy a gépjármű baleset vagy nagyhatású esik. Ritkábban, a felkarcsont törés is, mert a súlyos csavar a felkar, egy esik kinyújtott karral, vagy egy extrém összehúzódása felkar izmait .; Ha a csonttörések miatt extrém izom-összehúzódás, a szünet görbék körül a csont. Ezt néha a “spirális törés” vagy a “labda-dobó játékos törés.” Ezek a sérülések meglehetősen ritka .; Ha a humerus törések miatt kíméletes bump vagy esik, akkor ez azt jelenti, hogy a csont meggyengítette betegség, mint például a csontritkulás vagy a rák. Ezek az úgynevezett patológiás törések. Rákkal kapcsolatos törések felkarcsontban általában előfordulnak az idősebbeknél. Trauma kapcsolatos törések a felkarcsont inkább befolyásolja a fiatalabbak .; Törések orsócsont és a singcsont (alkar törések); Az alkar két csontja, a sugár és a singcsont. Mindkét terjed a könyök a csuklóját. A sugár azonos oldalon a kar, mint a hüvelykujj. Ulna oldalán van a kisujj .; Amikor az alkar eltörik, mind a sugarat, ulna lehet törött egyedül, vagy mindkettő csontok is eltört. Mindkét esetben a sérülés szinte mindig okozza a közvetlen csapás az alkar, vagy eső kinyújtott karral .; A fiatal amerikaiak, alkar törések gyakori tizenéveseknek, akik tartoznak, míg a görkorcsolya vagy gördeszka. A csontritkulás olyan közös kockázati tényezője az idősebb személyek egy alkar törés .; Tünetek; Ha eltört a tengely a felkarcsont, a tünetek közé tartozik; Fájdalom, duzzanat, érzékenység és bevérzés a felkar; Korlátozott mozgás a felkar és a váll; Deformitás a sérült karját; Lerövidítése karon a sértetlen karját (ha darabokra törött csont egymástól távol); Alkatrésze törött csont látható a törött bőr (nyitott törés)

Tünetek

Ha eltört a tengely a felkarcsont, a tünetek közé tartozik; Fájdalom, duzzanat, érzékenység és bevérzés a felkar; Korlátozott mozgás a felkar és a váll; Deformitás a sérült karját; Lerövidítése karon a sértetlen karját (ha darabokra törött csont egymástól távol); Alkatrésze törött csont látható a törött bőr (nyitott törés)

Diagnózis

Az orvos meg fogja vizsgálni a tüneteket. Ő meg akarja tudni

Meddig tart?

Kis törések az alkar gyógyítani körülbelül négy hét, amikor rögzített gipszben. A súlyosabb alkar törések kell javítani műtéttel, majd immobilizált akár 12 hétig.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

Ha önnek van, vagy vannak a csontritkulás kialakulásának kockázatát, beszéljen orvosával. Kérdezz stratégiák javítása csont szilárdságát, és megakadályozza a korral járó csontvesztés. Stratégiák tartalmazhatnak

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

Törések a felkarcsont; A túlnyomó többsége humerus törések kezelik műtét nélkül. A kar képes gyógyítani, miután azt immobilizált egy öntött, egy speciális sín vagy funkcionális merevítő.

Mikor kell orvoshoz

Hívja fel orvosát, ha a karja fáj súlyosan vagy fájdalom tart sérülés után. Ő tudja határozni, ha a csont lehet törött.

Prognózis

A legtöbb törések a felkarcsont, a kilátások kiváló, különösen az emberek 35 éves és fiatalabb. Miután a megfelelő kezelés és a rehabilitáció, a betegek többsége visszanyerje teljes erejét és a mozgékonyságot a sérült karját.