pitvari septum defectus (ASD)

Pitvari septum defectus (ASD) egy lyukat a falon a két felső kamarák a szív (pitvarok). A feltétel születéstől fogva jelen van (veleszületett). Kis pitvari septum hibák zárja saját csecsemőkorban vagy kora gyermekkorban.

Nagy és hosszú távú pitvari septum hibák károsíthatja a szívet és a tüdőt. Kis hibák nem okoznak problémát, és lehet találni mellékesen. Egy felnőtt, akinek volt egy észrevétlen pitvari septum defektus évtizedekig lehet rövidebb élettartamot szívelégtelenségben vagy magas vérnyomás, amely érinti a tüdőverőeret (pulmonális hipertónia). Műtétre lehet szükség, hogy javítási pitvari septum hibák a szövődmények megelőzése.

Mikor kell orvoshoz

Sok baba születik pitvari septum hibák nem társult tünetekkel. A felnőttek, a tünetek rendszerint először 30 évesen, de egyes esetekben a jelek és tünetek nem jelentkeznek, amíg évtizeddel később.

Pitvari septum defektus és a terhesség

Pitvari septum defektus jelei és tünetei magukban

Amit megtehetsz

Forduljon orvosához, ha Ön vagy gyermeke az alábbi tünetek bármelyikét vagy tünetek

Mit várnak el az orvos

Ezek lehetnek jelek vagy tünetek szívelégtelenség vagy más komplikáció veleszületett szívbetegség.

Az orvosok tudják, hogy szívfejlődési jelen születéskor (veleszületett) adódnak hibák már a szív fejlődése, de ott gyakran nincs egyértelmű oka. Genetikai és környezeti tényezők is szerepet játszhatnak.

Pitvari septum defectus (ASD) lehetővé teszi a frissen oxigéndús vér áramlik a bal felső kamra a szív (bal pitvar) a jobb felső kamrába a szív (jobb pitvar). Ott, keveredik oxigénmentesített vért és szivattyúzzák a tüdőbe, annak ellenére, hogy már felfrissítettük oxigénnel.

Ha a pitvari septum defektus nagy, ez az extra vérmennyiség is túl a tüdő és a szív túl sokat dolgozik. Ha nem kezelik, a jobb oldalon a szív végül megnagyobbodik és meggyengül. Ha ez a folyamat folytatódik, a vérnyomás a tüdejében növekszik is, ami a pulmonális hypertensio.

Pitvari septum hibák is több fajta, beleértve

Ez nem ismert, ezért a pitvari septum hibák fordulnak elő, de a veleszületett szívhibák jelennek családokban és néha más genetikai problémák, mint a Down-szindróma. Ha van egy szív hiba, vagy van egy gyermek szívfejlődési, genetikus tudja becsülni az esélye, hogy a jövőben a gyerekek van egy.

Bizonyos körülmények között, hogy van, vagy, hogy előfordulhat a terhesség alatt növelheti a kockázata, hogy a baba egy szív hiba, beleértve a

Egy kis pitvari septum defektus lehet soha nem okoz problémát. Kis pitvari septum hibák gyakran közel csecsemőkorban.

Nagyobb hibák okozhat enyhe életveszélyes problémákat, beleértve a

Kevésbé gyakori a súlyos szövődmények lehetnek

A kezelés megelőzheti vagy segítenek kezelni sok ilyen komplikációk.

A legtöbb nő a pitvari septum defectus képes elviselni a terhesség minden gond nélkül. Azonban, miután egy nagyobb hibát, vagy amelynek szövődmények, mint a szívelégtelenség, szívritmuszavarok vagy pulmonális hipertónia növelheti szövődmények kockázata a terhesség alatt. Az orvosok erősen ajánlom nők Eisenmenger szindróma ne essenek teherbe, mert az veszélyeztetheti az életüket.

orvosi felügyelet

Gyógyszerek

Sebészet

Utókezelés

A kockázat a veleszületett szívbetegség magasabb a gyermekek a szülők veleszületett szívbetegség, akár az apa vagy az anya. Bárki, aki egy veleszületett szív hiba, javítani vagy sem, aki azt fontolgatja, kezdve a család gondosan megbeszéljük előtte egy orvos. Egyes gyógyszerek meg kell állítani, vagy beállítható, mielőtt teherbe esik, mert komoly problémákat okozhat a fejlődő magzatra.

Ha az orvos azt gyanítja pitvari septum defectus, az Ön vagy gyermeke valószínűleg említett orvos képzett szívbetegségek (kardiológus).

Mivel a kinevezések rövid lesz, és ott gyakran sok beszélni, ez egy jó ötlet, hogy érkezik felkészült. Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a kinevezése, és mit várnak el az orvost.

Idejét meg orvosával korlátozott, ezért készít egy listát a kérdés segít a legtöbbet kihozni az időt együtt. Sorolja fel kérdéseket a legfontosabb a legkevésbé fontos abban az esetben, lejár az idő. A pitvari septum defectus, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni kérdéseket során a találkozó.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk fenntarthatja ideje megy át minden pontot szeretne több időt tölteni a. Orvosa kérheti

A gyermek orvosa először gyanakodni pitvari septum defektus vagy más szívhiba alatt rendszeres szűrés, ha ő hallja a szívzörej, miközben hallgatja a gyermek szíve egy sztetoszkóp. Vagy pitvari septum defektus lehet találni, amikor egy ultrahangos vizsgálat a szív (echocardiogram) történik más okból.

Ha az orvos azt gyanítja, hogy van egy szívhiba, az orvos kérheti egy vagy több az alábbi vizsgálatok

Echokardiogramm. Ez a legtöbb gyakran használt vizsgálati diagnosztizálni pitvari septumdefektus. Néhány pitvari septum hibák során echokardiogramot más okból hajtják végre.

