szorongás betegség

Tapasztalás alkalmi szorongás normális élet része. Azonban az emberek a szorongásos rendellenességek gyakran intenzív, túlzott és tartós aggodalom és félelem a mindennapi helyzetekben. Gyakran előfordul, hogy a szorongásos zavarok való ismételt epizódok hirtelen érzelmek intenzív szorongás és a félelem vagy rettegés, hogy elérje a csúcsot néhány percen belül (pánikrohamok).

Ezek a szorongás és a pánik zavarja a napi tevékenységet, amelyek nehezen ellenőrizhető, nem áll arányban a tényleges veszélyt, és hosszú ideig. Lehet kerülni helyeken vagy helyzetekben, hogy megakadályozzák ezeket az érzéseket. A tünetek kezdeni a gyermekkorban vagy a tinédzser években, és továbbra is a felnőttkort.

Tünetek

Példák a szorongásos zavarok közé generalizált szorongásos zavar, szociális szorongásos zavar (szociális fóbia), specifikus fóbiák és a szeparációs szorongás zavar. Akkor több szorongásos zavar. Néha a szorongás olyan orvosi állapot, amit kezelni kell.

Idegesség, nyugtalanság vagy feszült; Miután egyfajta fenyegető veszély, pánik vagy doom; Miután egy szapora szívverés; Légzés gyorsan (hiperventilláció); Izzadó; Remegő; Gyengeség vagy fáradtság; Koncentrálási nehézségek, vagy gondolt semmi más, mint a jelenlegi gond; Miután alvászavar; Gastrointestinális (GI) problémák; Miután irányításának nehézsége gond; Miután a késztetés, hogy elkerüljék kiváltó dolgokat szorongás

Gyakori szorongás jelei és tünetei közé

Számos különféle szorongásos rendellenességek létezik

Keresse fel orvosát, ha

Agorafóbia (ag-uh-ruh-FOE-be-uh) egy olyan típusú szorongásos zavar, amelyben a félelem és gyakran elkerülhető helyeken vagy helyzetekben, hogy okozhatja, hogy a pánik, és úgy érzi csapdába, tehetetlen, vagy zavarban .; Szorongásos zavar miatt a betegségével magában tünetei intenzív szorongást vagy a pánik, amelyek közvetlenül egy fizikai egészségi probléma .; Generalizált szorongásos zavar magában foglalja a tartós és túlzott szorongás és aggódni tevékenységek és rendezvények – még a hétköznapi, mindennapos problémákat. Az aggodalom nem áll arányban a tényleges körülmény, nehéz ellenőrizni, és befolyásolja, hogyan érzi magát fizikailag. Gyakran előfordul, valamint más szorongásos rendellenességek vagy a depresszió .; A pánikbetegség jár ismétlődő epizódok hirtelen érzelmek intenzív szorongás és a félelem vagy rettegés, hogy elérje a csúcsot néhány percen belül (pánikrohamok). Lehet, hogy érzéseit közelgő végzetét, légszomj, mellkasi fájdalom, gyors, csapkodó, vagy szívdobogásérzés (szívdobogás). Ezek a pánikrohamok vezethetnek miattuk aggódni történik újra, vagy elkerüli a helyzeteket, amelyekben ők már bekövetkezett .; Mutizmus egy következetes nem a gyermekek beszélni bizonyos helyzetekben, mint például az iskolai, akkor is, ha tudnak beszélni más helyzetekben, például otthon közeli családtagok. Ez zavarhatja az iskolai, munkahelyi és szociális funkciókra .; Szeparációs szorongás zavar egy gyermekkori betegség, amelyet a szorongás, túlzott a gyermek fejlődési szintjének és kapcsolódó elszakadás szülők vagy mások, akik a szülői szerepek .; Szociális szorongásos zavar (szociális fóbia) magában foglalja a magas szintű szorongás, a félelem és megakadályozza a szociális helyzetek miatt érzéseit a zavar, az öntudat és aggodalom bírálják, vagy rossz szemmel nézik mások .; Specifikus fóbiák jellemzi nagyfokú szorongás, amikor ki vannak téve egy adott tárgy vagy helyzet, és a vágy, hogy elkerülje azt. Fóbiák provokál pánikrohamok egyesek .; Anyagok által kiváltott szorongásos betegség jellemző tünetei a heves szorongás vagy pánik, amelyek közvetlen eredményeként fogyaszt kábítószert, gyógyszert szed,, hogy ki vannak téve a mérgező anyag vagy visszavonása gyógyszerek .; Egyéb meghatározott szorongásos zavar és nem meghatározott szorongásban kifejezések szorongás vagy fóbiák, amelyek nem felelnek meg a pontos kritériumokat más szorongásos zavarok, de elég jelentősek ahhoz, hogy a fájdalmas és zavaró.

