szorongás

Generalizált szorongásos zavar

Körülbelül 6,8 millió amerikai felnőtt, azaz mintegy 3,1 százalékát; ember 18 éves és idősebb, már generalizált szorongás; zavar (GAD) egy adott évben. A gyakori és tartós aggódni; Sok különböző tevékenységek és események egyik meghatározó jellemzője; GAD vagy egyszerűen szorongásos zavar. GAD jellemzi a túlzott szorongás; és attól tartanak, hogy nem áll arányban a hatását az esemény vagy körülmény; hogy a hangsúly a gond.

Például, míg a főiskolások gyakran aggódni vizsgálatok, a hallgató; akik állandóan aggódik hiba – annak ellenére, hogy egyre következetesen; jó minőségű – tipikus mintázata gond betegek körében ez; zavar. Az egyén, aki szenved a GAD nehezen tudja irányítani; azok aggodalom és szorongás.

Az ok a GAD nem ismert, de a biológiai és pszichológiai tényezők; szerepet játszani. Stresszes élethelyzetek vagy tanult maladaptív viselkedés; is hozzájárulhatnak GAD.

Mi okozza a szorongás és ki van veszélyben?

GAD egy gyakori állapot fordul elő valamivel gyakrabban; nők, mint a férfiak. A betegség kezdődhet bármikor az életben, beleértve; gyermekkorban. Ugyanakkor az átlagos életkora kezdet 31. A legtöbb beteg; a betegség jelentés, hogy azokat ideges, ameddig; tudnak emlékezni.

Szorongás és aggódás gyakran jár együtt a következő tünetek

Az orvos végez fizikális vizsgálat és pszichológiai; értékelés érdekében zárja ki más okai szorongás. neurológiai; és endokrin betegségek, mint például pajzsmirigy-túlműködés és a Cushing-; kór, a leggyakoribb orvosi okok szorongás, szorongás; is lehet egy gyógyszer okozta tünet.

Miután a fizikai okok szorongás kizárt, az orvos; Ezután próbálja kizárni egyéb pszichológiai okait szorongás; mint a depresszió vagy pánikbetegség.

Szorongás

GAD gyakran komorbid rendellenesség, azaz, az egyik, hogy együtt fordul elő; más betegség, mint például a szociális; fóbia.

Hívja fel az egészségügyi szolgáltató, ha azt tapasztalja, a tünetek megjelenése; és tünetei generalizált szorongásos zavar, különösen, ha ezt; már folyik egy ideje 6 hónapig vagy tovább, vagy nem zavarja a; a napi működését.

A kezelés a GAD járhat adott gyógyszereket, amelyek a; nyugtató (altató) vagy nyugtató hatású.

A benzodiazepinek; közös osztálya szorongás elleni gyógyszereket kell óvatosan kell alkalmazni; mert okozhat ítélet problémák és addiktív lehet.

Számos antidepresszáns gyógyszereket jóváhagyták generalizált szorongásos; zavar.

Más gyógyszerek, mint például antihisztaminok, amelyek a kedvező oldalon; csökkenti a szorongást, szintén használhatók.

Kétféle terápia kezelésére használják GAD

A koffein és egyéb stimulánsok, lehet, hogy a szorongás rosszabb kell; csökkenthető vagy megszüntethető.

Önsegítő csoport hasznos lehet néhány beteg szenved; GAD. A betegek a lehetőséget, hogy megtanulják, hogy nem egyedi; a túlzott mértékben aggodalom és szorongás. Támogató csoportok nem; helyettesíti a hatékony kezelést, de lehet hasznos is; hozzá.

Diagnózis

Hívja fel orvosát, ha

Kezelési lehetőségek

Lásd még