Ebben echokardiográfia, hanghullámok előállítására használt videokép a szív. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy látni a szív kamarák és mérjük a szivattyúzás erejét. Ez a vizsgálat azt is ellenőrzi, a szívbillentyűk és úgy néz ki, van-e jele szívhibák. Az orvos akkor használja ezt a tesztet, hogy értékelje az Ön állapotát, és határozza meg a kezelési tervet.

Szívkatéterezés. Ebben a vizsgálatban, egy vékony, hajlékony csövet (katéter) vezetnek be erekben az ágyék vagy a kar és vezetett, hogy a szíved. Keresztül katéterezés orvosok diagnosztizálni veleszületett szívfejlődési rendellenesség, így összehasonlíthatja a szív pumpáló és ellenőrizze a funkciója a szívbillentyűk. Használata katéterezés, a vérnyomás a tüdő is lehet mérni.

Azonban ez a vizsgálat rendszerint nem szükséges diagnosztizálni pitvari septum hiba. Az orvosok is használhatják katéteres eljárást megjavítani szívhibák.

Sok pitvari septum hibák zárja saját gyermekkorban. Azok számára, hogy ne zárja be, néhány kisebb pitvari septum hibák nem okoz semmilyen problémát, és nem igényel semmilyen kezelést. De sok tartós pitvari septum hibák végül műtétre van szükség, hogy korrigálni kell.

Ha gyermeke pitvari septum defektus, a gyermek kardiológus ajánlhatja monitorozása egy ideig, hogy ha bezárja a saját. Gyermeke kezelőorvosa fogja eldönteni, ha a gyermek a kezelésre szoruló, attól függően, hogy a gyermek állapota, és hogy gyermeke olyan egyéb veleszületett szívhibák.

Gyógyszerek nem megjavítani a lyuk, de fel lehet használni, hogy csökkentsék néhány a jelek és tünetek, amelyek kísérő pitvari septum defectus. Kábítószer is lehet használni, hogy csökkentsék a szövődmények kockázata a műtét után. Gyógyszerek közé tartoznak azok, hogy a szívverés rendszeres (béta-blokkolók), vagy csökkentsék a vérrögképződés kockázata (antikoagulánsok).

Sok orvos javasolja, javítási pitvari septum defectus diagnosztizált gyermekkorban a szövődmények megelőzése, mint egy felnőtt. Orvos javasolhatja műtét megjavítani közép- és nagy méretű pitvari septum hibák. Azonban a műtét nem ajánlott, ha súlyos pulmonális hipertónia.

A felnőttek és a gyerekek, a műtét jár dugulás vagy folt a rendellenes nyílás közötti pitvarok. Az orvosok értékelik az Ön állapotát, és meghatározza, hogy mely eljárás a legmegfelelőbb. Pitvari septum hibák javíthatóak két módszer

Szívkatéterezés. Ebben az eljárásban, az orvosok be egy vékony cső (katéter) érbe, a lágyék, és vezesse a szív segítségével képalkotó technikák. A katéteren keresztül, az orvosok meg egy hálós folt, vagy csatlakoztassa a helyére, hogy lezárja a lyukat. A szív szöveteinek nő körül a háló, véglegesen lezárja a lyukat.

Ez a fajta eljárás lehet végezni, hogy javítási secundum pitvari septum hibák. Néhány nagy secundum pitvari septum hibák nem lehet tudni, hogy kell javítani a szívkatéteres, és szükség lehet a nyitott szívműtét.

Nyitott szívműtét. Ez a fajta műtét történik altatásban, és előírja a használatát a szív-tüdő gép. Keresztül a metszést a mellkasban, a sebészek foltok, hogy lezárja a lyukat. Ez az eljárás az előnyös kezelés bizonyos típusú pitvari septum hibák (primum, sinus venosus és koszorúér sinus), és az ilyen típusú pitvari hibák javítását kizárólag csak a nyitott szívműtét.

Ez az eljárás is lehet végezni a kis bevágások (minimálisan invazív sebészet), bizonyos típusú pitvari septum hibák.

Az orvosok képalkotó eljárások után a hiba megjavítása, hogy ellenőrizze a javított felületet.

Utógondozását típusától függ a hiba, és hogy egyéb hibák is jelen vannak. Egyszerű pitvari septum hibák zárt a gyermekkorban, csak alkalmi utókezelésére van needed.Adults, akik már voltak pitvari septum defectus szükség van rendszeres nyomon követése kinevezések a szövődmények, mint a pulmonális hipertónia, ritmuszavarok, szívelégtelenség vagy szelep problémák.

Ha kiderül, hogy van egy veleszületett szív hiba, vagy ha már volt műtét a másikkal, csodálkozom korlátozások tevékenységek és egyéb kérdések.

Fertőzés megelőzésének. Néhány szívhibák és a hibák javítására létre változásokat a felszínen a szív, amelyben baktériumok rögzülnek, és növekszik a fertőzés (fertőzéses szívbelhártya-gyulladás). Pitvari septum hibák általában nem jár a fertőzéses szívbelhártya-gyulladás.

De ha van más szívfejlődési mellett pitvari septum defektus, vagy ha már volt pitvari septum defectus az elmúlt hat hónapban, akkor lehet, hogy antibiotikum szedése előtt bizonyos fogászati ​​vagy sebészeti eljárásokat.

A legtöbb esetben, a pitvari septum hibák nem lehet megakadályozni. Ha terhességet tervez, menetrend prekoncepció látogatást az egészségügyi szolgáltató. Ez a látogatás tartalmaznia kell

keresse fel orvosát