A gond nem múlhat el a saját, és lehet rosszabb lesz idővel, ha nem kér segítséget. Keresse fel orvosát vagy a mentális egészségügyi szolgáltató, mielőtt a szorongás rosszabbodik. Könnyebb kezelni, ha kap segítséget elején.

Úgy érzi, mintha aggasztó túl sok, és ez zavarja a munkát, kapcsolatokat vagy más részein életed; Az a félelem, aggodalom vagy szorongás felborulna az Ön és nehezen ellenőrizhető; Depressziósnak érzi magát, gond van az alkohol vagy a kábítószer-használat, vagy más mentális egészségügyi problémák mellett a szorongás; Azt hiszem, a szorongás lehet kapcsolni a fizikai egészségügyi probléma; Van öngyilkossági gondolatok vagy viselkedés – ha ez az eset áll fenn, kérjen sürgősségi ellátást azonnal

Okoz

Az okok a szorongásos zavarok még nem teljesen tisztázott. Élettapasztalatok, mint a traumatikus események látszólag kiváltó szorongásos zavarok, akik már hajlamosak a szorongás. Öröklött tulajdonságok is lehet tényező.

Egyes emberek, a szorongás lehet kapcsolni egy mögöttes egészségügyi kérdés. Egyes esetekben, a szorongás jelek és tünetek az első mutatók egy orvosi betegség. Ha az orvos azt gyanítja a szorongás lehet orvosi oka, ő elrendelheti tesztek utaló jeleket keresni a probléma.

Példák orvosi problémák, amelyek kapcsolódhatnak a szorongás tartalmazzák

Néha a szorongás lehet mellékhatása, bizonyos gyógyszerek.

Elképzelhető, hogy a szorongás miatt lehet mögöttes egészségügyi állapot esetén

Kockázati tényezők

Ezek a tényezők növelhetik a kockázatot a fejlődő szorongásos zavar

Szívbetegség; Cukorbetegség; Pajzsmirigy problémák, például pajzsmirigy-túlműködés; Légzési rendellenességek, mint például a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) és az asztma; A kábítószerrel való visszaélés vagy visszavonása; Kivonását az alkohol, szorongás elleni gyógyszerek (benzodiazepinek) vagy más gyógyszerek; A krónikus fájdalom vagy irritábilis bél szindróma; Ritka daganat, hogy bizonyos “harc vagy menekülés” hormonok

szövődmények

Miután a szorongásos zavar nem több, mint hogy aggódsz. Azt is vezethet, vagy súlyosbíthatja, egyéb mentális és fizikai feltételek, mint például a

Nem kell semmilyen vérrokonok (például a szülő vagy testvér) szenved szorongásos zavar; Nem szorongásos zavar, mint a gyermek; Nem elkerülni bizonyos dolgokat, vagy helyzeteket, mert a szorongás; Van egy hirtelen megjelenő szorongás, hogy úgy tűnik, nem kapcsolódik életesemények, és nem volt már a szorongás

Lehet kezdeni az látta az alapellátás orvos annak kiderítésére, hogy a szorongás kapcsolatos lehet a fizikai egészség. Orvosa ellenőrizni tudja jelei kóros állapotok, amelyek kezelést igényelnek.

