spondylitis ankylopoetica tesztek és diagnosztika

képalkotó vizsgálatok

A laboratóriumi vizsgálatok

A fizikális vizsgálat, az orvos kérheti, hogy hajlítsa be a hátsó különböző irányokba. Ő is mérik a mellkas kerülete – egyszer a tüdő üres és egyszer velük tele a levegő – összehasonlítani a különbség.

Orvosa próbálja meg reprodukálni a fájdalmát megnyomásával konkrét részeit a medence vagy mozgatja a lábait egy adott helyzetben. Ő a kérdés is felmerül, hogy próbálja állni egyenesen, és a sarka és a hátán a fejét a falba.

X-sugarak teszik orvosa ellenőrizni a változásokat a csontok és az ízületek, de a látható jelei a Bechterew-kór nem lehet egyértelmű a betegség korai.

Mágneses rezonancia képalkotás (MRI) rádióhullámokat használ, és egy erős mágneses mező, hogy több részletgazdag képeket csontok és lágyrészek. MRI kiderülhet bizonyíték a spondylitis ankylopoetica korábban a betegség folyamat, de sokkal drágább.

Nincsenek konkrét laboratóriumi tesztekkel, amelyekkel Bechterew-kór. Bizonyos vérvizsgálatok ellenőrizheti gyulladásos markerek, de a gyulladás oka lehet számos különböző egészségügyi problémák. A vér lehet tesztelni a HLA-B27-gén, de a legtöbb emberek, akik a gén nem rendelkeznek Bechterew-kór.