tériszony

Agorafóbia (ag-uh-ruh-FOE-be-uh) egy olyan típusú szorongásos zavar, amelyben a félelem és gyakran elkerülhető helyeken vagy helyzetekben, hogy okozhatja, hogy a pánik, és úgy érzi csapdába, tehetetlen, vagy zavarban.

Az agorafóbia, félsz egy tényleges vagy várható helyzet, mint például a tömegközlekedés, hogy nyitott vagy zárt terekben, a sorban állás, vagy hogy a tömegben. A szorongás okozta félelem, hogy nincs egyszerű módja, hogy elkerülje vagy kérjenek segítséget, ha intenzív szorongást alakul. A legtöbb ember, akik tériszony fejleszteni, miután egy vagy több pánikroham, így azok a félelem újabb támadást, és ne az a hely, ahol történt.

Emberek agorafóbia gyakran nehezen érzés biztonságos bármilyen nyilvános helyen, különösen ott, ahol tömegek gyűlnek össze. Lehet érezni, hogy szükség van egy társ, mint például egy családtag vagy barát, hogy menjen el, hogy nyilvános helyeken. A félelmek lehet annyira elsöprő, hogy úgy érezheti, nem tudja, hogy elhagyja otthonát.

Agorafóbia kezelésére is kihívást jelent, mert ez általában azt jelenti, szembesülnek a félelmeit. De beszélni terápia (pszichoterápia) és a gyógyszerek, akkor menekülni a csapdába tériszony és él egy élvezetes életet.