Sérülés. A gyerekek, akik elviselt visszaélés vagy trauma vagy tanúja traumatikus események nagyobb a kockázata a fejlődő szorongásos zavar valamikor az életben. Felnőttek, akiknél egy traumatikus esemény is kialakulhat szorongásos zavarok .; A stressz betegség miatt. Miután egészségi állapota vagy súlyos betegség is okozhat jelentős aggodalom olyan kérdésekben, mint a kezelés, és a jövőben .; Stressz építmény. A nagy esemény, vagy egy építmény a kisebb stresszes élethelyzetek kiváltó túlzott szorongás – például egy haláleset a családban, munkahelyi stressz vagy folyamatos aggódni pénzügyeit .; Személyiség. Az emberek bizonyos személyiség típusok hajlamosabbak a szorongásos zavarok, mint mások .; Egyéb mentális zavarok. Az emberek más mentális zavarok, mint például a depresszió, gyakran szorongásos zavar .; Miután vérrokonok egy szorongásos zavar. Szorongásos zavarok családokban .; Kábítószer vagy alkohol. Kábítószer és alkohol használat vagy visszaélés vagy visszavonását is okozhat, vagy súlyosbíthatja a szorongást.

Diagnózis

Azonban szükség lehet, hogy egy mentális egészségügyi szakember, ha súlyos szorongás. A pszichiáter olyan orvos, aki specializálódott diagnosztizálásában és kezelésében mentális egészségi állapotot. A pszichológus és más mentális egészségügyi szakemberek tudják diagnosztizálni szorongás és tanácsadást (pszichoterápia).

Segít diagnosztizálni szorongásos zavar és zárja ki más feltételeket, a szolgáltató által

Depresszió (ami gyakran előfordul a szorongásos zavar), vagy egyéb mentális zavarok; Szerhasználat; Alvászavar (inszomnia); Emésztési vagy bélproblémák; Fejfájást és krónikus fájdalom; A társadalmi elszigeteltség; Problémák működő iskolában vagy munkahelyen; Rossz életminőséget; Öngyilkosság

A két fő kezelések szorongásos zavarok pszichoterápiás és gyógyszeres kezelés. Lehet a leghasznosabb a kettő kombinációja. Lehet, hogy némi próbálgatással felfedezni, amely kezelések működnek a legjobban az Ön számára.

Adjak egy pszichológiai vizsgálaton. Ez magában foglalja leírja a gondolatok, érzések és viselkedés, hogy segítsen kijelölni a diagnózist, és ellenőrizze a kapcsolódó komplikációk. Szorongásos zavarok gyakran fordulnak elő együtt egyéb mentális egészségi problémák – mint például a depresszió vagy a drogfogyasztás – ami lehet, hogy a diagnózis nagyobb kihívást .; Hasonlítsa össze a tünetek a kritériumoknak a DSM-5. Sok orvos használja a kritériumoknak a Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5) által közzétett, az Amerikai Pszichiátriai Társaság, diagnosztizálni szorongásos zavar.

Más néven talk terápia vagy pszichológiai tanácsadás, pszichoterápia magában dolgozik a terapeuta, hogy csökkenti a szorongás tüneteit. Ez lehet a hatékony kezelés szorongás.

A kognitív viselkedésterápia (CBT) a leghatékonyabb formája a pszichoterápia szorongásos zavarok. Általában egy rövid távú kezelésére, CBT összpontosít tanítás konkrét képességek javítása a tüneteket, és fokozatosan visszatér a tevékenységek, amit kerülni, mert a szorongás.

Bizonyos antidepresszánsok kezelésére is használják szorongásos zavarok .; Egy anti-szorongás gyógyszeres nevű buspiron előírható .; Bizonyos feltételek teljesülése esetén orvosa bizonyos típusú nyugtatók úgynevezett benzodiazepin rövid távú enyhítésére szorongásos tünetek.

Kezelés

CBT kitéve terápia, amelyben fokozatosan találkozik a tárgy vagy helyzet, amely kiváltja a szorongás, így a bizalom, hogy tudja kezelni a helyzetet, és a szorongás tüneteit.

