légtelenség

Atelektázia (at-uh-LEK-tuh-sis) – teljes vagy részleges összeomlása tüdő vagy tüdőlebeny – alakul ki, amikor az apró légzsákokban (alveolusok) a tüdő válik leeresztett. Ez egy légzés (légzési) szövődménye a műtét után.

Atelectasia is egy lehetséges szövődménye más légzőszervi problémák, beleértve a cisztás fibrózis, inhalációs idegen tárgyak, tüdő daganatok, folyadék a tüdőben, légzési gyengeség és mellkasi sérülések.

Mikor kell orvoshoz

Az összeg a tüdőszövet részt atelektázia változó, attól függően, hogy az oka. Atelektázia teheti légzés nehéz, és alacsonyabb az oxigén, különösen, ha a tüdőbetegség már jelen. A kezelés a kiváltó októl függ, és súlyosságát az összeomlás.

Amit megtehetsz

Lehet, hogy nincs nyilvánvaló jelei vagy tünetei atelektázia. Ha van jelei és tünetei, ezek közé

Kérdések kérdezze meg orvosát

Atelektázia valószínűleg akkor történnek, amikor már a kórházban. Azonban orvoshoz azonnal, ha légzési nehézség. Egyéb feltételek mellett atelectasiák légzési nehézséget okozhat, és szükség a pontos diagnózis és az azonnali kezelés. Ha a légzés egyre nehezebbé válik, vegye igénybe a sürgősségi ellátást.

Mit várnak el az orvos

Atelectasia lehet az eredménye, a blokkolt légutak (obstruktív), vagy a külső nyomás a tüdő (nonobstructive).

Szinte mindenki, aki a műtét néhány atelektázia érzéstelenítés. Altatás megváltoztatja a szabályos alakzatban légzés és a gázok abszorpciója és a nyomás, ami együttesen okoznak bizonyos fokú összeomlása az apró léghólyagjainak (alveolusok) a tüdejében. Atelektázia különösen feltűnő után bypass műtét.

Obstruktív atelectasia okozhatja

Lehetséges okai nonobstructive légtelenség közé

Tényezők, amelyek növelik a légtelenség közé

A következő komplikációk adódhatnak légtelenség

Hacsak nem igényel sürgősségi ellátást, akkor valószínű, hogy kezdeni, hogy a családját az orvos vagy a háziorvos. Azonban néhány esetben, amikor telefonál, hogy hozzanak létre egy találkozót, akkor lehet hivatkozni, azonnal a tüdő specialista (tüdőgyógyász).

Itt van néhány információ, hogy segítsen felkészülni a kinevezést.

Ne habozzon, kérje további kérdéseket során a találkozó, ha nem értesz valamit, vagy további információra van szüksége.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést, többek között

Diagnosztizálni atelektázia és határozza meg a kiváltó ok, az orvos elrendelheti vizsgálatok, ideértve

Kezelése atelektázia a kiváltó októl függ. Atelektázia egy kis területet a tüdő is alábbhagy kezelés nélkül. Ha van egy mögöttes állapotban, például daganat, a kezelés magában eltávolítása vagy zsugorodása a tumor műtét, kemoterápia vagy sugárzás.

mellkasi fizioterápia

Sebészeti vagy egyéb eljárások

Technikákat, amelyek segítségével az emberek mélyen lélegezni a műtét után, hogy újra bővíteni összeesett tüdő szövetben is nagyon fontos. Ezek a technikák a legjobb tanult a műtét előtt. Tartalmazzák

Kiegészítő oxigén segíthet enyhíteni a légszomj.

Orvosa javasolhatja eltávolítását légúti akadály, ami történhet felszívása nyálka vagy bronchoscopia. Bronchoszkópia egy rugalmas csövet menetes le a torkán, hogy törölje a légutakat.

Használata folyamatos pozitív nyomású hasznos lehet néhány ember, akik túl gyengék ahhoz, hogy köhög, és az alacsony oxigénszint (hypoxia) a műtét után.

Atelektázia gyermekeknél gyakran okoz elzáródást a légutat. Csökkentéséhez atelektázia kockázata, hogy az apró tárgyak elzárva gyermekektől.

Felnőtteknél atelectasiák leggyakrabban fordul elő a műtét után. Ha ütemezett műtét, beszéljen orvosával arról, hogyan lehet csökkenteni a kockázatát atelektázia.

keresse fel orvosát