Ön a leesés veszélye?

Vegyük ezt az egyszerű tesztet, hogy dolgozzanak ki, ha a leesés veszélye tekinthető “alacsony”, “közepes” vagy “magas”.

Ez az önértékelés alapja a vízesés Risk Assessment Tool (FRAT) által használt egészségügyi szakemberek, hogy segítsen azonosítani a veszélyeztetett betegek 65 év feletti.

Alapuló, hosszú távú tanulmányok esik, FRAT bebizonyította, jó minőségű vizsgálatok, hogy hatékonyan csökkenti előfordulásának esik.

A teszt segíthet feltárni minden olyan egészségügyi problémák, amelyek lehet, hogy úgy nagyobb valószínűséggel lesznek, amelyek segítségével, beszélje meg orvosával.

Az őszi tesztpontszám

A leesés veszélye, botlás, csúszás tartják

Voltak csökkenése az elmúlt 12 hónapban? Igen / Nem; Ön nagyobb valószínűséggel van egy másik esik, ha csökkent az elmúlt évben. Egy előző ősszel is, hogy ha túlságosan óvatos és vezet, hogy korlátozza a tevékenységét, és még ne hagyja otthon. A félelem az esés lehet kezdeni, hogy legyen egy komoly gond, és lehet elég nehéz kezelni, ha nem foglalkoznak gyorsan.

Ön négy vagy több gyógyszert egy nap? Igen / Nem; Figyelembe négy vagy több gyógyszert jelentősen növeli annak a kockázatát, csökkenő, mert a mellékhatások kapcsolódó többszörös gyógyszeres használatra. Akkor keresse fel orvosát, ha még nem volt meg a gyógyszerek felül több mint egy éve. Orvosa javasolhatja alternatív gyógyszerek vagy kisebb dózisok esetén megfelelő.

Van Parkinson-kór vagy volt már szélütése? Igen / Nem; Falls gyakori stroke után főleg azért, mert a láb gyengesége, érzészavar, és a láb, a látás és egyensúly problémákat. Akár 73% -os stroke túlélők tapasztalni esik az első hat hónapban a kórház elhagyása után. Ha Parkinson-kór, az okok esik lehetnek rossz egyensúly, lépéseket, amelyek túl kicsik, vagy hogy változik a mérete, vagy azért, mert a karok nem lendül, amikor járni. Akaratlan mozgások, amelyek mellékhatásaként bizonyos Parkinson gyógyszeres is lehet az oka.

Úgy érzi, bizonytalan vagy nem megy a mérleg? Igen / Nem; Hogy segítsünk választ, próbálja ki ezeket az egyszerű tesztek

Tud járni, miközben beszél? Próbálja megválaszolása véletlen kérdés járás közben valakivel. Ha idő előtt abbahagyja séta vagy azonnal, vagy amint elkezd válaszolni egy kérdésre, akkor válassza a “Yes” a kérdést.

Leesés veszélye teszt

Van inog jelentősen állva? Valakit, hogy tartsa akkor álló helyzetben. Ha emelje fel a karját, vagy módosítsa a lábát elhelyezését az egyensúly, akkor válassza a “Yes” a kérdést.

Vedd a testsúly az egyik lábát, és ne emelje fel a másik lábfejet a padlóról egy arasznyira (várjon néhány gyakorlat kísérlet). Ha harc, hogy egyensúlyt az egyik lábát, akkor válassza a “Yes” a kérdést.

Az “Időzített Up and Go teszt

Ha az előírtnál több mint 12 másodpercet vesz igénybe a Időzített Fel és vizsgálat, akkor válassza a “Yes” a kérdést.

Ön küzd, hogy felállni a székből? Igen / Nem; Meg kell tudni, hogy álljon fel a székből a térdmagasságban használata nélkül a fegyvert. Ha úgy érzi, bizonytalan, feledékenység, szédülés vagy akár gyengének érzi magát, felkelés után, ez lehet a jele az alacsony vérnyomás. Orthostaticus hypotonia (vagy ortosztatikus hipotenzió), amikor a vérnyomás csökken, ha megy a fekve ülve, vagy ülő helyzet. Ha a vérnyomás csökken, kevesebb vér tud menni a szervek és az izmok. Ez lehet, hogy akkor valószínűleg csökken.

További zuhanásgátló tippeket letöltés Get Up and Go: A Guide to maradva Steady (PDF).

17/02 /

17/02 /

Általánosan használt diagnosztizálására csontritkulás, egy DEXA Scan egy olyan típusú röntgen, amely méri a kalcium mennyisége a csontokban

Olvassa el, hogyan speciális gyakorlatok és egyszerű változások a hazai csökkentheti az esélyét annak, esés

Ön veszélyeztetett esés? Az időzített felkel és megy teszt

Ez az állapot, amely gyengíti a csontokat érinti mintegy 3 millió ember az Egyesült Királyságban

Csontritkulás

DEXA (DXA) beolvasási

lezuhanás megelőzését

Csontritkulás