A szorongásos tünetek. Megjegyzés mikor fordulnak elő, hogy valami úgy tűnik, hogy azok jobb vagy rosszabb, és mennyire befolyásolja a napról-napra tevékenységek és kölcsönhatások .; Mi okozza, hogy a stressz. Tartalmazza minden nagyobb az élet változik, vagy stresszes, amit az utóbbi időkben. Szintén fontos megjegyezni, bármilyen traumát, amit már a múltban, vagy mint a gyermek .; Bármilyen családi kórtörténetében mentális egészségügyi problémák. Megjegyezzük, hogy ha a szülők, nagyszülők, testvérek és gyermekek nem tudtak semmilyen mentális egészségi problémákkal .; Minden más egészségügyi probléma van. Magában foglalja mind a fizikai állapot és a mentális egészségügyi problémák .; Minden gyógyszert szedi. Tartalmazza minden gyógyszerek, vitaminok, gyógynövények és egyéb kiegészítők, és a dózisok .; Kérdések kérdezze meg orvosát, hogy a legtöbbet a találkozót.

Több típusú gyógyszereket használnak, hogy segítsen enyhíteni a tünetek, attól függően, hogy milyen típusú szorongásos zavar van, és hogy te is más szellemi vagy fizikai egészségügyi problémák. Például

Beszélje meg orvosával, előnyeit, kockázatait és lehetséges gyógyszerek mellékhatásai.

Alternatív gyógyászat

Számos gyógynövény-vizsgálták, mint a kezelés szorongás, de további kutatásokra van szükség, hogy megértsük a kockázatokat és előnyöket. Gyógynövény és étrend-kiegészítők nem figyeli az FDA ugyanúgy gyógyszerek. Nem lehet mindig biztos, hogy mit kapsz, és hogy ez biztonságos. Néhány ilyen kiegészítőket zavarhatja vényköteles gyógyszerek nem okozhat veszélyes kölcsönhatások.

Azt megelőzően, hogy a gyógynövény vagy étrend-kiegészítők, beszéljen orvosával, hogy megbizonyosodjon arról, hogy biztonságban vagyunk az Ön számára, és nem lép kölcsönhatásba semmilyen gyógyszert szed.

Mi a legvalószínűbb oka az én szorongás ?; Vannak-e más helyzetekben, pszichológiai problémák vagy fizikai egészségügyi problémák, ami okozza, vagy súlyosbodó én szorongás ?; Szükségem tesztek ?; Ha látok egy pszichiáter, pszichológus vagy más mentális egészségügyi szolgáltató ?; Milyen fajta terápia segíthet nekem ?; Vajon gyógyszeres segítség? Ha igen, van egy általános alternatívát a gyógyszert felíró te ?; Amellett, hogy a kezelés, vannak-e olyan lépéseket tudok venni otthon, ami segíthet ?; Van oktatási anyagok, hogy tudok? Milyen weboldalak ajánlanak?

Felkészülés egy találkozót

Lehet kezdeni az látta az elsődleges orvos. Ő lehet hivatkozni, hogy a mentális egészségügyi szakember.

Életmód és a hazai jogorvoslati

Mielőtt a találkozó, hogy egy listát a

Példák kérdésekre érdemes kérdezze meg orvosát a

Ne habozzon, kérje további kérdéseket során a találkozó.

Megküzdés és támogatás

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést, mint például a

Míg a legtöbb ember a szorongásos zavarok szüksége pszichoterápia vagy gyógyszeres hogy a szorongás ellenőrzés alatt, életmódbeli változások is tehet különbséget. Itt van, mit tehetünk,

Megelőzés

További információ a szorongás

Hogy megbirkózzon a szorongásos zavar, itt van, mit tehetünk

Kizárt, hogy előre pontosan, mit fog okozni valakinek, hogy dolgozzon ki a szorongásos zavar, de akkor tegyen lépéseket, hogy csökkentse hatását a tünetek, ha ideges

További Szorongás

tünet ellenőrző

1

Tünet Checker 1

Mik a tünetei, és mennyire súlyos vannak? Hogyan hatnak a működőképességét ?; Volt valaha egy pánikroham ?; Van elkerülni bizonyos dolgokat, vagy helyzeteket, mert neked ideges ?; Már a szorongás volt alkalmi vagy folyamatos ?; Mikor először kezdenek észrevenni a szorongás ?; Van valami különös tűnik kiváltani a szorongás vagy rosszabb lesz ?; Mi van, ha valami, úgy tűnik, hogy javítsa a szorongás ?; Mi a traumát volt már a közelmúltban, vagy a múltban ?; Mi, ha van ilyen, fizikai vagy mentális egészségi állapot van-?; Szed vényköteles gyógyszerek ?; Rendszeresen fogyasszon alkoholt, vagy használjon drogokat ?; Van vérrokonok, aki szorongással vagy egyéb mentális egészségi állapot, mint például a depresszió?

