szívbarát étrend: nyerő és étkező a szív

Bor és csokoládé megidézni képek a jó élet, de ezek is része lehet egy szív -healthy diéta.

Tekintettel a magas árak a szívbetegségek sok ember a világon, a kutatók vették szemügyre számos élelmiszerek és kiegészítők – a zsíros halak E-vitamin -, hogy elemezzék az ideális hozzávalókat a szívbarát étrend.

“Nem hiszem, hogy ez ki a birodalmában lehetőségét, hogy végül is megtalálja egy mágikus élelmiszer, ami nagyon fog különbséget tenni,” mondta Alice Lichtenstein, DSc, egyetemi tanár a táplálkozás tudomány és politika a Friedman School of Nutrition Tufts University, Boston.

De ő óva int hamis biztonságérzetet. Például, ömlött a halolaj kapszulát át a fagylaltkehely forró csokoládéöntettel nem védi a szívet, mondja. Még mindig a legjobb, hogy kövesse a szív egészséges étrend és életmód. Ez azt jelenti, tápláló étkezési, valamint az egészséges testsúly, a vérnyomás szabályozásában és a koleszterin, a dohányzás elhagyása, és ott fizikailag aktív.

“Már volt nagy reményeket az egyes élelmiszerek hosszú ideig, de azt is, mi megyünk, hogy harapni a golyó,” mondja.

Így folyamatosan üti a tornaterem – és jutalmazza meg magát utána egy pohár vörösbor vagy egy darab csokoládét.

Vajon vörösbor csökkenti a szívbetegségek kockázatát? Egyes tanulmányok kimutatták, hogy az emberek, akik isznak mérsékelt mennyiségű alkohol kevesebb szívbetegség kockázata, mint nondrinkers, és néhány kutatás azt sugallja, hogy a vörösbor is kínál extra egészségügyi előnyöket. Ez tartalmazza a vegyületek, mint például a flavonoidok és a resveratrol, amely segíthet, hogy korlátozza az atherosclerosis, vagy a verőerek.

Az alkoholfogyasztás rendszeresen, beleértve a vörös bor, mennyiségét is növeli a “jó” HDL-koleszterin szintjét. Az egyik, hogy két ital naponta kimutatták, hogy növeli a HDL-mintegy 12% szerint a Heart Association. Az extra HDL segít eltávolítani a rossz “LDL koleszterin”, ami azt jelenti, hogy ott kevesebb az anyag, hogy hozzájáruljon a zsíros plakkok belül artériákban. A mérsékelt alkoholfogyasztás ma y is csökkenti a vérrögképződés kockázatát.

Ha inni bor vagy alkohol, a Szív Szövetség sürgeti mértékkel: nem több, mint két ital naponta férfi és egy nő.

És ha nem iszik alkoholt, az AHA óv kiindulási megelőzése érdekében a szívbetegségek, különösen, ha vehet annyi más megelőző intézkedéseket. Az alkoholfogyasztás növeli a függőség, a magas vérnyomás, az elhízás, mellrák, és a balesetek.

Egészséges, finom receptek, és onnan Eating Well magazin.

Csirke, csokoládé, saláták, desszertek, leves