Tartsa fizikailag aktív. Fejleszteni kell a rutin, hogy te vagy fizikailag aktív leginkább a hét napjai. A testmozgás egy erős stressz-csökkentő. Ez javíthatja a hangulatot, és segít egészségesek maradjanak. Kezdje el lassan és fokozatosan növeli a mennyiségét és intenzitását a tevékenység .; Kerülje az alkohol és a rekreációs drogok. Ezek az anyagok okozhatnak vagy rosszabbodnak szorongás. Ha nem tud kilépni a saját, keresse fel orvosát, vagy talál egy támogató csoport segít .; Leszokni a dohányzásról és a higított, vagy kilép iszik koffeintartalmú italok. Mind a nikotin és a koffein rontja a szorongás .; Használja a stressz kezelése és relaxációs technikákat. Vizualizációs technikákat, a meditáció és a jóga példák relaxációs technikák, amelyek enyhíthetik a szorongást .; Tedd alvás prioritás. Tedd, amit tudsz, hogy győződjön meg róla, hogy elegendő alvás érezni pihent. Ha nem alszik jól, keresse fel orvosát, .; Táplálkozz egészségesen. Egészséges táplálkozás – mint például a összpontosítva zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabona és a hal – köthető csökkenteni a szorongást, de további kutatásokra van szükség.

)

Ismerje meg a betegség. Beszéljen orvosával vagy mentális egészségügyi szolgáltató. Tudja meg, mi okozza az Ön egyéni és milyen kezelések talán a legjobb az Ön számára. Vonja be a család és a barátok, és kérje a támogatást .; Ragaszkodik a kezelési tervet. Szed-e gyógyszert, mint irányított. Tartsuk terápia kinevezések és töltse ki a feladatokat a terapeuta adhat. Következetesség, hogy egy nagy különbség, főleg, amikor a gyógyszer szedését .; Cselekszik. Ismerje meg, mi váltja ki a szorongás, vagy okoz, a stressz. Gyakorold a stratégiákat kidolgozni a mentális egészségre szolgáltató, így készen áll, hogy kezelni szorongó érzések ezekben a helyzetekben .; Naplót. Nyomon követését, a személyes élet segít, és a mentális egészség szolgáltató azonosítani, mi okozza a stresszt, és mi úgy tűnik, hogy segítsen jobban érzi magát .; Csatlakozz szorongásos támogató csoport. Ne feledje, hogy nem vagyunk egyedül. Támogató csoportok kínálnak együttérzés, a megértés és a közös élmények. Az Országos Szövetség a mentális betegség és a szorongás, depresszió Association of America tájékoztatás terméktámogatásról .; Ismerje időgazdálkodás technikákat. Akkor csökkentheti a szorongást a tanulás, hogyan kell gondosan kezeli az időt és energiát .; Szocializál. Ne hagyja, hogy gond izolálja akkor szeretteit vagy tevékenységek .; Megtörni a ciklust. Amikor úgy érzi, ideges, hogy egy gyors séta, vagy ásni egy hobbi átirányítani elméd távol a gondjait.

Korán segítséget kapni. Szorongás, mint sok más mentális egészségügyi feltételek, akkor nehezebb kezelni, ha várunk .; Aktív maradjon. Tevékenységekben való részvételre, hogy örömmel és hogy hogy érzi magát magáról. Élvezze a szociális interakció és gondoskodó kapcsolatokat, ami csökkentheti a gond .; Kerülje az alkohol vagy a kábítószer-használat. Az alkohol és a kábítószer-használat is okozhat, vagy súlyosbíthatja a szorongást. Ha rabja, hogy minden ilyen anyag, leszokás teheti meg ideges. Ha nem tud kilépni a saját, keresse fel orvosát, vagy talál egy támogató csoport segít.